robí, ale nie aero prevedenie a o nich sa tiež hovorí že je to blato...
alebo ešte inak kombináciu 53/36 niekto jazdí, lebo ide mi hlavne o výmenu malého prevodníka.. ale keď sa na to pozriem, tak by sa musela skrátiť reťaz a na španiela by to pri kazete 11-30 nemuselo to krátke ramienko vykrývať
tak keby som chcel len malý tak je to jedno... skôr som kvôli tej kompatibilite chcel dať aj veľký 52 a na tých rotor 3D kľukách mám dojem že obyčajný bude hnusný
to by nemuselo byť najhoršie, musím sa na tie moje kľuky ešte za svetla pozrieť ale ten rotor má aj toho pavúka takého plného... a ešte si pamätám keď raz sagan mali FSA komponenty a zahadzoval vtedy bike do kríkov.. tušim im tam vtedy padala reťaz medzi prevodníky
nenašiel som vhodnejšiu tému a novú sa mi zakladať nechce, otázka nemá niekto skúsenosť s prevodníkmi miche? https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=274747;menu=1000,4,122;pgc%5B122%5D=435;page=3
mám kľuky rotor s prevodníkmi rotor 53/39 a zvažujem výmenu za 52/36 a do rotor prevodníkov nechcem ísť, pretože sú hlučné (skúsenosti viacerých) a v podstate jediné kompatibilné čo som som na bike 24 našiel a nebudú tam ako päsť na oko sú hentie talianske
Len poznámka na okraj. Pokiaľ máš kľuky s prevodníkmi 53/39z tak je veľmi pravdepodobné, že máš rozteč 130mm. Na túto rozteč menší prevodník ako 38z nenamontuješ. Na menší prevodník potrebuješ kľuky s tzv. Compact roztečou 110mm. Či už 4 alebo 5 dier.
nevážil si ich náhodou? nikde som nevidel ich váhu.. nie žeby na tom nejak záležalo, ale len tak informačne.. hlavne aby neboli hlučné... lebo ten rotor je od novoty hlučný dosť, akože radí všetko ok, výdrž tiež, len reťaz na nich viac hučí... keď sa trochu zajazdia je to lepšie... ale práve preto nechcem znova nový rotor
prešmyk toho zožerie viac ako by sa zdalo, otázka je či to chceš jazdiť dlhodobo alebo jednorázovo, myslím si že na poslednej olympiáde jazdili na časovke aj šialenú kombináciu 55/34 kvôli profilu trate... ja prioritne nechcem 53/36 a nie kvôli prešmyku, ale myslím že tam bude problém s dlžkou reťaze pri kazete 11-30 a krátkom ramienku..
kristina dik za tip, tam by sa dalo vybrať ani ceny nie sú premrštené
skor dlhodobo, tych 34 mi do kopcov vyhovuje ale obcas by som potreboval v klesani alebo ked idem v haku alebo baliku viac ako 50z, vzadu mam GS ramienko a zatial 11-32 ale tuto kazetu som dlho prevadzkoval na SS ramienku a fungovalo to bez problemov, samozrejme prevod 50-32 bol blbost a radil sa tazsie ale kto by taku somarinu na cestaku zaradoval
zaradíš ani nevieš ako koľko krát.. na gravel mám španiela dosť obľúbený prevod tam to je 50/34.. na cestáku s tými rotor prevodníkmi španiela nejazdím, lebo vtedy je to obzvlášť hlučné.. gravel je komplet SH, dlhé ramienko a je to tichučké. na koze mám 55/39 a radí to v pohode, ale tam to moc nepoužívam, preteky len na veľkej a málu 39z tam mám len kvôli tomu aby som sa vedel dostať domov, keďže bývam na kopci
Jazdím už roky prevodníky Specialites TA. Funkčnosť radenia oproti spomínaným značkám o triedu inde.
kde ich nakupuješ, priamo z ich stránky? https://specialites-ta.com/ lebo vysiela to na mňa iba po fr a buď som slepý alebo sa to ani nedá do normálneho jazyka prepnúť... akože nejak tam tú objednávku vytvorím... len neviem vôbec či to posielajú aj mimo fr..
