MTBIKER centrum - nová predajňa a bike centrum na Považí

Verili by ste, že MTBIKER existuje už takmer 18 rokov? Kedže už bude čoskoro oficiálne dospelý, je čas ho priniesť z online sveta aj do sveta fyzického. Preto 2.4.2016 otvárame MTBIKER centrum - cyklistickú predajňu s testovacími dráhami, servisom a napojením na cyklistické trasy v Považskom Inovci. Prečítajte si viac o tom, čo u nás nájdete.

Najskôr pár slov o MTBIKER shope

V decembri 2014 sme spúšťali MTBIKER shop s ambíciami priniesť na Slovensko e-shop so širokou ponukou, kvalitným zákazníckym servisom, dobrou dostupnosťou tovaru a atraktívnymi cenami. Po roku môžeme trochu bilancovať:

  • Do nášho systému pre zákaznícku podporu prišlo vyše 12 000 požiadaviek / otázok a náš tím sa pozrel na každú jednu. Vaše požiadavky sú rôzneho charakteru - od informácii o stave objednávky a dostupnosti tovaru až po zložitejšie otázky, pri ktorých sa vie naša zákaznícka podpora zapotiť - napr. otázky o kompatibilite konkrétneho stredového zloženia s konkrétnym rámom a konkrétnymi kľukami. Snažíme sa podľa dostupných informácii na internete odpovedať na všetky otázky - aj o produktoch, ktoré nepredávame.
  • Chválite nás za výbornú zákaznícku podporu a za šírku ponuky a najmä dostupnosť tovaru. Vyše 55% produktov (4 800 z 8 600) máme reálne skladom, takže vieme zaručiť rýchle dodanie a dostupnosť pri množstve tovaru. V tomto sa výrazne odlišujeme od viacerých lokálnych e-shopov, ktoré tovar začnú zháňať až keď ho objednáte. Čo v ponuke nemáme, vieme často pre zákazníkov zadovážiť - takže sa nás nebojte spýtať, či vieme konkrétny produkt dodať - zväčša je odpoveď áno. Chválite nás aj za platobné portály, platbu kartou a proces vrátenia a reklamácie, ktorý je bezproblémový a rýchly.
  • Vecou, na ktorej musíme zapracovať, je rýchlosť a cena dodania. Dodanie objednávky sa dá deliť do dvoch táborov - zákazník chce tovar rýchlo a zákazník chce tovar lacno (samozrejme, zákazník by preferoval obe možnosti naraz, ale zákazník chápe, že to tak vždy nejde). Náš shop ponúka dodanie do 48 hodín pri tovare skladom, čo je stále o 24 hodín viac, ako by sme chceli. Na druhej strane, kvôli umiestneniu nášho externého skladu nedokážeme expedovať slovenskou poštou, takže nevieme ponúknuť lacné dodanie pre menšie zásielky (iba ak si objednáte nad 120 €, v tom prípade poštovné dotujeme). Tieto nedostatky chceme riešiť a nižšie sa dozviete ako.
  • Nedostatkom, ktorý chceme riešiť, je aj nemožnosť si produkty predom vyskúšať. Ako zákazník samozrejme máte možnosť produkt vrátiť ak by nesadol, ale hlavne pri oblečení a tretrách to vie byť ruleta. Pri nákupe bicykla je však možnosť si na neho sadnúť veľmi dôležitá, a preto sme sa rozhodli vybudovať predajňu, kde si bicykle a ďalší tovar môžete vyskúšať, otestovať a ohmatať.

MTBIKER centrum - čo to bude?



MTBIKER centrum bude cyklistická predajňa so servisom, testovacími bicyklami, bike-fittingom, občerstvením a testovacími dráhami pre bicykle. Taktiež bude slúžiť ako základňa pre zamestnancov MTBIKERa. Poďme si to rozobrať:

Predajňa

Práve dokončujeme výstavbu modernej budovy, kde bude predajňa sídliť. V rámci budovy nájdete 280 štvorcových metrov predajnej plochy na 2 poschodiach. V predajni nájdete výber zo sortimentu, ktorý ponúkame na e-shope, ale najmä širokú ponuku bicyklov, oblečenia, batohov, prilieb a obuvi. Plánujeme byť v sezóne otvorení 7 dní v týždni, aby ste sa u nás mohli zastaviť aj cestou z víkendového výletu, alebo si rovno víkendový bike výlet spraviť u nás.

