Farebné novinky pre sezónu 2015 značky FELT

Pozrite si na aké novinky a vylepšenia sa môžeme tešiť od americko-nemeckého výrobcu, ktorý má vlastný vývoj a v ponuke viac ako 170 modelov bicyklov. Zabudnite na strohé biele a čierne farby, prichádza sezóna 2015 a s ňou aj farebný FELT.

Z noviniek stojí za spomenutie nový materiál TEXTREME, s ktorým sa stretnete pri najvyšších karbónových modeloch. Výhoda novej uhlíkovej pleteniny spočíva v jej rozmere a tvare, ktorá na rozdiel od klasických okrúhlych a jemne tkaných vlákien, používa širšiu a plochejšiu štruktúru. Akú výhodu poskytuje väčšia šírka a plochosť? Pri pletení sa vlákna dokážu usporiadať viac k sebe a tým vzniká menej voľného priestoru, ktorý by vyplnila prebytočná živica. No a vlákno je viac napnuté čím ponúka väčšiu pevnosť, výsledkom čoho je tuhší, pevnejší a ľahší rám.

Väčší dôraz FELT v budúcoročných modeloch kladie na farebnosť a detail. Farebné harakiri síce nehrozí, oživenie a prepracovanie detailov však poteší nie len ženskú časť cyklistiky. Na bicykloch sa častejšie stretnete so značkou Shimano, na ktorú sa rozhodli vo FELTE staviť vo väčšej miere. Tešiť sa môžu aj fanúšikovia elektro bicyklov, kde ponuka bude ozaj široká.

Felt rám
Cenová politika značky poteší aj všetkých nás, ktorí obdivujeme pekné karbónové bicykle, ale niekoľko výplat na bicykel je pre nás predsa len silná káva. V ponuke pre budúci rok sa objavia modely ako napríklad NINE 6, Edict 5, alebo cestný AR6, ktoré stlačia cenu dostupnosti základného karbónového bicykla nižšie. Tešiť sa môžeme aj na cenovo zvýhodnené modely NINE 2 a NINE 4, ktoré v cenníkoch milo prekvapia priaznivou cenou.

Cestné bicykle

Triedu cestných bicyklov má FELT pokrytú slušnou ponukou, kde si ozaj vyberie každý. Každý cestný model disponuje karbónovou vidlicou. Ako už bolo spomenuté, vlajkové lode v podobe modelov AR FRD, F FRD a F2 a IA FRD sú postavené z materiálu TEXTREME. Na bicykloch nájdete v drvivej väčšine výbavu Shimano, Sram ostal iba na zopár modeloch.

AR

AR
Rad aerodynamicky tvarovaných bicyklov som mal možnosť vyskúšať v podobe modelu AR3(model 2014)... na sobotnej rannej jazde. Bicykel bol riadne tuhý a šliapalo sa mi dobre i vďaka dobre sadnúcej geometrii. Naša jazda nebola práve najrýchlejšom tempe, čo mi ale vyhovovalo, pretože v kopci som vzhľadom na svoju nie ideálnu váhu, musel odviesť viac práce ako zvyšok skupiny. Pri zjazde som to však využil a riadne otestoval aero výhodu rámu a jeho vynikajúcu tuhosť, ktorá napomáha pri rýchlom prejazde zákrut pekne držať stopu. Absolvovali sme aj približne kilometrový úsek v štýle Paríž – Roubaix po dlažobných kockách, naozaj nezávidím pretekárom, ktorí takto absolvujú desiatky kilometrov. Vďaka špeciálnej konštrukcii zadných vzpier však AR-ko takéto úseky zvláda so cťou.

V rade AR prešiel vylepšením rám modelu AR2, ktorý je teraz na TeXtreme a AR6 bol do ponuky zaradený ako najlacnejší karbónový bicykel.

Rada "F"

F
F – rad bicyklov s pretekárskou geometriou, maximálnou tuhosťou a nízkou hmotnosťou, ponúkne v budúcom roku 7 karbónových a 3 hliníkové modely, ale tiež dva juniorské bicykle. Kolekcia F ponúka aj 7 cyklokrosových modelov označených ako FX, ktoré sú v najnovšom trende vo väčšine vybavené kotúčovými brzdami.

Rada "Z"

Z
Z – kolekcia zameraná hlavne na komfort sa FELTU vypláca, pretože patrí medzi veľmi obľúbené. Z rada bude v sezóne 2015 ponúkať na výber 6 modelov na karbóne, 3 na hliníku a 3 špeciálne dámske modely (ZW). V kolekcii pre pánov nájdete i 3 modely postavené na kotúčoch.

Triatlon/časovka - tieto bicykle sú zastúpené v hojnom počte, štyrmi modelmi IA, ktoré sú momentálne najrýchlejším Tri špeciálmi na svete, dvoma DA bicyklami, štyrmi B-kami a jedným S-kom.

MTB

FELT sa vo Full MTB modeloch spolieha na vlastný systém odpruženia – v XC modeloch na FAST, pri väčších zdvihoch na EQUILINK. Novinkou pre MTB modely budú sedlá WTB a väčšina bikov bude obutá do plášťov Schwalbe. Na odpružení nájdete inú nálepku ako tú od RockShox ozaj iba výnimočne.

