Pnr fakt to išlo v poho so 6 litrovou nádobou? Ja som práve na závlahu rozmýšľal zaobstarať ten 6L z Lidlu, len sa mi to zdalo málo, tak som to pustil z hlavy.
priklepka sa dala kupit za 30e (alebo 35e), 2ah aku za 8e, 4ah za 15e, nabka asi netreba tak silnu (obyko sa dala kupit pod 10e), ale inak 30e to je brutal drahe, 2nabka 4.5ah byva za 20e, vsetky ceny co si nasiel kludne daj 10% dole, lebo akcia 10% off byva velmi casto. Ale treba dat aj pozor, lebo aj na priklade tejto nabky, v lidli sa nestitia nicoho a ponukaju niekedy riadne draho.
cize dohromady pouzitelna zostava asi za 50e a neni to raz za 2 roky, akcie sa opakuju, len teda nie kazdy mesiac.
parkside sa podla manualu nema pouzivat na profesionalnu pracu, ale ma zaruku 5 rokov, makita 2 (plus asi 1 rok po registracii).
nahradne diely na ps bud vobec, alebo ak je to grizzly, tak riadne drahe + drahe postovne, makita asi vsetko dostupne, okrem elektroniky (riadne draha) stoja par centov az par euro
na obcasne pouzitie nema zmysel kupvat drahe naradie, avsak, kupovat lacne parkside len preto, aby lezali na policke tiez nie
niekde na internetoch som videl velmi vhodny prispevok na temu ps vs. makita (alebo ine) a sice nejako takto:
Kupis parkside, robis s tym, a ked to naradie potrebujes pouzivat a nevydrzi, alebo potrebujes od toho viac, kupis makitu.
Ina kategoria su ale baterie, ale to je na dlho...
este dodam, ze parkside = grizzly tools/ owim/ kompernass a este volaco dalsie, lisia sa kvalitou, ergonomiou, licovanim casti, kadecim, asi to ale robi jeden cinan aj tak
Ono tu veľmi chýba v porovnaní účel, na ktorý sa to používa.
Ja som dlho spokojný s malou zelenou Parkside 12V ako kutil, ktorý už nerobí veľké veci (dom postavený etc)
Teraz som ju začal používať aj v profi oblasti. Ale aké profi? Občas niečo skrutkovať - rozoberať plast, plech. Raz za dva týždne odvrtať hliníkový nit, či vyvrtať 3mm dieru do plechu. Aj toto je profi oblasť.
Tak som si objednal malú Peformance, aby som mal dve Parkside na "profi" využitie. :-)
Lebo stará zelená môže aj dožiť
z osobnej skusenosti makita sa v niecom podoba parkside. maju kopec modelov co stoja za milu jarmilu a kopec co su skvele. ja by sim netvrdil ze je malita apriori lepsia.. ja mam len parkside, kamos len makitu a ked sme robili strechu tak makita to proste vzdala. parkside zelena padla asi 10 krat zo strechy ale stale ide. urcite sa najde kopec ludi s opacnou skusenostou:)
Mám zelený akože vŕtací skrutkovač PABS 20-Li I9, predávalo sa to v akcii okolo 20€ bez baterky a nabíjačky. Väčší šrot som v ruke ešte nemal. Kúpil som dve, jedna drží , druhá kľakla po cca 40-tich vyvŕtaných dierach do dreva priemerom 5 mm. Na skrutkovanie je to použiteľné ale ako vŕtačka nič moc teda. Vrták sa nedá do klieštín riadne upnúť, pri menšom probléme pri vŕtaní prešmykuje . Bože chráň ak zväčšujete už vyvŕtanú dieru, Naviac je to aj dosť ťažké do ruky, mám ešte aku skrutkovač Tuson,ten je váhovo o tretinu ľahší a znesie teda oveľa viac o Makite alebo Bosch nehovoriac. Mám aj starý Black Decker ,tam odišli batérie ale šasi je stále v pohode. Aby som nepôsobil dojmom že som voči Parkside zaujatý ,mám od nich ešte takú malú reťazovú pílku do jednej ruky, tá je skvelá ,pracujem s ňou len nárazovo ale keď už tak aj celý deň. Ale tieto aku skrutkovače sa im moc nepodarili. Známy kúpil tmavú aj Performance verziu a vydržala taktiež len pár dier.... možno smola ale keď to porovnám s tým čo som doteraz používal tak už asi nie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bral som tento, vyzera fajn, berie dobre z rovnych ploch, na koberec s vysokym vlasom to ale nebude