Keďže nie je možné vystaviť všetok náš tovar, v predajni budete mať možnosť vidieť najmä produkty, ktoré treba vyskúšať na vlastnej koži - a budeme sa snažiť mať z nich všetky dostupné veľkosti, aby ste zistili, ktorá vám najlepšie sadne. Produkty, ktoré nebudú vystavené v predajni, sa dajú na predajni prevziať po objednávke cez e-shop, aby ste si zabezpečili, že pre vás budú rezervované. Pracujeme na čo najlepšom previazaní e-shopu a predajne tak, aby ste si na predajni mohli nakúpiť aj veľkosti / farby / prevedenia, ktoré vystavené nemáme a ktoré by sme následne po nákupe doposlali. K tomuto dopomôže aj dotykový displej a mobilná aplikácia, pomocou ktorej môžete (alebo obsluhujúci predavač) zistiť viac informácii o produkte, jeho vlastnostiach a prevedeniach.

Predajňu budeme segmentovať na 3 časti: MTB, cesta + trekking, ženy + deti. V každom segmente si zákazník nájde nielen bicykle, ale aj doplnky a oblečenie k svojmu bicyklu. Tu je výber zo značiek, ktoré budeme na predajni prezentovať:

Cannondale


Špičkové cestné a MTB bicykle, na ktorých jazdí množstvo tímov v profi pelotóne a poprední MTB jazdci. Nájdete u nás takmer všetky modelové rady, či už je to legendárny maratónsky Scalpel, nový all-mountain full Habit, nekompromisný XC stroj F-Si, hybridný Slate alebo cestné CAAD a Super Six Evo. Okrem bicyklov budeme mať na predajni aj výber oblečenia a doplnkov Cannondale.

GT


Legenda medzi MTB značkami, ktorá sa vracia späť do popredia. Bicykle zamerané na vychutnávanie si trailov - viac ako na naháňanie každej sekundy vo výjazde. V predajni nájdete fully Helion, Sensor, Sanction a ďalšie, plus hard-taily ako Zaskar, Avalanche, Aggressor a ďalšie, ktoré ponúkajú americké MTB dedičstvo za prijateľné peniaze.

Bianchi


Najstaršia bicyklová značka na svete - už 130 rokov vyrába špičkové cestné a neskôr aj MTB bicykle. U nás nájdete top model Bianchi, krásnu Specialissimu, dostupnejšie cestné modely ako Freccia Celeste, Intrepida a Sempre, ale neboli by sme MTBIKER, aby ste u nás nenašli nádherné MTB modely od Bianchi: Methanol, Ethanol, Jab a Kuma v tradičnej Bianchi Celeste farbe.

KELLYS


Najväčší slovenský výrobca bicyklov KELLYS oslavuje 25. výročie a každým rokom zlepšuje svoju ponuku. Modelový ročník 2016 vyzerá na zatiaľ najlepší vôbec - decentný dizajn, výborný pomer cena/výkon a overené geometrie a komponenty. Na predajni nájdete mid-range MTB modely ako Swag, Reyon, Hacker, ale aj širokú ponuku MTB modelov do 500 €, dámskych, krosových a detských bicyklov. K bicyklu si u nás môžete zakúpiť aj doplnky vo farbách bicykla.

Ghost


Bicykle Ghost ponúkajú nemeckú kvalitu a nevtieravý dizajn za rozumnú cenu. Na predajni nájdete výber z fullov Riot a AMR, hardtailov Lector, Tacana a Kato a dámske modely Nila a Lanao.

