Ťažká otázka.
Môj cca 8 árový pozemok - zatrávnený pre mňa znamená 4 batérie ( pokiaľ to nieje moc narastené )
V plnej sezóne čiže teraz kosím každé štyri dni.
...ak chceš, vypočítaj si to ?
S tymi 4Ah , su 2 typy. Jedna starsia (tazsia) klasicka , novsia smart (vyrazne drahsia) ma ine clanky a je pri rovnakej kapacite lahsia o kusok (alebo aj mensia, neviem uz).
Do spominanej retazovky treba 2 baterie a 2x4Ah vydrzia malo, oi pretoze ich max. je 50A, 8Ah maju do 100A. Da sa ale pripadne kombinovat, 1x8A a 2ks 4Ah.
Mam dve blbe 4ah (vsetko ok) a mal som dokopy tri smart 8ah. Tym smart dochne bluetooth modul- u mna u 2ks z troch co som zatial mal. Reklamacia prvej ok, vratili korunky, druhu budem zajtra posielat. Tiez bol problem s tenkymi kontaktami, par ludom sa zapiekli baterky v strojoch kvoli prechodovemu odporu nedotlacenych kontaktov baterky. Velkostne su smart 8ah velmi podobne tym 4ah a aj podobne tazke. Kedze mi na tom biznis nestoji, aj za vratene peniaze kupim zas tu smart a budem dufat, ze novsie budu ok. Za tu hmotnost mi to stoji.
CraObs: kdekolvek, kde predavaju pily ti na poziadanie vyrobia z metraze. Nechal som si takto vyrobit u Makita (az-tech tusim). Cena okolo 10-12e tusim. Nituje sa to podobne ako retaz na bajk.
divotvorca tá pasuje na tú 12V niektorý model, s kratšou lištou.. na 20V ju nedáš, alebo treba spojiť dve, čo je ešte horšie cenovo lto z metráže ti spravia štandardný rozmer.. tieto LIDL majú vlastný štandard 0,3" články, čo je "novinka" resp nie "štandard" takže len origo cca 20€ kus alebo možno dajaká čína ak sa nájde
tak 12 ci 20, mala sikovna do jednej ruky na orez.. 20v mam doma, paradna masinka to je, ale ta retaz je problem.. vies to dobrusit ale to trva, na velkej benzinovke si tocim 3 priebezne, vzdy je jedna ostra v rezerve.. tu pri tej iednorucnej to dajak nedava zmysel
Myslim, ze atyp retaz nie je jediny problem. Na seriozne znacky typu Makita / Dolmar sa da kupit vsetko podla katalogu snad do najposlednejsej pruzinky, skus kupit nahradne suciastky na Lidl...
Nahradny spotrebak problem nie je (e.g.), s najposlednejsou pruzinkou to mozno nebude take ruzove. Ale pre kutilov aj to ide, sam som spinac jednej Parkside skrutkovacky menil za dolarovy diel z aliexpresu a funguje dalej.
nie je až tak problém zohnať diely.. akurát pri píle ktorá stojí 39€ dať 20€ za náhradnú reťaz tak dajak pokulháva ekonomicky obzvlášť pri 16cm dlhej lište, na velkú Dolmarku ma to výjde polovicu
najlepšie na tom bola pôvodná A1 12V píla, tá mala ešte normálny štandard, potom prišli s týmto 0,3
MAKITA má obdobnú prerezávačku, dokonca rovno s primazávaním na reťaz, ale s cenou 200€ +
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
PS:
Ja som vymákol v zime akciu na 4Ah batérie za necelých 20€ tiež - no nekúp to ?
S tym mozes aj kurit
Aka je spotreba baterii ( Ah) pri koseni bateriovou kosackou na 1 ar ?
Môj cca 8 árový pozemok - zatrávnený pre mňa znamená 4 batérie ( pokiaľ to nieje moc narastené )
V plnej sezóne čiže teraz kosím každé štyri dni.
...ak chceš, vypočítaj si to ?
Do spominanej retazovky treba 2 baterie a 2x4Ah vydrzia malo, oi pretoze ich max. je 50A, 8Ah maju do 100A. Da sa ale pripadne kombinovat, 1x8A a 2ks 4Ah.
Poznám už dvoch ľudí ktorí sú so smart batériami nespokojní ( mali reklamáciu )
1,99€
byva casto vypredana ale maju ju stale v ponuke...
https://www.lidl.sk/p/parkside-aku-retazova-pila-pghsa-20-li-b1-bez-akumulatora/p100372219
len ta ich super stranka viac nejde ako ide
a náhradnú reťaz nemáš tip ako grizzly? lebo ten zaň pýta 20€ čo pri cene píly nedáva moc zmysel
ale ak si ju nabrusis co neni nic zloziteho tak to je tiez riesenie
lto z metráže ti spravia štandardný rozmer.. tieto LIDL majú vlastný štandard 0,3" články, čo je "novinka" resp nie "štandard" takže len origo cca 20€ kus alebo možno dajaká čína ak sa nájde
najlepšie na tom bola pôvodná A1 12V píla, tá mala ešte normálny štandard, potom prišli s týmto 0,3
MAKITA má obdobnú prerezávačku, dokonca rovno s primazávaním na reťaz, ale s cenou 200€ +