Author Bikemaratón Karpatský Vlk 2006

Po roku sa opäť konal bikemaratón Karpatský vlk. Bol to štvrtý ročník a zároveň bol posledným podujatím tohtoročného Author cup-u. Prezentácia sa konala už tradične v bufete na vrchole zjazdovky prebiehala ako to už býva zvykom bez problémov.

Všetko začalo 15.7.2006 o 11:00 keď štartovný výstrel odštartoval niečo okolo 300 závodníkov vrátane víťaza troch etáp na Tour de France Jana Svoradu v v 5 kategóriach od začiatku sa išlo naplno o čom svedčia aj výsledné časy. Po štartovom výstrele čakalo na závodníkov 42 km dlhá náročná trať. Hneď po štarte museli všetci vybehnúť, vyšlapať alebo iným spôsobom zdolať 250 m dlhú zjazdovku ( vlek nefungoval) a po nej nasledoval zjazd po druhej strane zjazdovky. Následne sa všetci dostali do lesíku kde aj napriek chládku bolo nadmerné teplo. Prudké výšlapy sa striedali s ostrými zjazdmi v ktorých bolo množstvo defektov a pádov. Prvých 11 km to bol viac-menej rýchlostný rekord keďže prvý jazdci boli na Bielom Kríži cca po 20 minútach. Potiaľ to bol závod nezaujímavý bol to samý asfalt až na nejaké tie 3 km. Z bieleho kríža na Babu museli všetci prekonať prudké výjazdy po slnkom rozpálených cestách a prudké zjazdy v ktorých nebolo občas nič vidieť sem- tam sa vyskytlo blato ktoré pekne šmyklo bike. Po niektorých pádoch zostalo pár zavodníkov síce ležať ale v cieli som ich našťastie videl všetkých takže žiadne straty na životoch. Na Pezinskej Babe po 25 km čakala prvá a taktiež posledná občerstvovačka ( čo si osobne myslím že vtakom brutálnom teple mohli byť minimálne 2 ) Na Pezinskej Babe sme križovali štátnu cestu kde policajti zastavovali dopravu  ( super skoro ako na závode Pro Tour ) a po Babe nasledovalo nenormálnych 5 km bruátalneho stúpania po slnku kde bolo snáď 45 stupňov. Opäť nasledoval ďalší z prudkých zjazdov pod zjazdom nejaký dobráci preznačili trať a prvý závodníci ( tí čo trať nepoznali z minulých rokov) zablúdili a vyšlapali si pekných pár výškových metrov. Po tomto zjazde nasledoval ďalší slnečný výjazd tentokrát iba 3,5 km a po ňom ostrý zjazd po kameňoch veľkých ako päsť v tomto zjazde dostalo najviac )ľdí defekt ja sám som ich videl 5. nasledovala už iba chvalabohu trať zvlneným terénom a posledných 6 km bol dole kopcom – padne dobre takýto zjazd po 35 km brutálneho tepla. To však väčšina závodníkov netušila čo si opäť pripravili organizátori, keď sme už pomaly dochádzali na Zochovu chatu – cieľ pretekov museli sme absolvovať trasu vo veľmi zle vyznačenej časti lese ( tiež som poblúdil) a akoby toho nebolo dosť tak na konci nás čakal ďalší výšlap hore zjazdovkou a opäť zjazd tu už bol konečne cieľ. V cieli hrala kapela, bolo pripravené občerstvenie v podobe ako už býva zvykom grilovaného kuraťa a pivka poprípade nealka. Všetci čakali nedočkavo na tombolu, ale milí organizátori si vymysleli že losovať sa nebudú štartové čísla ale tombolové lístky ( vôbec sa mi to nepáčilo  ). Takže aj taký bol Author Bikemaratón Karpatský Vlk a už sa teším na ďalší ročník tohto super závodu.

Výsledky
nájdete na http://www.karpatskyvlk.sk/vysledky06.txt

Fotogaléria ©2006 Mihi
Kompletnú fotogalériu obsahujúcu 530 fotiek nájdete na http://mihi.fusion.sk/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=26923
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up