Určite, kros je najviac podobný na MTB, to mi je jasné ... mne ide hlavne o tie riadidlá, už akosi po 10 rokoch si neviem zvyknúť na úzke riadidlá a barany. Ďalej Canyon-y by mali rovnaké sedlá, dokonca aj na MTB mám ERGON gripy, geometria bude iná, ale posed sa bude dať nastaviť na podobný, možno aj rovnaký. Alternatív mám viacero,,, ako som napísal, možno aj cesťák s rovnými riadidlami, alebo HT-ečko si upravím tým, že vymením iba plášte za nejaké sliky (čo by bola najlacnejšia alternatíva) a do terénu mi ostane iba Full ...
01.01.2016 - 19:39:02
00
Hosť napísal:
alebo HT-ečko si upravím tým, že vymením iba plášte za nejaké sliky (čo by bola najlacnejšia alternatíva) a do terénu mi ostane iba Full ...


Nakoľko ja mám asfaltožrútov rovno 4 kusy ( + 1 MTB) , môj druhý odolnejší fitness bike je práve na MTB ráme s pevnou vidlicou ( konkrétne hliníková Force 29", kôli zachovaniu geometrie). Vpredu klasický MTB 3-prevodník, vzadu cestná (!!!) 9-rýchlostná kazeta a obuté slicky Continental Sport Contact. Tento bike som si pomaličky zo zábavy staval takmer 5 rokov, čo sa podpísalo hlavne na tom, že je to 26"....dnes by som bez mihnutia oka riešil už len 29" .
02.01.2016 - 09:22:58
00
winter78 . Jeden kamoš si postavil cyklokros na mtb 26" ráme. má tam pevnú vidlu na kotúčovú brzdu aj vzadu má kotúč a cyklokrosové 700c kolesá mu tam vpohodke vošli. No má tam mechaniku, bo na baranoch má dualy tiagru. ale zas nieje problém tam dať rovné riaditka a prejsť na hydrauliku a mtb radenie :-)
02.01.2016 - 10:39:18
00
Ten Canyon ktory som postol ma geometriu velmi blizku MTB... to bol aj jeden z dovodov mojho vyberu, mat novy bike s posedom co najblizsim staremu HT.

Prakticky vsetky fitnessy inych znaciek maju ale kratsi reach a vyssi stack, to je pravda.
02.01.2016 - 12:23:53
00
B-rh-positivo , aj do toho môjho MTB rámu vôjdu 28" kolesá, problém je v tom že na ráme nemám úchyt na kotúčovú brzdu. Ten rám som kupoval po takmer 80% zľave z obchodu, pretože ho nikto nechcel práve preto že bol len na V-brzdy. Vzhľadom na to že bol úplne nový , zabalený a visel v predajni dlhé roky, tak som ho kúpil fakt za "babku"....a zmierený s tým že na kotúčovky ho nikdy nebudem môcť upgradovať.

Barany by som naň nedal, pretože barany mám na cesťáčiku a keďže na cesťáku nabehám drvivú časť km v roku, tak na tých ostatných fitness bikoch s rovnými riadítkami to beriem ako také občasné spestrenie jazdy a jazdím na nich hlavne po rozbitejších cestách, na ktoré by som cesťák nikdy nezobral. No a ten posledný...štvrý....je vlastne starší MTB s pevnou vidlou a s blatníkami, takže taký zimák a bike na dochádzanie do práce o ktorý sa ale starám a pravidelne servisujem . Ale 50km okruh po asfalte na ňom jazdím pravidelne aj teraz v decembri :y: .
02.01.2016 - 18:39:12
00
tak on si ho poskladal asi len tak co mal k dispozícii momentálne . ten má tu doma, keď sa ide s nami povoziť a ozajstnú žiletku má v TN . Vravel , že sa mu ju nechce stále prevážať , toho mutanta ma doma a žiletku v TN :-) Ináč sa jedná o bývalého profíka :-)
02.01.2016 - 18:55:03
01
Pod pojmom fitness bicykel si predstavujem lahku raketu a preto kotucovky na takomto bicykli povazujem za zbytocne tazitka. Urcite by som si vybral nieco s V-ckami a okrem priamej uspory hmotnosti si zaroven ponechal moznost v buducnosti kupit kolesa primarne urcene na cestak, teda v principe lahke kolesa, ktore sa narozdiel od lahkych kolies pre kotucovky daju zohnat za "normalne" peniaze. Naopak, vyhol by som sa fitness bicyklom, ktore su v podstate cestakmi s rovnymi riaditkami (a s klasickymi cestackymi celustovymi brzdami). A to preto, aby som v pripade, ze na to dostanem chut, mohol na kolesa nahodit aj sirsie plaste ako 25 mm a mohol si vybehnut do lahkeho terenu. Teda obzeral by som sa po rame, ktory je schopny pojat aspon 35 mm siroky plast.
Len pre zaujimavost, ked som pred rokom kupil svoj sucasny bicykel, dal som dokopy to najlepsie z mojho stareho a manzelkinho cestaku, nahodil rovne riaditka a dokupil odpovedajuce radiace/brzdove paky a vznikla z toho raketa v prilozenom obrazku. Bez pedalov som navazil 8,2 Kg. A to ma na sebe ine "kamene", na ktorych sa daju stiahnut poriadne dekagramy. Nakoniec vsak aj tento pojde z domu prave z vyssie spominaneho dovodu. Ale to je uz ina story...

Prílohy:

fd.jpg
fd.jpg 315.6 KiB thumb_up0thumb_down

05.01.2016 - 00:17:59
00
Prosím vás, potreboval by som poradiť. Mám vytipovaný fitness bike Specilaized Sirrus, ale dilema je u mňa veľkosť. Mám 185-186cm. Obe veľkosti (L vs XL) nebude možné vyskúšať reálne, lebo vyzerá to, že tento model veľmi obchody ani nedržia a dá sa iba na objednávku, čo som sa dopytoval. Otázka: Treba sa striktne držať tabuľky odporúčaných veľkostí? Ja som s mojou výškou na začiatku XL rozpätia, ale podľa foto sa mi zdá XL celkom dosť veľký stroj na môj vkus...
Vďaka
24.08.2020 - 11:46:30
00
keyboard_arrow_up