NINE

HT verzie 29“ NINE môžeme rozdeliť na karbónové a hliníkové. Karbónový NINE FRD a NINE 1 sa môžu pochváliť karbónom TeXtreme. Od tejto modelovej rady si vo FELTE sľubujú ozaj veľa, už spomenuté cenové zvýhodnenie na NINE 2 a NINE 4 dozaista priláka zákazníkov bažiacich po cenovo dostupnejšom, ale kvalitnom bicykli. Duralové verzie začínajúce top modelom NINE 30 a majú cenový strop 1099 €, čo tiež nie je na zahodenie.

EDICT / VIRTUE

Edict
Fully na 29“ kolesách reprezentuje model EDICT so zdvihom 100mm zameraný na XC a maratóny. Karbónových plnokrvníkov Edict je v ponuke päť, hliníkové ekonomickejšie modely sú dva. Virtue je zas špecialistom na traily a ľahšie enduro, rozhodne si nájde svojich priaznivcov medzi technicky zameranými jazdcami. V ponuke sú tri karbónové verzie a dva hliníky. Okrem Edict 1 a Virtue 1 sú všetky verzie budú postavené na Shimano komponentoch.

c
Model VIRTUE 2015

Mali sme možnosť zajazdiť si na bicykloch Edict 1 a Edict 2 (model 2014). Naša jazda začala za sucha, ale asi po desiatich minútach sa nám pekne rozpršalo a tak sme zvyšok nášho testovania okúsili jazdenie za mokra. Na úzkej lesnej cestičke vedúcej popri rieke sme si šliapali slušné tempo, pretože systém FAST je presne na to stavaný, zrýchľuje ako pevný bike a pritom stále poskytuje dostatok citlivého pruženia. Na mokre sme mali možnosť vyskúšať brzdy, plášte aj vedenie bicykla pri náhlych zmenách smerov.

Model Virtue Nine 3 (2014) sme testovali dávnejšie v samostatnom redakčnom teste.

COMPULSION


Staro-nové Enduro od Feltu na 27,5“kolesách so zdvihom 160mm nesie meno COMPULSION, model 10 svojim modro-žltým farebným prevedením rozhodne zaujme. Jeho prednosťou je aj veľmi slušná výbava a nízka hmotnosť, len 12,5kg. Na výber budete mať 3 verzie, stredný model bude bodovať slušnou výbavou (RS Pike a Monarch, Deore, XT, SLX) za veľmi dobrú cenu.

Rada "7"

Rada
Cenovo veľmi dostupná rada horských bicyklov so stále viac populárnym rozmerom kolies 27,5". V ponuke bude až 5 modelov v cenovej hladine od €489 do €1099. Bicykle budú osadené spoľahlivým radením Shimano a vidlicami Suntour alebo RockShok. Kto hľadá dobrý bike za menšie peniaze, určite si príde na svoje.

Fat Bike

Fat Bike
Na prezentácii sme mali možnosť vidieť aj prototyp Fat Biku. Táto kategória ponúka nový druh zábavy pri jazde na snehu, či piesku, ale aj v teréne vás rozhodne nesklame. Na výber budú dva modely s pevnou vidlicou a obuté do plášťov Schwalbe šírky 4“. Nižší model bude rozhodne bodovať zaujímavou cenou 999€, ktorá určite mnohých privedie k myšlienke takýto bike vlastniť.

Elektrobycikle

Ebike
S E-bikmi má Felt veľké plány. Elektro bicykle nie sú vyvíjané v USA, ako väčšina kolekcie, ale v Nemecku. Európsky znak nájdete aj na pohonoch, ktorý dodáva firma Bosch. Vatáž na všetkých modeloch je rovnaká, rýchlosť je samozrejme obmedzená. Na našom trhu sa stretneme s jedenástimi ponúkanými modelmi.

Ponuka E-bikov je široká, nájdete v nej HT Nine, Full Dual, krosové QX verzie, ale aj city biky Verza. Absolútnou novinkou je vôbec prvý elektro Fat Bike na svete, ktorý nesie meno Lebowsk-e. Pôvodne sa ani nepočítalo s jeho výrobou, pretože bol vytvorený ako bike na propagáciu motorov Bosh na výstave Interbike v Las vegas.

Vývoj cestných bikov FELT


report_problem Našiel si v texte chybu?
Boo_boo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Cestná kolekcia Felt pre rok 2019 PR článok

Cestná kolekcia Felt pre rok 2019

I keď sa v terajšej dobe pozeráme veľmi často na obľúbené stúpania a trasy len spoza okna, nie je na zahodenie, pozrieť sa na ponuku Felt. Možno nájdete nového spoločníka do nasledujúcej sezóny.
Video: Felt Edict 1 - spoločník na preteky a do hôr

Video: Felt Edict 1 - spoločník na preteky a do hôr

Tento stroj ste mohli vidieť už vo viacerých videách z akcií a dnes sa na neho pozrieme trochu bližšie.
Séria cestných modelov Felt FR - s vetrom o preteky PR článok

Séria cestných modelov Felt FR - s vetrom o preteky

Porovnávať sa s tými najlepšími, dosahovať svoje maximá alebo len chuť sa do toho poriadne oprieť – vtedy je tu modelová rada FR a FRW od Felt.
keyboard_arrow_up