Rock Machine


Český Rock Machine je u nás posledné roky čím ďalej populárnejší, najmä vďaka Blizzardu - fullu za rozumné peniaze, detským a dámskym modeloch. Všetky spomínané modely u nás nájdete, spolu s 2 novými e-bikami.

KTM


Rakúska značka známa najmä z motocyklového sveta je jeden z priekopníkov MTB e-bikov. Vďaka spolupráci s najväčším predajcom e-bikov RIDE.sk u nás nájdete výber z elektrickej ponuky KTM.

Corratec


Nemecká značka MTB a cestných bicyklov, ktorá priniesla množstvo inovácií do výroby rámov. Na predajni nájdete modely Inside Link, Revolution, Superbow a Xvert.

Okrem bicyklov u nás v predajni nájdete:

  • Komponenty Shimano, SRAM, Pro, Force, BBB a ďalšie.
  • Vidlice a odpružené sedlovky Rock Shox, Manitou a Kind Shock.
  • Kolesá Mavic, DT Swiss a Remerx.
  • Plášte Schwalbe, Continental a Maxxis.
  • Oblečenie Endura, Cannondale, Sportful, Castelli, KELLYS, Force a ďalšie.
  • Prilby a okuliare Uvex, POC, IXS, Alpina.
  • Tretry Shimano, Sidi, Lake, FiveTen a ďalšie.
  • Batohy a chrániče Osprey, Evoc a Dainese.

Servis

Ku kvalitnej predajni patrí aj kvalitný servis - v rámci predajnej plochy nájdete aj servisný kútik, kde sa budeme starať o vaše bicykle. Servisný mechanik vám kúpený bicykel nastaví, skontroluje a odovzdá. Budeme poskytovať záručný a pozáručný servis bicyklov - nielen tých kúpených u nás - a sústrediť sa najmä na komplexnú údržbu bicykla a odpruženia (vidlice, tlmiče, sedlovky). Keď sme pri tom, ak by si chcel byť jedným zo servisných mechanikov u nás, pozri koniec článku.


Bike-fitting

Predtým, ako si kúpite bicykel, čo tak zistiť, ktorý vám reálne sedí? Bike fitting nie je len o vyladení posedu pre pretekárov, ale najmä efektívny spôsob ako zistiť, aká veľkosť a geometria je pre vás vhodná a pomôcť vám tak vybrať ten správny bike. V spolupráci s RIDE.sk vám na GURU bike fitting systéme vám veľmi rýchlo zistíme, aké bicykle v akých veľkostiach sa hodia k vašej postave a štýlu jazdenia. Tento bike potom môžete rovno zobrať z predajne, alebo si ho objednať cez e-shop s istotou, že vám sadne. Pre pokročilejších bikerov vieme aj detailnejšie vyladiť posed - to však už môže byť dlhší proces.


Testovacie bicykle

Keď si vyberáte bicykel, tradičné predajne vám ho umožnia vyskúšať len v limitovanej miere. Sadnúť si na bicykel v predajni, alebo sa odviezť po parkovisku vám veľa o vlastnostiach bicykla nepovie. Preto bude u nás celosezónne 10 - 15 testovacích bicyklov od rôznych značiek a v rôznych veľkostiach k dispozícii na testovanie na našich testovacích dráhach a cyklotrasách (čítajte nižšie). V správny čas spustíme online rezerváciu bicyklov, aby ste mali istotu, že váš bike bude k dispozícii. Okrem celosezónneho testovania pripravujeme aj testovacie dni s rôznymi značkami bicyklov, o ktorých vás budeme včas informovať.

Občerstvenie

Ak vám pri testovaní vyhladne či vysmädne, ponúkneme vám nealko nápoje, kávu a niečo pod zub. Jedlo a pitie si môžete vychutnať aj na našej terase, pri testovacích dráhach...