https://www.lidl.sk/p/parkside-aku-rucny-vysavac-phssa-20-li-d2-bez-akumulatora/p100391629#searchTrackingMasterId=Product.100391629&searchTrackingTitle=Aku+ru%C4%8Dn%C3%BD+vys%C3%A1va%C4%8D+PHSSA+20-Li+D2+%E2%80%93+bez+akumul%C3%A1tora&searchTrackingPageSize=48&searchTrackingPage=1&searchTrackingEvent=click&searchTrackingId=Product.100391629&searchTrackingQuery=PHSSA%2020-Li%20D2&searchTrackingOrigPos=1&searchTrackingPos=1&searchTrackingOrigPageSize=48&searchTrackingChannel=SK&list=search/PHSSA%2020-Li%20D2
https://www.lidl.sk/p/parkside-aku-retazova-pila-paks-20-li-e5-bez-akumulatora/p100387746#searchTrackingMasterId=Product.100387746&searchTrackingTitle=Aku+re%C5%A5azov%C3%A1+p%C3%ADla+PAKS+20-Li+E5+%E2%80%93+bez+akumul%C3%A1tora&searchTrackingPageSize=48&searchTrackingPage=2&searchTrackingEvent=click&searchTrackingId=Product.100387746&searchTrackingQuery=aku%20pila&searchTrackingOrigPos=1&searchTrackingPos=61&searchTrackingOrigPageSize=48&searchTrackingChannel=SK&list=search/aku%20pila
pripadne kombo s aku a nab
https://www.lidl.sk/p/parkside-aku-retazova-pila-paks-20-li-e5-akumulator-20-v-4-ah-pap-20-b3-nabijacka-akumulatora-20-v-4-5-a-plg-20-c3/p800010224#searchTrackingMasterId=Product.800010224&searchTrackingTitle=Aku+re%C5%A5azov%C3%A1+p%C3%ADla+PAKS+20-Li+E5++%C2%A0Akumul%C3%A1tor+20+V/4+Ah+PAP+20+B3++%C2%A0Nab%C3%ADja%C4%8Dka+akumul%C3%A1tora+20+V/4,5+A+PLG+20+C3&searchTrackingPageSize=48&searchTrackingPage=1&searchTrackingEvent=click&searchTrackingId=Product.800010224&searchTrackingQuery=aku%20pila&searchTrackingOrigPos=1&searchTrackingPos=10&searchTrackingOrigPageSize=48&searchTrackingChannel=SK&list=search/aku%20pila
Ja som bral samotnu pilu za 60
Online, alebo na predajni?
krpec bez baterky alebo s 2.5Ah a nabkou za 33Eur https://www.lidl.sk/p/parkside-performance-aku-razovy-utahovak-ppdssa-12-a1-akumulator-12-v-2-5-ah-papk-12-2-5-b1-nabijacka-6-a-plgk-12-6-0-b1/p800011524#searchTrackingMasterId=Product.800011524&searchTrackingTitle=Aku+r%C3%A1zov%C3%BD+u%C5%A5ahov%C3%A1k+PPDSSA+12+A1++%C2%A0Akumul%C3%A1tor+12+V/2,5+Ah+PAPK+12+2.5+B1+++Nab%C3%ADja%C4%8Dka+6+A+PLGK+12+6.0+B1&searchTrackingPageSize=48&searchTrackingPage=1&searchTrackingEvent=click&searchTrackingId=Product.800011524&searchTrackingQuery=PPDSSA%2012&searchTrackingOrigPos=1&searchTrackingPos=5&searchTrackingOrigPageSize=48&searchTrackingChannel=SK&list=search/PPDSSA%2012
5Ah sa kupi v inej akcii :) plus este kody pri nakupe nad 50+.. som zveadvy co to utiahne s 2.5Ah
S Lidl Plus kuponom a kodom ZLAVA10 za 39 €: https://www.lidl.sk/p/parkside-performance-aku-vrtaci-skrutkovac-s-prislusenstvom-12-v-pbspa-12-e4/p100395732
obsahuje: aku vŕtací skrutkovač + 2 akumulátory 2 Ah + nabíjačka 2,4 A + box s 25 bitmi + box so 7 vrtákmi do dreva + box so 7 vrtákmi do kovu + taška
Asi preto sa oplatí makita, proste chytíš uťahovačku do ruky a robíš a či je ergonomická nerozmýšľaš, lebo ti takáto otázka ani nenapadne :)
tak si porovnajme makitu s parkside na príklade čo som uviedol
Príklep. moment 65Nm 2 x 2Ah batéria, nabíjačka + kufor
https://www.mtbiker.sk/forum/cyklisticke-obchody/lidl-sk--15685?open=2150107#post2150107
Cena cca 140
a porovnateľný parkside - aktuálne ceny
Príklep, moment 64 Nm.
