nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 22. 10. 2017 o 11:16
posledný komentár: 4. 2. 2013 o 10:58
,,A Ronald Kuba? Vsetka cest k tomu co dokazal, ale Lukasa porazil na MSR len o par sekund a v Tokyu by fasol cca rovnaku latu,, Takze ked si to vsetko zhrnieme...co vlastne cakame od nasich sportovcov a preco?
Je jedno o koľko porazil druhého. Bol najlepší na Slovensku tak mal cestovať na olympiádu. To akú majú mať motiváciu športovci ked po rokoch driny, odriekania dosiahnu najlepší výkon a na vrcholné športové podujatie cestuje po rozhodnutí od zeleného stola aj tak horší pretekár. Sa môžu vybodnúť na taký šport. Takze ked si to vsetko zhrnieme...co vlastne cakame od nasich sportovcov a ich rodičov a preco?
a je smutné, koľko z Vás jazdí na bicykli (keďže sme na bajk fóre, by som čakal že všetci, ale evidentne som sa zmýlil) a ako dokážete dehonestovať výkon mladého cyklistu.
Preto som dala paralelu 19 ročnej Maďarskej XCO bajkerky, ktorá skončila štvrtá na tiež najťažšej XCO trati na svete. Porovnanie vlhkosti na Slovensku a Maďarsku s Tokiom je asi rovnaké. Ako sa teda pripravovala táto pretekárka?
Na druhej strane cyklista, ktory vyhral dominantnym sposobom, v Kubisovom veku este ani nebicykloval, natož na olympiade
No hej. Ale potom by si ty a niektorí další zas napísal, že mal íst časovku prvý najlepší nie mladší, talentovanejší, ... ten o ktorom rozhodnú ľudia na základe dalších x subjektívnych kritérií.
https://twitter.com/petosagan/status/1420672677338091520?s=20
Myslel som, že toto je celkom jasné - toto nie je o porovnaní vlhkosti medzi Maďarskom, Slovenskom, prípadne krajinami V4. Kata Blanka Vas je jednak celkom talent, druhak premiéru v Elite má možno tak na OH (4x už v Elite kategórii napriek veku vyhrala, aj keď nie na úrovni MTB WC). Nepovažoval som za vhodné to komentovať, lebo pravidelne súťaží na top úrovni v rámci Svetového pohára, pričom preteky v U23 trvajú tak 1:05 - 1:15 hod. a skrátené olympijské jej trvali cca. 1:18 hod. Toto mi pripadá ako celkom rozdiel voči borcovi, čo má za sebou v sezóne 3 prológy v dĺžke 1 až 3 km a 1 časovku s porovnateľnou dĺžkou, akurát 6x menším prevýšením.
https://twitter.com/petosagan/status/1420672677338091520?s=20
Dresy Bora Hansgrohe na bazari za 3,2,1...
O takej podmienke som nikdy nepocul. Onakvejsich sportovcov polozil neuspech, blamaz, alebo to co sa o nich pisalo, vravelo. To o tej dolezitosti hlavy a zdraveho sebavedomia neplati len pre Cavendisha ale pre ostatnych.
Depresiami trpel napriklad Michael Phelps, najlepsi olympionik historie, pricom dovody tychto depresii ti mozu prist banalne.
„Tlak je privilegium. Žádný profesionální sport se bez tlaku neobejde. Pokud usilujete o to, abyste se dostali na vrchol, měli byste se začít učit, jak se s tlakem vyrovnat. A jak všechna tahle očekávání zvládnout na hřišti, ale i mimo něj. Samozřejmě, že je normální, když s tím sportovci na začátku bojují. Nikdo se s touto schopností nenarodil, ta přichází až časem. Vyvinul jsem mechanismus, jak se s tím vypořádat tak, aby mě to nerozptylovalo a neunavilo. Mám dost zkušeností, abych pak šel na kurt a hrál nejlépe, jak umím.“