Zdroj: mathosh

Čech Jaroslav Kulhavý získal zlatú medailu v nedeľňajších pretekoch cross country horských cyklistov na Hrách XXX. olympiády v Londýne. Úradujúci majster sveta triumfoval v čase 1:29:07 h.

Kulhavý bol v tesnom finiši o sekundu rýchlejší ako strieborný Švajčiar Nino Schurter, ktorý si o jednu priečku zlepšil svoj výsledok spred štyroch rokov v Pekingu. Bronzovú medailu si vybojoval taliansky jazdec Marco Aurelio Fontana.

"Je to neuveriteľné, ide o najkrajší moment v mojom živote. Zlatá olympijská medaila je najviac, čo môže dosiahnuť športovec. Nino (Schurter, pozn.) bol veľmi kvalitným súperom, až do konca sme tvrdo bojovali o prvenstvo. Do záverečnej šikany som dal všetko, zvládol som ju perfektne a napokon som zvíťazil," uviedol po svojom triumfe Jaroslav Kulhavý.

Výsledky - nedeľa:

MUŽI

Cross country: 1. Jaroslav Kulhavý (ČR) 1:29:07 h, 2. Nino Schurter (Švajč.) 1:29:08, 3. Marco Aurelio Fontana (Tal.) 1:29:32, 4. José Antonio Hermida Ramos (Šp.) 1:29:36, 5. Burry Stander (JAR) 1:29:37, 6. Carlos Coloma Nicolás (Šp.) 1:30:07, 7. Manuel Fumic (Nem.) 1:30:31, 8. Geoff Kabusch (Kan.) 1:30:43.

[Foto na úvode: mathosh]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Gunn-Rita Dahle Flesja – prvá dáma cyklistiky

Rozhovor: Gunn-Rita Dahle Flesja – prvá dáma cyklistiky

Sú rôzni skvelí športovci a športovkyne, šampióni, majstri a nakoniec legendy. Jednou z nich je dáma z Nórska, ktorá je doslova synonymom horskej cyklistiky.
Rozhovor: Fotograf Michal Červený - iný pohľad na cyklistiku

Rozhovor: Fotograf Michal Červený - iný pohľad na cyklistiku

V tomto prípade cez fotoobjektív profesionálneho fotografa UCI pretekov a cyklistických tímov.
Olympijské preteky žien v Tokiu - zlomenina ako najlepšia príprava

Olympijské preteky žien v Tokiu - zlomenina ako najlepšia príprava

Preteky žien boli pohromou pre mnohé favoritky, nechýbali prekvapenia a veľká radosť v jednej malej krajine. A čo ten nadpis? Uvidíte, že všetko do seba nakoniec zapadne...
keyboard_arrow_up