Utahovacka - 70 EUR
https://www.lidl.sk/p/parkside-performance-aku-priklepova-vrtacka-20-v-psbsap-20-li-c3-bez-akumulatora/p100396260#searchTrackingMasterId=Product.100396260&searchTrackingTitle=Aku+pr%C3%ADklepov%C3%A1+v%C5%95ta%C4%8Dka+20+V+PSBSAP+20-Li+C3+%E2%80%93+bez+akumul%C3%A1tora&searchTrackingPageSize=48&searchTrackingPage=1&searchTrackingEvent=click&searchTrackingId=Product.100396260&searchTrackingOrigPos=1&searchTrackingPos=5&searchTrackingOrigPageSize=48&searchTrackingChannel=SK&list=/h/vrtacky-a-prislusenstvo/h10000062
2 x bateria 2 Ah - 40 EUR
https://www.lidl.sk/p/parkside-akumulator-20-v-2-ah-pap-20-b1/p100391931#searchTrackingMasterId=Product.100391931&searchTrackingTitle=Akumul%C3%A1tor+20+V/2+Ah+PAP+20+B1&searchTrackingPageSize=48&searchTrackingPage=1&searchTrackingEvent=click&searchTrackingId=Product.100391931&searchTrackingQuery=bateria%202Ah&searchTrackingOrigPos=1&searchTrackingPos=11&searchTrackingOrigPageSize=48&searchTrackingChannel=SK&list=search/bateria%202Ah
Nabíjačka - 20 EUR
https://www.lidl.sk/p/parkside-nabijacka-akumulatora-20-v-4-5-a-plg-20-c3/p100388099#searchTrackingMasterId=Product.100388099&searchTrackingTitle=Nab%C3%ADja%C4%8Dka+akumul%C3%A1tora+20+V/4,5+A+PLG+20+C3&searchTrackingPageSize=48&searchTrackingPage=1&searchTrackingEvent=click&searchTrackingId=Product.100388099&searchTrackingQuery=nabijacka&searchTrackingOrigPos=1&searchTrackingPos=13&searchTrackingOrigPageSize=48&searchTrackingChannel=SK&list=search/nabijacka
Spolu: 130 bez kufra
to len tak pre ukážku
a aj keď bude parkside v takejto zostave v akcii za polovicu tak pri reálnej práci makita podá väčší výkon, životnosť ....
a BL motor parkside má o dosť vyššiu spotrebu ako BL motor makita
Ak sa ti chce, najdi Makitu konkurenta pre tu diskutovanú Performance PBSPA 12 E4 +2x aku 12V za 40€
Ja nechcem veľkú 20V
doplnim ti cenovu analyzu :D
priklepka sa dala kupit za 30e (alebo 35e), 2ah aku za 8e, 4ah za 15e, nabka asi netreba tak silnu (obyko sa dala kupit pod 10e), ale inak 30e to je brutal drahe, 2nabka 4.5ah byva za 20e, vsetky ceny co si nasiel kludne daj 10% dole, lebo akcia 10% off byva velmi casto. Ale treba dat aj pozor, lebo aj na priklade tejto nabky, v lidli sa nestitia nicoho a ponukaju niekedy riadne draho.