Edo:
no dobre ale 55/39 je stale 16z ale 52/34 je uz 18z
50-32 zaradovat nema vyznam, to je brutal krizenie retaze a aj napriek tomu ze shimano ma tie medzipolohy na presmyku tak mne to nikdy nefungovalo ani ked to bolo nove.
cize ked by som potreboval 50-32 tak to uz radsej zhodim na mensiu pilu vpredu. 11-32 som jazdil na SS cely rok mozno aj viac a fungovalo to dobre, B-srew musela ist na doraz a to som dokonca nedaval ani dlhsiu skrutku ako podaktori co som videl
ja netvrdím, že to fungovať bude, buď ti niekto povie, že to jazdí a je to ok, alebo to musíš sám vyskúšať... však keď máš 32z kazetu tak si daj malý 36.. prípadne si môžeš hodiť dozadu 34z kazetu do budúcna, keby ti chýbal ľahší prevod
nevážil si ich náhodou? nikde som nevidel ich váhu.. nie žeby na tom nejak záležalo, ale len tak informačne.. hlavne aby neboli hlučné... lebo ten rotor je od novoty hlučný dosť, akože radí všetko ok, výdrž tiež, len reťaz na nich viac hučí... keď sa trochu zajazdia je to lepšie... ale práve preto nechcem znova nový rotor
Tusim mam doma 52t tak odvazim a pripadne ak chces viem poslat a na cene sa dohodneme ak ti bude ok. Ja jazdim 48 a mam ten isty aj 50 tak ten nahodim ked zoderiem 48micku. Poobede budem doma tak tu 52jku pozriem.
kde ich nakupuješ, priamo z ich stránky? https://specialites-ta.com/ lebo vysiela to na mňa iba po fr a buď som slepý alebo sa to ani nedá do normálneho jazyka prepnúť... akože nejak tam tú objednávku vytvorím... len neviem vôbec či to posielajú aj mimo fr..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
alebo ešte inak kombináciu 53/36 niekto jazdí, lebo ide mi hlavne o výmenu malého prevodníka.. ale keď sa na to pozriem, tak by sa musela skrátiť reťaz a na španiela by to pri kazete 11-30 nemuselo to krátke ramienko vykrývať
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/prevodnik-fsa-super-road-energy-compact-52z/7062
ale každý má iný vkus
FSA Super Road Energy prevodník, vonkajší, 46T, 2x11
74,99 €
mám kľuky rotor s prevodníkmi rotor 53/39 a zvažujem výmenu za 52/36 a do rotor prevodníkov nechcem ísť, pretože sú hlučné (skúsenosti viacerých) a v podstate jediné kompatibilné čo som som na bike 24 našiel a nebudú tam ako päsť na oko sú hentie talianske
Len poznámka na okraj. Pokiaľ máš kľuky s prevodníkmi 53/39z tak je veľmi pravdepodobné, že máš rozteč 130mm. Na túto rozteč menší prevodník ako 38z nenamontuješ. Na menší prevodník potrebuješ kľuky s tzv. Compact roztečou 110mm. Či už 4 alebo 5 dier.
toto tam je origo...
https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=63037;menu=1000,4,122;mid%5B235%5D=1;page=3
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/prevodniky/fsa-road-superchain-prevodnik-110x52.html
kristina dik za tip, tam by sa dalo vybrať ani ceny nie sú premrštené
no dobre ale 55/39 je stale 16z ale 52/34 je uz 18z
50-32 zaradovat nema vyznam, to je brutal krizenie retaze a aj napriek tomu ze shimano ma tie medzipolohy na presmyku tak mne to nikdy nefungovalo ani ked to bolo nove.
cize ked by som potreboval 50-32 tak to uz radsej zhodim na mensiu pilu vpredu. 11-32 som jazdil na SS cely rok mozno aj viac a fungovalo to dobre, B-srew musela ist na doraz a to som dokonca nedaval ani dlhsiu skrutku ako podaktori co som videl
Tusim mam doma 52t tak odvazim a pripadne ak chces viem poslat a na cene sa dohodneme ak ti bude ok. Ja jazdim 48 a mam ten isty aj 50 tak ten nahodim ked zoderiem 48micku. Poobede budem doma tak tu 52jku pozriem.
Posielaju do celeho sveta.