Testovacie dráhy

… čím sa dostávame k dráham. V spolupráci s Romanom Kaločayom, slovenským pump-track guru, budujeme za predajňou pump-track v rozmeroch 40x14 metrov. Na tomto priestore nájdete 2 dráhy, ktoré sa dajú krásne kombinovať a umožnia pojazdiť si a vyskúšať vlastnosti bicykla tak začiatočníkom a laikom, ako aj skúseným bikerom. Dráhy sú v rámci oploteného a zabezpečeného pozemku, takže sa nemusíte o svoje bicykle báť. Ak by testovacie dráhy nestačili, hneď za predajňou nájdete desiatky kilometrov MTB cyklistických trás v Považskom Inovci (vrátane nového MTBIKER trailu značenom Slovenským Cykloklubom na zrúcaninu hradu Tematín) a rovnako aj menej frekventované rovinaté aj kopcovité cesty. Po jazde sa u nás môžete osprchovať a prezliecť.


Kde vás nájdem?

MTBIKER centrum je v obci Hrádok v okrese Nové Mesto nad Váhom. Predajňa je dostupná z diaľnice D1 (odbočka Lúka/Hrádok), z ktorej vám to bude trvať 3 minúty. Hrádok je dostupný za 45 minút z Bratislavy, 10 minút z Piešťan a Nového Mesta nad Váhom, 15 minút z Trenčína a hodinku zo Žiliny. Lokalitu sme si vybrali kvôli prístupu z diaľnice a krásnym trasám a terénom v Považskom Inovci, ktoré budú okamžite dostupné z MTBIKER centra - bez prechádzania cez mesto a hlavné cesty. Aj keď vám cesta k nám bude možno trvať dlhšie ako do lokálneho bike obchodu, veríme, že vám ponúkneme služby, ktoré tento čas bohate vynahradia.


Kedy to bude hotové?

MTBIKER centrum plánujeme oficiálne otvoriť 2.4.2016. Čoskoro budeme informovať aj o ďalších akciách, ktoré sa v 2016 budu v rámci MTBIKER centra konať.

Čo ešte chystáte nového na sezónu?

Spolu s predajňou plánujeme spustiť aj vernostný systém, vďaka ktorému získate lepšie podmienky pre nákup doplnkov, oblečenia a servisu. Do tohto systému sa rátajú všetky objednávky v e-shope, aj tie z roku 2015.

V našej budove bude okrem predajne aj skladový priestor, takže budeme schopní časť objednávok expedovať rýchlejšie a/alebo lacnejšie. V Hrádku budeme mať okrem produktov spomínaných vyššie aj zásoby najpredávanejších produktov z e-shopu. Pridáme teda niekoľko možností dodania:

  • Osobný odber v Hrádku, ktorý bude úplne zdarma.
  • Zaslanie menších zásielok Slovenskou poštou, ktoré by malo stáť menej ako 3 €.
  • Expresné zaslanie kuriérom v rámci Slovenska - do 24 hodín, ak máme tovar v Hrádku.
  • Pomalšie zaslanie kuriérom (48 - 72 hodín v rámci Slovenska alebo ČR), ak je tovar na externom sklade alebo u dodávateľa, kde však plánujeme cenu menej ako 4 €.
  • Dodanie do EÚ s cenou okolo 10 €.

Môžem sa zapojiť?

Do MTBIKER centra hľadáme servisného mechanika. Pozri sa do sekcie kariéra a ak sa v popise nájdeš, napíš nám. V priebehu sezóny budeme najímať predavača a expedičného pracovníka - ak by si mal/a záujem, tiež nám napíš a budeme v kontakte.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Žilina, nové značky, výpredaj – čo má nové MTBIKER

Žilina, nové značky, výpredaj – čo má nové MTBIKER

Ani sme sa nenazdali a leto sa nám blíži ku koncu. Kilometre pribúdajú a osobne sa veľmi teším, že takto v polovici augusta môžeme priniesť dávku zaujímavých noviniek.
Novoročný MTBIKER spravodaj

Novoročný MTBIKER spravodaj

Stáva sa už pomaly pravidlom, že sa takto prihováram pri rôznych príležitostiach s novinkami z našej „kuchyne", ktoré by vás mohli zaujímať.
keyboard_arrow_up