Určite veľa ľudí rozmýšľa pri kúpe nejakého komponentu na svoj bicykel, či to bude vec nová, z obchodu, alebo niečo z druhej ruky. Ako začínajúci biker som sa rozhodol pre druhú možnosť. Mám staršiu Meridu s pôvodnými brzdami a tak som pri hľadaní nejakých schopných véčok zablúdil na toto fórum. Nakukol som do sekcie Bazár. Zaujal ma inzerát používateľa 23jump s emailovou adresou [email protected]. Ponúkal Avid Single Digit 7. Čo to som si o týchto brzdách zistil, aj kamaráti mi ich odoporučili zobrať. Tak som sa dotyčnému ozval. Bola sobota, sľúbil, že začiatkom týždňa mi brzdy pošle. Nasledujúci piatok som mu zavolal pre overenie, či mi ich poslal. Tvrdil, že brzdy sú poslané, treba len čakať. Nádejal som sa, že zásielka je už na našej pošte a oznámenie o nej sa len niekde zapatrošilo, tak som od neho chcel podacie číslo. Bez neho by mi teta za priehradkou nepovedala, či sú už brzdy tam. Tvrdil, že lístok stratil. Tak som čakal. Čakal a čakal. Pokúšal som sa mu dovolať, sms-kovať, nereagoval. Neviem, čo si mám o takomto človeku pomyslieť.
Nič sa nedá robiť, musím sa poohliadnuť po iných brzdách...
U mňa to bol: <[email protected]>.
Opakujem Astrov odkaz:
http://www.mtbiker.sk/forum/cyklisticke-obchody/predaj-bajku-do-zahranicia-t28938.html
Predávať do zahraničia sa dá skoro tak pohodlne A bezpečne ako vrámci Sk, ale samozrejme treba pri tom trošku rozmýšľať
Tiez som dostal taky mail prave vcera. Najprv pisal <[email protected]> Ze sa mu bajk paci a je rozhodnuty ho kupit, ale ze je zo Slovinska tak by poslal kuriera a platil cez PayPal.... dnes sa mi na to iste ozvala <[email protected]> tej som iba napisal ze to ma rezervovane Peter....
Som rad ze som nasiel tuto temu. Kazdemu mozem odpisat ze to kupil ten druhy,
Podla mna je to zbytocne. Bude sa to teraz rozoberat na 5 stran a za mesiac je to tu znova ako horuca novinka.
http://openiazoch.zoznam.sk/cl/156372/Osvedceny-podvod-Reagujem-na-vas-inzerat-zaplatite-mi-dopravu-do-cudziny
tento mi chce poslat peniaze rovno na ucet "in advance" , ktory mu mam poslat. nerozumiem vsak v com delo, ako ma chce ojekabatit? ak peniaze posle na ucet...
dakujem
Daniel Andrew - [email protected]
Hi, its Good to have your reply , I am having a serious interest in the bike and i am ready to buy,and i hope the item is in a good condition ? I live in Slovenia, and i will be paying you for the item in advance and i will get a shipping company to pick up at your location ,but firstly i need you to reply me with your location address so i can check your address with the transport company if they will be able to pick up at your location, this was the same way i bought my other bike last month
.
Hello, thanks for the info , i am satisfied with the status of the bike ,and the shipping company just confirmed they will be able to pick up at your given address, so i will be sending you the payment to your account first in advance via my bank account instant transfer, so once the payment is completed you can give me a date that you will be available for the carrier to come for the pick up .. below re the details needed for the transfer ..
Account Holder Name
Account Number
Bank Name
Swift Code
Iban
Greetings
to sa aj niekto taky nasiel? preto mi to nejde do hlavy...
dakujem
tu je vsak situacia uplne odlisna, vobec sa nepozname. preto ho nechapem, ked chce poslat peniaze rovno a bez zaruk. peniaze budem mat ja a bike detto.
mozno fakt existuju ludia, ktori mu tovar /bike / poslu na zaklade nejakeho potvrdenia nacmaraneho vo Win - Paint-e a nie na zaklade stavu svojho uctu. tomu vsak neverim. preto rozmyslam kde je pes zakopany.je to myslim jasny pokus o podvod, no nedokazem zistit aky.
navrhol som mu pay pal, ale tam prave mozu byt peniaze nejako blokovane. navrhnem mu teda povodnu alternativu poslat peniaze na ucet a rovno sa ho opytam na shipping...som zvedavy
tel cislo z inzeratu na fore, mail, meno
chce vediet:
Account Holder Name
Account Number
Bank Name
Swift Code
Iban
myslim si ze chce prave tieto informacie, preto som mu ich samozrejme nedal. no neviem ci su to az take citlive informacie a ako by ich vedel finacne zhodnotit vo svoj prospech....
zatial sa to podoba na
http://m.openiazoch.zoznam.sk/cl/156372/Osvedceny-podvod-Reagujem-na-vas-inzerat-zaplatite-mi-dopravu-do-cudziny
peniaze by som mal vsak ja a nicim neblokovane ...