H-Triathlon 2006

Vždy ma lákala trojkombinácia plávanie, bike a beh, najlepšie v terénnom vydaní. Keďže som však nemal nič naplávané a nabehané a chcel som vidieť, čo a ako, vybral som sa ako člen štafety na H-Triathlon do Skalice. Tu nájdete report a fotogalériu z akcie.

H-Triathlon je názov seriálu troch podujatí terénneho triatlonu (možno známejšieho ako Xterra - čo je však drahá ochranná známka). My sme sa zúčastnili finálovej akcie, 8.7 v Zlatníckej doline pri Skalici. Zobrali sme sa traja chalani, z ktorých jeden výborne pláva, jeden výborne behá a ja sa viem voziť na biku " title=" a utvorili sme štafetu.

Príchod do Skalice bol bezproblémový a problémy neboli ani s parkovaním, aspoň v čase, keď sme prišli (cca 9 hodín ráno). Totižto Zlatnícka dolina je pekný rekreačný areál a veľkými prírodnými bazénami a bol pre verejnosť otvorený (samozrejme počas plaveckej časti bol bazén vyhradený). Veľkosťou a rozsahom sa táto akcia nemôže porovnávať s maratónmi, v atmosfére ich však hravo predbehla. Pekné počasie, pekné publikum " title=", hudba non-stop a bezstresová prezentácia urobili dobrý dojem. Po zapísaní (firemná štafeta, heh, neviem prečo " title=" a označkovaní permafixkou a jódovou tinktúrou, z čoho sme ešte pár dní nemali radosť sme sa pomaly pripravovali na štart.

Ten bol o 11. hodine pre štafety a Open kategóriu (bez licencie). Po predstavení pretekárov odznel štartový výstrel a plavci sa vydali na 500 m trať, čo robilo 20 dĺžok a 21 výbehov na breh a naspäť. Po absolvovaní tejto časti plavci bežali do depa, kde sa prezliekli a sadli na bike, resp. predali myslený štafetový kolík bikerovi. Ten sa vydal na technicky mimoriadne náročnú 4 km trať, ktorú absolvoval dvakrát. Poviem vám, pod 185 tepov som nešiel, nebolo sa kde vydýchať. Stále hore-dole, cez konáre, cez potoky, cez kmene stromov, z 1-3 prevodu hneď na 3-6. Po príchode do depa sa jazdec prezul a rozbehol sa na 4 km bežecký okruh, resp. na túto trasu vyslal 3. člena štafety. Dobeh do cieľa a je to za nami...

My sme boli v celkovom poradí druhí a v našej kategórii prví (čo už, keď vám Jardo Štvrtecký ukáže chrbát už v prvom okruhu " title=". Open kategóriu vyhral juniorský reprezentant, ktorý na prvú štafetu zloženú zo špecialistov na jednotlivé úseky chytil stratu 10 minút a má len 15 rokov. Sila.

O 14:30 však prišli profíci, resp. aspoň tí, ktorí vlastnia licenciu. Najväčšou hviezdou a favoritom bol nepochybne Honza Kubíček, ktorý dominuje českej Xterre už dlhší čas. Väčšiu podporu mal však domáci Peter Hertl, organizátor a najväčší rival Kubíčka. Profíci štartovali na dvojnásobné dĺžky ako Open, časy však mali pri prepočítaní na ich dĺžky lepšie ako štafety! Podľa očakávania Kubíček Hertla porazil, najmä v behu a odniesol si pohár pre najlepšieho. Na tú istú trať sa postavila i jediná žena, čo je samo o sebe úctyhodné. Takisto v Open sa objavilo jediné dievča, ktoré celý triatlon zvládlo bez väčších problémov.

Nebudem hodnotiť trať a zabezpečenie, bola to prvá akcia podobného typu, na ktorej som sa zúčastnil, určite nie posledná. Celkovo sa mi to veľmi páčilo a odporúčam do pozornosti aj ostatným...

Výsledky
http://www.h-triathlon.sk/hlstr/htriathlon/vysledky/H-triathlon06/vysl06.list.htm

Fotogaléria © Červo
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up