Technika v plášťoch Continental

Ako som spomínal v predošlom článku, firma Continental, výrobca kvalitných bikových i auto-moto pneumatík, neprodukuje slovenský katalóg svojich bikových produktov, a tak v tomto článku máte možnosť vidieť technológie použité pri výrobe Continental gúm

DuraSkin logoReinforced Sidewalls - Spevnené bočnice.

Sieťová vrstva, ktorá pneumatikám zaručuje ochranu bočníc bez toho aby navyšovala hmotnosť, alebo obmedzovala jazdné vlastnosti pneumatiky. Ochraňuje pneumatiku zvonku pred škrabancami a seknutiami. Pridá iba 10gramov, ale výrazne zlepší ochranu pred odretím a prerazením bočníc a zároveň dodá pneumatike high-tech výzor.

DuraSkin majú tieto pneumatiky od Continentalu: Ultra GatorSkin, Grand Prix 4 Season, Competition ProTection, Travel Contact, Vertical ProTection, Survival ProTection, Twister ProTection, Explorer ProTection, Escape ProTection, Diesel ProTection, Gravity ProTection, Vapor ProTection

EndlessEdge logoEffective Tread Designs - Efektívny dizajn dezénu

Dizajn vzorky využíva rôzne tvary a veľkosti päťuholníkov, ktorých päť strán a hrán umožňujú dezénu zabrať z akéhokoľvek uhla. Zlepšuje tak správanie pneumatiky pri brzdení a zvyšuje presnosť vedenia stopy. Pneumatiky s touto technológiu majú logo EndlessEdge na bočnici.

Rubber Compounds

Superior Rubber Compounds - Kvalitnejšie Gumové Zmesi

Prírodná guma má lepšie vlastnosti ako syntetické zmesi. Plnivo z aktivovanej siliky používa iba Continental. Zlepšuje grip pneumatiky bez toho aby negatívne ovplyvňovala životnosť.

The puncture protection barrier which doesn’t knock the life out of your tyre. - Ochrana proti defektom ktorá vašej pneumatike neuberie živosť.

Bezpečnostný Systém od Continentalu je založený na vysoko pevnom nylonovom páse s obsahom kevlarových vláken pod behúňom. Takýto pás je ľahší ako celokevlarové pásy a tak pneumatika je ľahká, živá a zároveň spoľahlivá a odolná. Nylon je prirodzene vhodný materiál na zamedzenie defektov. Je veľmi odolný na preseknutie a je utkaný do látky ktorá tvorí defektu odolný pás. Nylon je doplnený Kevlarom a celok má najlepšie vlastnosti oboch materiálov bez akýchkoľvek nevýhod. Takže keď vidíte Safety System logo na bočnici pneumatiky, tak viete že táto pneumatika ponúka najlepšiu ochranu proti defektom.

Tieto pneumatiky ponúkajú Safety System: Travel Contact, Contact, Sport Contact, City Contact
Cieľom rady Supersonic je ponúknuť zákazníkom najľahšie produkty na trhu. Vytvorili sme radu pneumatík a duší ktoré sú doladené na minimálnu hmotnosť, ale bez zníženia úrovne bezpečnosti, aby sme poskytli pretekárom naozajstnú výhodu.

Každý z produktov Supersonic je nekompromisne optimalizovaný čo sa týka váhy a valivého odporu. Všetky komponenty z ktorých sa Supersonic duša a pneumatika skladá sú individuálne zmenšené a odľahčené na technicky možné minimum.

Toto napríklad ovplyvňuje hrúbku kostry pneumatiky, distribúciu materiálu na dezéne, hrúbku záberového dezénu a hrúbku stien duše. Samozrejme, používame iba materiály najvyššej kvality: vysoko zušľachtený polyamid pre kostru, aktivovanú siliku na dezén typu EndlessEdge.

Nekompromisné optimalizovanie pneumatiky v oblasti hmotnosti a valivého odporu samozrejme znamená obmedzenie ostatných vlastností pneumatiky. Keď príde na životnosť a odolnosť proti defektom, pneumatiky radu Supersonic nemajú na overenú kvalitu ich náprotivkov pre bežné použitie.

Tu sú uvedené pneumatiky a duše aj s hmotnosťami, ktoré sú momentálne v produktovom rade Supersonic.
Twister Supersonic
(MTB–26x1.9) - 370 grams / 170 tpi
Explorer Supersonic
(MTB–26x2.1 available ‘02) - 440 grams / 170 tpi
Grand Prix Supersonic
700x20 - 140 grams • 650x20 - 135 grams
700x23 - 155 grams • 650x23 - 145 grams
Supersonic Tubes
Race26 36mm valve - 45 grams • Race28 36mm valve - 50 grams
Race26 60mm valve - 50 grams • Race28 60mm valve - 55 grams
MTB26 36mm valve - 100 grams

Gravity Arc - Design for superb efficiency – Záťažová klenba - Dizajn pre výnimočnú účinnosť

  • Prirodzené vytvarovanie materiálu pomáha rovnomerne rozložiť záťaž
  • Zdrsnené 3-D povrchy na základni dezénu zlepšujú kontakt pneumatiky s terénom
  • Charakteristické klenby spevňujú výstupky dezénu, takže majú lepší záber
  • Záberové hrany dezénu fungujú na základe princípu Edgeless – zvládajú sily ktoré pôsobia na dezén a zabezpečujú kontakt pneumatiky s povrchom.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up