SloMBA – prečo sa stať členom

Niekoľko dní dozadu bol bola formálne založená SloMBA - Slovenská MountainBikingová Asociácia. Keďže sa čoraz viac ľudí začína pýtať, čo bude náplňou členov SloMBy, rozhodol som sa tomu venovať osobitný článok.

Prvá otázka asi každého záujemcu o členstvo je: ,,Ako mi (nám) môže SloMBA pomôcť?“
Na začiatok musím zdôrazniť, čo je SloMBA. SloMBA je len názov. Názov organizácie, ako kažej inej. Každá organizácia je tvorená ľudmi, jej členmi. Dalo by sa povedať, že SloMBA bude taká, aký budú jej členovia. Nie sme inštitúcia so 100 podlažnou budovou, naším jedíným aktívom je vôľa ľudí spolupracovať . Ako mravce v mravenisku, iba spolu máme možnosť prežiť, a to najmä v lese " title="
Čo je teda úlohou SloMBy a čo bude prácou samotných členov?

V prvom rade to bude určité KNOW-HOW.Kdekoľvek prídete a odprezentujete sa ako zástupca celoslovenskej organizácie, ktorá má desiatky aktívnych členov, budete pôsobiť dôverihodnejšie. Samozrejme aj predošlé úspešné projekty SloMBy, Vám budú môcť, slúžiť ako pozitívna reklama. Množstvo kvalitne spracovanej literatúry, štúdie a letáky , napr. o vplyve MTB na rozvoj turistiky v regióne, o škodlivosti bikera na les ... To všetko Vás môže posunúť v jednaniach do roviny rovnocenného partnera. A prečo píšem ,,Vás“ ?
SloMBA bohužiaľ nemôže byť všade. Všade sa však môžu dostať jej členovia, teda minimálne tam , kde budú chcieť.

SloMBA tu je pre každého , kto chce posunúť ten kúsok lesa, kilometer chodníka či trasy, niekam ďalej. My Vám pomôžeme osloviť obec, či ešte lepšie mikroregión .Prečo napr. mikroregión? Je to už nami vyskúšaný a vhodnejší spôsob komunikácie so subjektmi štátnej správy. Mikroregiónov je na slovensku mnoho a všetky majú v podstate rovnaký cieľ – progres. Pre niekoho banalita a samozrejmosť, pre iného to môže byť užitočná rada. A každý deň sa nám v mailovej schránke (ano , za tých pár dní sa toho naozaj už udialo mnoho!) hromadia ponuky na spoluprácu od ľudi, možno takých ako aj Vy.
Nie každý je samozrejme rodený rečník, nie každý chce ,,behať po úradoch“ . Niekomu viac vyhovuje práca s GPS, pozná svoje okolie, vie kadiaľ by bolo vhodné viesť nový singltrek... Lebo singltrek by mal byť cieľom.

V súčasnosti máme za sebou viacero jednaní. Tento týždeň sa bude rokovať o našom návrhu na projekt nového cykloznačenia. Cez 100 km nových cyklotrás v krásnom prostredí pohoria Čergov. A pritom sme na to boli iba traja... Zároveň s prekvapením zisťujeme, že podobné projekty sa rozbiehajú už inde, že sa všade nájdu optimisti, ktorí veria, že ich snaha nie je zbytočná.

Dúfam, že som Vám tímto dodal aspoň trochu elánu a nádeje, že aj napriek všakovakým zákonom a neprajníkom, nič nie je stratené a ,že je len na Vás ako sa bude jazdiť ďalej.
S pozdravom Peter Ksenzsigh - SloMBA

www.slomba.sk
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up