GHOST LECTOR uhasí smäd po víťazstve

Pozrite si bližšie niektoré modely obľúbenej nemeckej XC rakety na sezónu 2018.

Jeden z najľahších bikov vo World Cupe s agresívnymi líniami. LECTOR je pretekárska "mašina", čakajúca na objavenie jeho potenciálu. Tuhý, živý a jasne zameraný - poskytnúť oporu v stúpaní a kontrolu v zjazde. Tento mix sa odráža na jeho hranatom výzore s jemnými prechodmi vrátane bowdenov, ktoré sú skryté v dolnej rámovej a sedlovej trubke. Navyše, 31.6 mm priemer sedlovky umožňuje bez problémov použitie „teleskopky“.

Séria LECTOR nie je len najvyššia kategória „zbrane“ pre GHOST Factory Racing Team, ale v širokej ponuke 14-tich modelov si ten správny nájde každý bez ohľadu na výkonnosť. Od minimalizmu s karbónovou pevnou vidlicou, pohonu 2x11, 1x12, Di2 alebo s teleskopickou sedlovkou – najlepšie mu bude pod rukami športového jazdca, XC pretekára alebo maratónca. Skúsenejší jazdci s ním zvládnu aj ťažšie technické úseky, kedže trend moderného XC je neuprosný. V rade LECTOR môžete nájsť prevažne 29, ale aj 27,5 a dokonca aj 26-palcové kolesá s pevnými oskami a rámy z materiálu Ultra Lighweight carbon (UC) alebo Lighweight carbon (LC).

LECTOR 4.9 LC

Prvý z modelov LECTOR 4.9 LC je postavený na ráme Lighweight carbon (LC) v kombinácii sivej, neónovej a čiernej farbe. Môžete ju však mať aj v pomarančovo-čiernej kombinácii.


O komfort sa zase stará vidlica FOX Rhytm 32 Float s uzamykaním z riadítok a s 15 mm pevnou oskou.


K uhladenosti výzoru prispieva aj utesnené vnútorné vedenie bowdenu a zadnej brzdovej hadičky.


Dvojpiestové brzdy Shimano XT BR-M8000 s veľkosťou kotúčov 180 a 160 mm patria medzi najlepšie v pomere ceny a úžitkových vlastností. Pevné osky sú samozrejmosť.


Pohon LECTORA 4.9 LC je v dostatočnom rozsahu dvoch 36 a 26-zubových Shimano XT prevodníkov a kazety Shimano SLX CS-M7000 v 11-rýchlostnom rozsahu 11-42. Radenie je zložené z prešmykača Shimano XT FD-M8020, prehadzovača Shimano XT RD-M8000 Shadow Plus a radenia Shimano XT SL-M8000.


Ďalšie doplnky ako riaditká, predstavec a sedlovka sú v znamení značky Ground Fiftyone.


LECTOR 5.9 LC

Základom ďalšieho modelu je znova rám z kompozitu Lighweight carbon (LC) s kolesami 29" rozmeru. Bicykel je vo farbách neónovo žltá s čiernou, ale rovnako je tento model dostupný aj v čierno - červenej kombinácii.


Na ráme vidno inovácie ako napríklad utesnené vedenie bowdenov.


Osvedčená vidlica RockShox Reba vo verzii RL Solo Air Oneloc vo zdvihu 100 mm, uzamykaním z riadítok a pevnou oskou.


Pohon LECTORa má v rukách 12-rýchlostný prehadzovač SRAM GX Eagle, kľuky Truvativ Descendant X-Sync s 32 -zubovým prevodníkom a kazetou v rozsahu 10-50 zubov.


Značka SRAM sa na tomto modeli stará aj o brzdy, a to modelom Level T so 180 a 160 mm kotúčmi.


Veľa jazdcov určite poteší teleskopická sedlovka JD Dropper post s priemerom 31.6 mm a vnútorným vedením ovládania z riadítok.


LECTOR 2.9 LC

Náš posledný LECTOR, ktorého dnes predstavíme zo širokého výberu štrnástich modelov, je 2.9 LC. Rám je z Lightweight carbon materiálu postavený pre kolesá s rozmerom 29" vo farbách neónová zelená/čierna alebo s možnosťou čiernej farby a veľkostiach od XS po XL.


Tentokrát je rám osadený vidlicou RockShox Recon Gold RL Solo Air Oneloc vo zdvihu 100 mm a ovládaním uzamykania z riadidiel.


Ovládanie bicykla - predstavec a 740 mm dlhé riadítka má v rukách Ground Fiftyone, sedlovka je pevná.


Pohon má kompletne na starosti značka Shimano - 10-rýchlostný prehadzovač Deore RD-M6000 Shadow Plus, prešmykač Deore RD-M6020 dva 24 a 34-zubové prevodníky na kľukách Deore FC-M6000 Hollowtech II s kazetou CS-HG500 v rozsahu 11-42. Brzdy sú Shimano BR-M365 s diskami veľkosti 180 a 160 mm.


Pre ženy aj mladých pretekárov

V ponuke nájdete okrem 29-palcových modelov aj 27,5-palcové prevedenie, napr. s označením LECTOR 3.7 LC alebo LECTOR 2.7 LC. Celkovo je rám koncipovaný svojou geometriou pre nižších jazdcov a bude teda viac sedieť aj ženám.

Lector 2.7

Lector 3.7

Pre mladých pretekárov je pripravený model LECTOR 1.6 LC na 26-palcových kolesách. V podstate môžeme hovoriť o bicykli bez kompromisov, ktorý prináša kvalitný karbónový rám s rovnakými prvkami rodiny LECTOR medzi tých najmladších.


Všetky podrobnosti o naozaj bohatom modelovom rade nájdete na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Ghost RIOT AM CF Full Party – nečakaná hravosť

Test: Ghost RIOT AM CF Full Party – nečakaná hravosť

Nemecký Ghost zobral svoj model RIOT Trail a pár úpravami spravil z rovnakého rámu all-mountain verziu. Stačilo to?
E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy PR článok

E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy

Elektromobilita sa aj v cyklistickom svete hlási o slovo a značka Ghost ju ochotne vypočula. Pre rok 2023 si prichystali niekoľko kolekcií elektrobicyklov s rôznym využitím.
Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

RockShox patrí dlhoročne medzi lídrov na trhu s odpružením. Po minuloročnom update vidlíc Pike, Lyrik a ZEB prišli na rad aj cenovo dostupnejšie alternatívy.
keyboard_arrow_up