Zdravim pani a damy,

Zacal som jazdit gravel (mam najvyssi model soot od kellysu 90-tku). Zistil som ale, ze cez lahky teren sa len snazim dostat na asfalt. Jazdim tak sice 70% cesta a 30% neupravena/polna cesta. Chcel by som sa viac zamerat na cestu.

Zvazujem 3. varianty:
1. Nechat si gravel a dokupit cestny bike 2. Kupit cestny bike (superior) a gravel kolesa kupit len na prilezitostne vyjazdy
3. Vymenit len plaste (40mm za napriklad 30mm) Nahradne kola na aktualny gravel nechcem nakolko mam v predu len jednu kazetu a bol by to taky mackopes.

Prva varianta je asi lepsia ale aj drahsia a v mojom pripade si myslim, ze by som casom na gravel zanevrel ked vedla bude “lepsi a rychlejsi” bike.

Aj ked je vsade vypredany, tak nasiel som superior xroad, ktory ma rovnaku geometriu ako pri cestnych tak aj gravel modeloch. Existuje este nieco podobne ale od inej znacky? Tiez moznost kupit cestny bike kde pokukujem po canyon ultimate. (Oba bike by som mal rad full karbon nech tam uz casom nemusim nic menit a rad by som mal aj wattmeter.

https://superiorbikes.com/sk-cs/bikes/product/x-road-team-issue-r/834

https://www.canyon.com/cs-sk/road-bikes/race-bikes/ultimate/cf-sl/ultimate-cf-sl-8-aero/3558.html?dwvar_3558_pv_rahmenfarbe=R101_P01

Posledna otazka:
O par mesiacov cakame babo a rad by som ho vozil za bikom v detskom voziku. Je vobec kategoria tychto bikov na to vhodna?

Dakujem pekne:)
24.08.2023 - 23:25:01
00
Superior vyzerá dobre, na zváženie je aj Canyon endurace, je predsa len riešený na väčšie pohodlie pri nerovnej ceste ako Ultimate. Vozil som aj na cesťáku detskú sedačku ale je to menej stabilné a rám biku bol oceľový,takže to vydržal, niesom si istý či by sa ľahučký karbón nepoškodil. Na takéto použitie stačí nejaké MTB s bazáru.
25.08.2023 - 09:03:17
00
keyboard_arrow_up