Riešim nákup nových kolies na cesťák a preto by som Vás chcel poprosiť o Vaše skúsenosti a prípadne nejaké tipy. Momentálne vážne uvažujem o Fulcrum Racing 5 Evo len neviem ako by to bolo s dostupnosťou náhradných dielov. Cenová hladina asi do tých 300 Eur, nie som žiadny veľký pretekár.
Skúsení chlapi v odbore, prosím o radu...chcem si dopriať na okrúhle narodeniny poriadne kolečká na moje Pinarellko / isheep zdrž sa komentov o paradajkových paliciach / . Tu som niečo našiel tak prosím o radu , vyberám z najlepšej kvality celku a komponentov a zohladním aj cenu-preferujem plášte , ale ked ma presvedčíte na galdy beriem aj tie ...napr. Shimano dura ace, ZIPP 303-404, tieto mavic http://www.bike-discount.de/en/buy/mavic-cosmic-carbone-sle-013-m10-wts-63733 ...poprípade niečo poradte . Lightweight su už drahé-nevyužijem , mám aj iné biky do kt.chcem vrážať prachy. váha 92, obehnem tak do tých 120-130km na výjazd , terén mierne vlnitý , na kopce a zahraničie by som ponechal Fulcrum racing zero, ročne cesta do 3000 a tu na východe dosť fúka , tak neviem či 52 mavic nebude už moc , ale je tam bomba cena...a ešte páni jedna laická , preferujete karbon komplet alebo karbon s Al brzdnou plochou...dík
bud shimano alebo za mna zippy, a pri karbone sa vyser na plaste, budes fukat koleso a zrazu sa ti odlomi kus kolesa vetra sa neboj, ale mne osobne karbon + hlina nejak tiez nejde dokopy, vyhoda je len ta brzdna plocha, a pouzitie beznych spalikov, inak ziadny iny vyznam to nema, teda este je to pouzitelnejsie na plast ako pri celokarbonovych plastovich. a pri celokarbonovych mavicoch mi uz viacery hovorili ze za mokra vobec nebrzdia.
Urcite komplet karbon a urcite galusky. Podla mna aj 40mm je tu v okoli KE dopohody. Vision metron gray sa ti nepacia? Pripadne budu o chvilku nove aj fulcrum racing quatro full karbon. Ci to su prilis lacne?
tiež som toho názoru že karbón a plášte nie. profilu 50 sa tiež neboj, to sú také cyklistické mýtusy, že ako to s tebou bude cvičiť na vetre a podobne. a určite celokarbon, už len kvôli vzhľadu, tak isto keď máš už nejaký daný rozpočet, tak by som si tie kolesá vybral podľa toho ktoré budú ladiť s rámom
Mam necelych 70kg a s 50mm vysokymi Borami nie je problem, aj ked tu obcas fuka dost. Isiel by som bud do Shimana alebo Campagnolo/Fulcrum, kedze ich vyssie rady maju najkvalitnejsie a najlepsie odvalujuce sa loziska (konus-miska) na ktorych sa da nastavit vola presne podla toho ako silno upinas rychloupinaky, na to sa Mavic ani Zippy nechytaju.
A ktore ?
Tu maju napriklad Dura-Ace C50 galuskove za vybornu cenu 1500e: https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=37998;menu=1000,4,123,30;mid%5B931%5D=1;pgc%5B17%5D=77.
Ak Campagnolo tak Bory One 50 (loziska su tam dokonca USB, teda ciastocne keramicke), akurat musis prekusnut to, ze ich budes jazdit so Shimanom, pripadne chvilocku pockat, kym Fulcrum updatne radu Racing Speed na modernejsi profil rafikov aky maju sucasne Bory (stare Racing Speed sa momentalne neoplati kupit).
Potom este stoji za to zvazit nove Fulcrum Racing Quattro Carbon, vyska 40mm, moderny sirsi profil rafiku, akurat maju horsie naboje ktore sa nechytaju na tie Dura-Ace/Bora a su mierne tazsie, dostupne len v plastovom prevedeni, zato stoja len kusok cez 1000e: https://www.bike-components.de/en/Fulcrum/Racing-Quattro-Carbon-Laufradsatz-Modell-2016-p45053/.
Diky chlopi zatiaľ za váš čas , zatial ste sa zhodli na vyššom type ráfku , galuska nutnosťou , a doladím ešte cielovú sumu za komplet , bude to " akože" platiť moja drahá / no v konečnom sumáre samozrejme ja / , tak nech ju ***** ...zatial čakám na cenu pre abonenta na tie Dura Ace - udajne su dosť dobré , aj keď určite sa mi zdajú štýlovejšie ZIPP a Bory...
Pozri na osadenie Pinarella , nie som až taký pózer , ale nebude to už od pitchi trochu? Mám celé Shimano
na toto som ja nikdy nehladel za jazdy aj tak nikto nebude vidiet ake kolesa tocis mne sa na campe lubi ten ich vyplet a kvalitou su velmi dobre ci karbon alebo hlinik.
...he-he , ty nie , ale Isheep bude.Už v galerii ma z***** že Ital bike na Shimanu ..Tak ostali vo výbere Bory, ZIPP 303 a tie Dura Ace. Pozisťujem ceny , vystavím účet manželke a ...ak kúpim poreferujem . Ešte raz díky chlopi
...komplet za cenu , pod predajnou cenou samotného rámu? Len falus by to nebral , ak na to má. A sral pes aj ultegru , mne to stačí a som vysmiaty keď na ňom sedím a radím ...ináč nechcel si na písať " OSRANU " miesto ostanu ? alebo ešte ma napadá "OŠŤANÁ" ultegra
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
alebo takto ak tam tu znacku mas
Prebrzdiť ráfik za mokra je možné celkom rýchlo.
nad campou si nerozmyslal?
nad campou si nerozmyslal?
Pozri na osadenie Pinarella , nie som až taký pózer , ale nebude to už od pitchi trochu? Mám celé Shimano
A ktore ?
Tu maju napriklad Dura-Ace C50 galuskove za vybornu cenu 1500e: https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=37998;menu=1000,4,123,30;mid%5B931%5D=1;pgc%5B17%5D=77.
Ak Campagnolo tak Bory One 50 (loziska su tam dokonca USB, teda ciastocne keramicke), akurat musis prekusnut to, ze ich budes jazdit so Shimanom, pripadne chvilocku pockat, kym Fulcrum updatne radu Racing Speed na modernejsi profil rafikov aky maju sucasne Bory (stare Racing Speed sa momentalne neoplati kupit).
Potom este stoji za to zvazit nove Fulcrum Racing Quattro Carbon, vyska 40mm, moderny sirsi profil rafiku, akurat maju horsie naboje ktore sa nechytaju na tie Dura-Ace/Bora a su mierne tazsie, dostupne len v plastovom prevedeni, zato stoja len kusok cez 1000e: https://www.bike-components.de/en/Fulcrum/Racing-Quattro-Carbon-Laufradsatz-Modell-2016-p45053/.
Reynoldsy by tiež nemusela byť zlá voľba ale realne skúsenosti s nimi na fore nemá asi nik D: http://www.reynoldscycling.com/wheels/Assault-SLG_V2
https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=126177;menu=1000,4,123,30 1250 eurodukátov
na toto som ja nikdy nehladel za jazdy aj tak nikto nebude vidiet ake kolesa tocis
Neverím... Skôr si mal napísať, koľko pacientov prispeje. A či manželka je v rodine s tetou Ankou alebo ujom Paľom?