Cesta priblizne vedie lokalitami Biela Put - Koliesko - Priehyba - Rovna Hola - Lukova - Chopok Uboc - Chopok.
http://www.jasna.sk/userfiles-1/images/dmapa/mapaleto11.jpg
Ja som sa napojil na Rovnej Holi (tu zacinaju zjazdove bike trasy), tlacil som par metrov v strmych zakrutach pri Rovnej Holi a potom vacsinu useku nad Chopok Uboc (1800mnm), kde uz bolo malo kysliku
Podla info v diskusiach je cesta mozno len docasna, pocas vystavby lanovky.
Nebol by som proti, ak by v polovicnom profile ostala ako cyklotrasa. Po par dazdoch a bez tazkej premavky nebude vyzerat na Chopku ako jazva a aj zjazdnost bude lepsia.
Technickejsi bikeri vraj vedia nadol trafit aj inak ako po spominanej ceste.
posledný komentár: 13. 8. 2013 o 16:17
Zo severu je to trocha strmsie nez z juhu, neda sa to cele vyjst na bajku (ani na ebajku), z juhu sa relativne dalo, lebo v hornej casti sa skaly uz dost sypu (a to aj velke), takze tlaceniu sa sem-tam clovek nevyhne. Ale staci potlacit vzdy tych kritickych 50-100m a da sa pokracovat dalej. Len nesmie byt mokro, lebo chyba trakciu = tlacis. V kazdom pripade vela kritickych usekov sa da prejst len na 2. alebo 3. najlahsi prevod = neda sa ist na celkom najlahsom, lebo sa ide pomaly ale prave tie sypke kamene je potrebne presprintovat cim rychlejsie, kvoli dostatocnej hybnosti.
Ako zazitok to je pekny, ale myslim, ze na Slovensku je vela krajsich cyklotras. Mna osobne tam dost rusili davy turistov, poniektori aj s priblblymi komentarmi. Ak hladas klud a samotu a precistenie hlavy, tak na Chopku to nenajdes.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1518213.html#p1518213
Ahoj, co je na tom, podla teba, nerealne?
Ad NAPANT: z doliny na Chopok vedie C trasa. Po hrebeni na vychod a zapad bajkovanie, samozrejme, legalne nie je. Ale bavime sa o vyslape z Jasnej, resp. z juhu k Rotunde na Chopku. A to legalne je. Alebo mas inu info?
A neviem o tom, ze by to riesila druha strana - ochranari, vsak by sa museli hanbou prepadnut...
double pokiaľ si na Chopok nevyšliapeš sám, tak na hrebeň ani nemysli. To ma najviac irituje, nie jazda v NP po značených cestičkách, ale tú potrebu cyklistov vyviesť sa (vytlačiť, vyniesť bike na pleciach) do neprístupných miest parkov, končiarov, hrebeňov. Ak na to nemáte nohy, tak tam nelezte...