Fotogaléria: FOR BIKES 2016

1. až 3.4.2016 sa v Prahe na Letňanoch už po siedmykrát otvorili brány najväčšieho cyklistického veľtrhu v strednej Európe. Na výstavisku prezentovalo svoje výrobky viac než 300 firiem. Na svoje si iste prišli víkendoví cyklisti. Kto sa tešil na svetové novinky, prípadne špičkové výrobky, nebol týmto ročníkom plne uspokojený. Pár exemplárov od novo vystavovaných značiek ako napr. Time, Bulls, Eddy Merckx, Turner, Chromag alebo Taroka, nestačilo zachrániť očakávania „cyklo-fajnšmekrov“.

Pri prechádzaní jednotlivými halami som sa cítil ako na „tureckom trhu“. Plno drobných stánkov so všakovými doplnkami, často aj v otáznej kvalite. Po vlaňajšom boome elektrobikov, výstavisko bolo preplnené kolobežkami od výmyslu sveta. Pretekárske s kotúčovými brzdami, skladacie, elektrické. Dych mi vyrazila jedna s dvoma sedadlami. Rozhodol som sa vynechať takýto „šum“ na výstave bicyklov a začal hľadať niečo, čo v cykloobchodoch alebo na ulici bežne nevídať. A bolo to veru doslova pátranie.




Po troch hodinách predierania sa cez zástupy zvedavcov, sa mi konečne rozžiarili oči. Ferrari na dvoch kolesách - Trek Madone. Myslím, že zaslúžene dostal na výstavisku cenu Grand Prix. Pri pohľade na cenovku som pochopil, aj prečo je v názve Madone. Keď som si ju prečítal, zrejme ako každý iný, zvolal som: “Madonna mia!“


Najzaujímavejšie exempláre som našiel v stánku Kolokrámu. Tu som si konečne oči „vyočil" na špičkových strojoch od Specializet, Colnago a Cipolliny.

Úprimne som bol sklamaný ponukou od novovýrobcu Favoritu. Nevzhľadné „železňáky“ ostro kontrastovali s pôvodnými bicyklami Favorit. Pri týchto „veteránoch“ som sa dlhšie zdržal a obdivoval špičkové výrobky spred vyše 50 rokov. Na výstavisko ich osobne priniesli československé cyklistické legendy ako Jan Smolík, Miloš Fišera, Pavel Doležel a Jiří Daler.



Ako MTB maratónca ma upútali aj exempláre, ktoré nedávno dobíjali umiestnenia na svetových podujatiach. Patril medzi ne napríklad Epik naladený „chrtársky“ pre Jaroslava Kulhavého. Prezrieť si za pol dňa komplet celú výstavu je nad ľudské sily. Pokúsil som sa preto vyhľadať aspoň hodnotnejšie modely a prezentovať ich vo fotogalérii.



Fotovýber






















Za okraj

Tento rok však organizátori dosť skomplikovali výjazd z parkovania a mnoho návštevníkov muselo odchádzať celkom znechutených ako napríklad aj ja a ďalší z návštevníkov, s ktorými som sa rozprával. Ako bolo minulé roky zvykom, neplatilo sa pri odchode personálu pri východe, ale v pokladnici, ktorá bola na kraji parkoviska. Vďaka tomu vznikal celkom chaos, naťahoval sa čas, množstvo návštevníkov muselo vystúpiť z áut (ako aj ja) a ísť peši zaplatiť. To, že sa nedalo zaplatiť kartou, ale iba v českých korunách, je už iba bonus.
Autor doplnenia: Slavo
report_problem Našiel si v texte chybu?

FOR BIKES

calendar_today 01.04.2016 - 03.04.2016
label Nesúťažné podujatie
place Praha (Česká republika)

GaliPet 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Príďte si obzrieť nové modely Canyon a možno aj vyhrať nový Exceed – Bike Life! Brno PR článok

Príďte si obzrieť nové modely Canyon a možno aj vyhrať nový Exceed – Bike Life! Brno

Kedy ste mali naposledy šancu získať obdobný kúsok, akým je Canyon Exceed? Aj keď je táto šanca menej než stopercentná, istotou je, že si počas Bike Life! v Brne môžete prezrieť kolekciu takmer dvoch desiatok modelov, pripravených pre sezónu 2020.
Video: FOR BIKES 2018 - čo nového u značky Kellys?

Video: FOR BIKES 2018 - čo nového u značky Kellys?

Pozrite sa podrobnejšie na dvojicu modelov postavených na karbónovom ráme, ale s veľmi odlišným určením...
Video: FOR BIKES 2018 - Canyon a jeho inovácie

Video: FOR BIKES 2018 - Canyon a jeho inovácie

Nemecká značka tento rok predstavila viacero modelov, ktoré rozvírili vody v segmente trail, gravel a enduro. Pozrite sa na ne bližšie.
keyboard_arrow_up