cize dohromady pouzitelna zostava asi za 50e a neni to raz za 2 roky, akcie sa opakuju, len teda nie kazdy mesiac.
parkside sa podla manualu nema pouzivat na profesionalnu pracu, ale ma zaruku 5 rokov, makita 2 (plus asi 1 rok po registracii).
nahradne diely na ps bud vobec, alebo ak je to grizzly, tak riadne drahe + drahe postovne, makita asi vsetko dostupne, okrem elektroniky (riadne draha) stoja par centov az par euro
na obcasne pouzitie nema zmysel kupvat drahe naradie, avsak, kupovat lacne parkside len preto, aby lezali na policke tiez nie
niekde na internetoch som videl velmi vhodny prispevok na temu ps vs. makita (alebo ine) a sice nejako takto:
Kupis parkside, robis s tym, a ked to naradie potrebujes pouzivat a nevydrzi, alebo potrebujes od toho viac, kupis makitu.
Ina kategoria su ale baterie, ale to je na dlho...
este dodam, ze parkside = grizzly tools/ owim/ kompernass a este volaco dalsie, lisia sa kvalitou, ergonomiou, licovanim casti, kadecim, asi to ale robi jeden cinan aj tak
Ono tu veľmi chýba v porovnaní účel, na ktorý sa to používa.
Ja som dlho spokojný s malou zelenou Parkside 12V ako kutil, ktorý už nerobí veľké veci (dom postavený etc)
Teraz som ju začal používať aj v profi oblasti. Ale aké profi? Občas niečo skrutkovať - rozoberať plast, plech. Raz za dva týždne odvrtať hliníkový nit, či vyvrtať 3mm dieru do plechu. Aj toto je profi oblasť.
Tak som si objednal malú Peformance, aby som mal dve Parkside na "profi" využitie. :-)
Lebo stará zelená môže aj dožiť
A výhodou “menšej” vŕtačky je, že sa dá upnúť aj vrták 1. Väčšie a silnejšie až od 1,5.
profi myslim, ked sa tym zivis, robis s tym kazdy den, a tak, mam aj makita veci a tu poslednu som olutoval :D
parkside sa kupuje stylom, dnes si nedam kafe k obedu, kupim si aku skrutkovac :D
Písal som, že raz za dva týždne.
Práve som chcel poukázať, že aj profík to môže používať zriedka
ak to nehadze dalsi 0.5mm :D
a kutil kazdy den :)
z osobnej skusenosti makita sa v niecom podoba parkside. maju kopec modelov co stoja za milu jarmilu a kopec co su skvele. ja by sim netvrdil ze je malita apriori lepsia.. ja mam len parkside, kamos len makitu a ked sme robili strechu tak makita to proste vzdala. parkside zelena padla asi 10 krat zo strechy ale stale ide. urcite sa najde kopec ludi s opacnou skusenostou:)
Mám zelený akože vŕtací skrutkovač PABS 20-Li I9, predávalo sa to v akcii okolo 20€ bez baterky a nabíjačky. Väčší šrot som v ruke ešte nemal. Kúpil som dve, jedna drží , druhá kľakla po cca 40-tich vyvŕtaných dierach do dreva priemerom 5 mm. Na skrutkovanie je to použiteľné ale ako vŕtačka nič moc teda. Vrták sa nedá do klieštín riadne upnúť, pri menšom probléme pri vŕtaní prešmykuje . Bože chráň ak zväčšujete už vyvŕtanú dieru, Naviac je to aj dosť ťažké do ruky, mám ešte aku skrutkovač Tuson,ten je váhovo o tretinu ľahší a znesie teda oveľa viac o Makite alebo Bosch nehovoriac. Mám aj starý Black Decker ,tam odišli batérie ale šasi je stále v pohode. Aby som nepôsobil dojmom že som voči Parkside zaujatý ,mám od nich ešte takú malú reťazovú pílku do jednej ruky, tá je skvelá ,pracujem s ňou len nárazovo ale keď už tak aj celý deň. Ale tieto aku skrutkovače sa im moc nepodarili. Známy kúpil tmavú aj Performance verziu a vydržala taktiež len pár dier.... možno smola ale keď to porovnám s tým čo som doteraz používal tak už asi nie.