Ahojte. Chystám sa kupovať nový bajk s elektrickou sadou a mám dilemu. Celý život používam komponenty Shimano, ale vidím že sa SRAM stáva dosť populárny. Chcem sa teda spýtať ake máte skusenosti, hlavne tí ktorí zmenili značku. Koľko vydrží batéria, ako sa opotrebovavaju komponenty, radenie, atď. Dakujem
no prave, ja ked som to skusal tak pre mna je to take ze toto nie. ano clovek ked by to proste mal tak si na to nejak zvykne lebo to pouziva ale ked si mam vybrat tak pre mna je shimano system lepsi.
Na BF písali,že padá reťaz z prevodnikov pri radení pre 46 33,riešia Force kľukami. Ale napr. aj chalani ,čo im vyslovene sram vadil ,tak ergonómiu aj funkčnosť rivalu ospevovali.Ale tiež by som nepriplacal.
Di2 by mala byt drahsia, takze je to ozaj zaujimave:
Let’s talk numbers first.
Shimano’s 105 groupset costs $1,890 and weighs in at 2,995 grams. Because 105 is only available as a 2x without a power meter, we will compare it to Rival AXS in the same configuration. SRAM’s Rival will set you back $1,420 but weighs a hefty 3,209g.
Je drahsia, ale iba ked ju kupujes samotnu. Pamatam si porovanacie videa, kde presne hovorili, ze vyrobcovia bicyklov maju nizsiu cenu na 105Di2 ako na Rival a hovorili nieco v style, kupujes novy bike, viac sa oplati 105ka. Mas ram a chces prejst na elektriku, viac sa oplati Rival.
máte niekto reálnu skúsenosť s pakami force alebo red, ci sú naozaj také tučné a blbo sa drzia, ako zvyknú recenzie uvádzať? rival je natom lepšie, no zaujímali by ma reálne skúsenosti s pakami red / force axs
Mám Force AXS, a zároveň mam mechanickú Ultegru. Asi nemyslíš samotné páky, ale skôr, ani neviem sa volá, hornú časť dualov, potiahnutú gumovým krytom, za ktoré držíš rajdy v hornej polohe.
Su kúsok hrubšie, ale teda ja mám malé ruky a ani som si to nevšimol a neuvedomil kým si nenapísal. Absolútne v pohode.
áno mam na mysli ten hlavný gumený uchop, väčšinou voči shimano toto dávajú ako negatívum, ze ta guma je tučnejsia, vyššia a tahsie sa dotiahne a stláča paka brzdy pri uchope zhora, tak ci je to pravda, mýtus, alebo treba mať veľkú dlaň
Disclaimer: porovnavame mechanicku Ultegru a Force AXS a mam ozaj mensie ruky.
Force ma hrubsie a asi aj vacsie rohy a to mi asi vyhovuje viac. Ale mas pravdu, ze Ultegra paky sa z hornej (aj spodnej) pozicie lepsie a lahsie stlacaju. O maly kusok. Ale teda neviem ci by som si to uvedomil nebyt teba ?. Mne osobne by to asi prekazkou nebolo, najma ked samotne rohy, tym, ze si hrubsie, mi vyhovuju viac. Siel som na oboch bikeoch aj vselijake prudke zjazdy ale to stlacanie som nevnimal ako hendikep resp vyhodu.
Na CX používajú páky Rival,kvôli lepšiemu úchopu,na ceste to až tak nevadí,asi.To som sa dočítal ,lebo tiež laborujem s Red sadou a čítal som o tej ergonomii. Asi by som zobral Rival páky a Force kluky s watakem ,namiesto Redu,ale už mám kúpené ,len zháňam kluky a kazetu.
Red má výhodu, káblové blipsy a samozrejma je to RED? ,co hlavne u mňa na čínskom ráme bude vyzerať prinajmenšom úsmevne.
Je to možné ,čo som zachytil ,ľudia si ich veľmi chvália,ale je to individualne ,každému sedí niečo iné,ja mám napr. predstavu ,že budem radiť na Red pakach malickami ,Tak mi to na sucho doma najviac vyhovuje,ale zas niekto kto má veľké laby,to bude mať určite inak.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.scott-sports.com/global/en/compare
Let’s talk numbers first.
Shimano’s 105 groupset costs $1,890 and weighs in at 2,995 grams. Because 105 is only available as a 2x without a power meter, we will compare it to Rival AXS in the same configuration. SRAM’s Rival will set you back $1,420 but weighs a hefty 3,209g.
https://www.bicycling.com/bikes-gear/a43316110/shimano-105-di2-vs-sram-rival-axs/#price-and-weight
Su kúsok hrubšie, ale teda ja mám malé ruky a ani som si to nevšimol a neuvedomil kým si nenapísal. Absolútne v pohode.
Disclaimer: porovnavame mechanicku Ultegru a Force AXS a mam ozaj mensie ruky.
Force ma hrubsie a asi aj vacsie rohy a to mi asi vyhovuje viac. Ale mas pravdu, ze Ultegra paky sa z hornej (aj spodnej) pozicie lepsie a lahsie stlacaju. O maly kusok. Ale teda neviem ci by som si to uvedomil nebyt teba ?. Mne osobne by to asi prekazkou nebolo, najma ked samotne rohy, tym, ze si hrubsie, mi vyhovuju viac. Siel som na oboch bikeoch aj vselijake prudke zjazdy ale to stlacanie som nevnimal ako hendikep resp vyhodu.
Snad pomoze
Red má výhodu, káblové blipsy a samozrejma je to RED? ,co hlavne u mňa na čínskom ráme bude vyzerať prinajmenšom úsmevne.