Slovenský cyklokros dobýva preteky v Európe a pripravuje sa na SP CDM v Belgicku

Slovenský cyklokros dobýva preteky v Európe a pripravuje sa na SP CDM v Belgicku

Taký úspešný víkend slovenský cyklokros nezaznamenal. Slovenskí reprezentanti sa v termíne 1.12 zúčastnili súčasne na dvoch významných podujatiach UCI svetových pohároch kategórie C2 v poľskom Gosciecine, kde zvítazil Gavenda Róbert a v rakúskom Ternitze sa darilo reprezentácii ešte viac kde v kat.elite zvíťazil Martin Haring, na štvrtom mieste skončil Ondrej Glajza a v kat.juniori zvíťazil Matej Ulík a tretí došiel Kristián Zimány.

Aj v zahraničí v Českej republike sa v médiách vyjadrovali o výnimočných výsledkoch slovenskej reprezentácie. O týždeň neskôr, chlapci potvrdili svoju dobrú výkonnosť na ďaľších podujatiach SP kat.C2 a to 07.12.2013 v českom Kolíne potvrdil rastúcu formu Róbert Gavenda a v tradičnej sinej českej konkurencii sa umiestnil na vynikajúcom druhom mieste a na opačnej strane Európy 08.12.2013 v španielskom meste Igorre Martin Haring si došiel pre tretie miesto v silnej konkurencii španielskych a francúzskych pretekárov.

U juniorov si slušne počínali aj Matej Ulík – 7.miesto a Kristián Zimány – 9.miesto.Pred blížiacim vrcholom sezóny - majstrovstvami Slovenska 15.12.2013 v Bánovciach nad Bebravou sa máme načo tešiť, keďže naši dvaja najlepší cyklokrosári sú vo vrcholnej forme. A určite boj o titul majstra slovenska si bude zaujímavé pozrieť na vlastné oči, týmto pozývam všetkých na majstrovstvá republiky do Bánoviec nad Bebravou 15.12.2013. Štart hlavnej kat. od 13:00. Po tomto preteku sa slovenská reprezentácia pripravuje na takzvané Belgické turné, ktoré sa uskutoční od 22.12.2013 SP CDM Namur Belgicko, 26.12.2013 SP CDM Zolder Belgicko, 28.12.2013 SP kat.C1 Bredene Belgicko a toto turné sa ukončí SP kat.C1 v belgickom Brusselli.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Medzinárodný cyklokros C2, Udiča 4-5.10.2014

Pozvánka: Medzinárodný cyklokros C2, Udiča 4-5.10.2014

Minulý rok sme prvýkrát v histórií Slovenska zorganizovali cyklokros na úrovni C1, čo je po svetovom pohári druhá cyklokrosová liga, výsledok – UCI nadštandard, pretek, kde si každý fanúšik cyklistiky mohol prísť na svoje. Závod, kde sa ide naplno od štartu až do cieľa.
keyboard_arrow_up