edit :je to cinsky ram Shenzen..., nebudem tvrdit ze je z HK. hladal som inu moznost, riesilo sa to bike-forum.cz a tam na colnici zobrali vyhlásenie o osobnej potrebe a konecnom pouziti, preto som dufal ze toto zaberie, uvidime ako to cele dopadne, kazdopadne 50% dat do vacku colnikom, statu, eu - ako si pisal nabuduce si to rozmyslim, skoda ze som to nevedel, vyprdol by som sa na to a kúpil jej ram "europsky" , 14" karbon ktory ani neexistuje a ak tak je z ciny...
... Rezim konecne pouzitie je urceny hlavne pre firmy ktore dovazaju tovar za obrovske prachy a oplati sa im taketo nieco riesit, nakolko usetria na cle.
Takže oprava : áno, rám je v tejto skupine, ale iba pre režim konečného použitia. Ale podľa colného úradu BA, Miletičova - nie je potrebné vyplňovať to špeciálne tlačivo, ale požiadať o povolenie na konečné použitie priamo na pobočke. Má s tým niekto skúsenosti ?
zahŕňa to ručenie za colný dlh po nejakú dobu ... t.j. dalsia komplikácia, ale keďže rám ma stál 279€ aj s dopravou a s týmto antidumpingom má zaplatiť ďalších 243 € zdá sa mi, že pôjdem do toho prepustenia do režimu konečné použitie....
Tieto lacne cinske dosticky mavaju jeden problem , kde sa neda vopred urcit , ci ano, alebo nie. A sice, ze nektore vydrzia asi tak 2-3 vyjazdy Ja som to "stastie" nemal (aj ked som asi nikdy takto lacne nekupoval, ze 1.50e za par), ale z pocutia o tom viem (v tejto cene). Slusne dosticky co mam z Ciny stoja obvykle okolo 4$ par /hlinikova podlozka, vydrzia mozno kusok menej ako original, brzdia obdobne, originaly stoja asi tak 20-25e/ . Ak original stoji 5e za par, tak by som to velmi neriesil... resp. ano .. vyskusat treba Je to kazdopadne zaujimave, ake su.
Dakujem za odpoved.
Samozrejme doplnim ze to ide do biku ktory mam ako sekundarny, ked mam hlavny v praci alebo treba ist "na postu" atp.
Zasa nebudem riskovat ze niekde v rychlosti 60kmh sa v tom cinskom pade nieco odlepi alebo sa zadrie a ja skoncim v mure.
Ja som si tiež objednával doštičky z alliexpress, ale ako píše Ito, niektoré mi vydržali a niektoré nie, doba dodania je tiež dosť dlhá, keď si to pošleš klasickou cestou, asi by som radšej zvolil nejaký klasický eshop alebo kamennú predajňu, más záruku a nieje to až také drahé.
Mám karbón vidlu na horáku už dva roky a keine probleme. Samozrejme ju tam nechávam len na relatívne ľahšie trasy.
Keď ju chytíš do ruky, tak nebudeš mať žiadne pochybnosti ohľadom bezpečnosti. Čínsky karbón nie je robený prioritne na váhu.
Takisto kamarát na cesťáku karbón rajdy s predstavcom vcelku - a pohoda.
A kecy "však ešte uvidíš" si nechajte...
Jasné, som si jediný čo si odtiaľ niečo objednal a čistou náhodou (mám ja z Boha šťastie) som ešte nažive. Teda dvaja...
A ak sme neboli sami, tak ostatní sú R.I.P alebo majú porozbíjané papule a polámané paprče - preto nič nepíšu. Veď to tam všetko vyrábajú islamskí fanatici.
Nedávno sa tu ohľadom rámu riešila colnica a nie kvalita, týždeň sa zišiel s týždňom a už sa mláti po koľajnici a sirény revú.
Písal som len svoje skúsenosti ako odpoveď na otázku.
Howg!!!
Ty si pisal svoje skusenosti s jednym produktom a kamosove skusenosti s druhym produktom a vdaka nim vydavas vsetky vyrobky z Ciny za bezpecne. Ako chces garantovat Larovi, ze kupi presne ten isty produkt ako Ty, ktory Tebe funguje a aj to len na light vyjazdoch? No nic, tu nema zmysel pokracovat v debate...
Ak kúpim cez Aliexpres, Gearbest, Tinydeal, Tomtop nejaký tovar ( napr. mobil, cykloveci) ale z EU skladu, príde to bez problémov alebo aj tak to ide cez colnicu a to nové tohtoročné colné konanie? Ja len či je to ešte stále tak výhodné ako dakedy bolo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zavolam im, ked budem mat chvilku volna ...
takze sa antidumpingove clo mina ucinku
zahŕňa to ručenie za colný dlh po nejakú dobu ... t.j. dalsia komplikácia, ale keďže rám ma stál 279€ aj s dopravou a s týmto antidumpingom má zaplatiť ďalších 243 € zdá sa mi, že pôjdem do toho prepustenia do režimu konečné použitie....
len pre info zoznam nomenklatur (zvyraznena 8714911029) :
Pairs Resin Bicycle Brake Pads for Shimano B01S Deore (BR M465 475 515 525)/ Auriga Comp/Tektro Drako/Aquila/TRP Spyre/Hylex
//uz vidim... 4 pary... Jo... Ale na brzdovych platnickach by som nesetril ani nahodou.
Samozrejme doplnim ze to ide do biku ktory mam ako sekundarny, ked mam hlavny v praci alebo treba ist "na postu" atp.
Zasa nebudem riskovat ze niekde v rychlosti 60kmh sa v tom cinskom pade nieco odlepi alebo sa zadrie a ja skoncim v mure.
ja som vždy vravel že carbon z číny nikdy
Ram, vidlica, riadidla, predstavec, sedlovka a rafiky z karbonu su veci, kde sa oplati kupovat overene znacky. Mozu byt aj cinske, ale overene.
Keď ju chytíš do ruky, tak nebudeš mať žiadne pochybnosti ohľadom bezpečnosti. Čínsky karbón nie je robený prioritne na váhu.
Takisto kamarát na cesťáku karbón rajdy s predstavcom vcelku - a pohoda.
A kecy "však ešte uvidíš" si nechajte...
Foristi pozor. Vsetko, co si kupite z Ciny od hocijakeho predajcu, dajte chytit do ruky a pojazdit maranovi, potom uz to bude bezpecne.
A ak sme neboli sami, tak ostatní sú R.I.P alebo majú porozbíjané papule a polámané paprče - preto nič nepíšu. Veď to tam všetko vyrábajú islamskí fanatici.
Nedávno sa tu ohľadom rámu riešila colnica a nie kvalita, týždeň sa zišiel s týždňom a už sa mláti po koľajnici a sirény revú.
Písal som len svoje skúsenosti ako odpoveď na otázku.
Howg!!!