kto je uz vazne tak lenivy alebo nevladny tak co nepouzije bus alebo lod? Pripadne cez novy cyklomost a rakusko to ma po rovine . Aj ked cyklomost je tiez kopec tak neviem ci to zvladnu
Ja osobne som tiez za Sihot, a viem ze trasa ma byt pre 90% normalnych ludi, ktori nejazdia bezne po kopcoch ako my ale naozaj, ak je spominana trasa mozne riesenie, myslim ze by sme mali byt radi aj s tym, neviem ake velke su tam tie kopce, ale myslim ze nie su take dlhe aby to niekto kusok nepotlacil, ked uz to nezvladne vyslapat. A ked niekto niekam nevladze vyslapat alebo ani vytlacit, tak nech tam nechodi. Polovica BA su aj tak pristahovalci (vratane mna), ktori vedia co su kopce, a ked je niekto moc fajnovy tak nech naozaj sedi doma alebo sa vozi autom/MHD.
lapaloma:
zbytok trasy by bol vyrieseny... len vsetci cakaju, az kym sa doriesi Sihot... Potom uz nie je problem to spojit. Kamenolomy maju zmluvu z mestom,tam sa da jednat, a mesto tam nevidi problem... na zbytku sa uz cyklotrasa zmesti popri ceste a napoji sa na jestvujucu cyklotrasu v protipovodnovom mure...
Dnesna prehliadka Cyklomosta v Devinskej Novej Vsi. Prace finisuju, este nie je hotove osvetlenie a povrchova uprava. Dokoncuje sa montaz zabradlia a opravuju sa a doplnaju povrchove natery mosta.
V prilohe zopar foto...
Pekná fotodokumentácia Laco, ale nabudúce pekne zober bicykel a odfoť ho na moste, budeš možno prvý čo tam na ňom bol. Teda ak už máš tú možnosť tam byť, prečo to nevyužiť
K ceste z centra do Devína: nejaké nereálne úvahy o kopcovitej cyklotrase sú zlý nápad. Pár príspevkov to dobre vystihlo.
Plus ani úsek od Mosta Lafranconi k Riviére nie je nič moc, buď hore okolo Botanickej záhrady a potom znova dole-zbytočné kľukatenie alebo po rozbitej hrboľatej trase okolo protipovodňového múrika do lodenice-tam to asi vyznačené ako C nie je.
Rovnako úsek okolo PKO a FTVŠ je tuším nejaký rozbitý-asfalt vydutý od koreňov, tak si to aspoň pamätám, nechodím tadiaľ. Čiže aj to je nič moc, ale čo by sme chceli, v tomto meste je všetko len tak zbúchané a zachvíľu sa to tu aj tak rozpadne.
Plus pri návrhu na cyklodopravnú dostupnosť cyklomosta sa akosi zabudlo na úsek Líščie údoli-Dúbravka-Devínska, viď post554140.html#p554140
Nech téma cyklotrasy cez Sihoť dopadne akokoľvek, tu vidím reálnejší potenciál skoršieho vybudovania cyklochodníka/cyklotrasy a teda spojenia mesta s mostom.
od lafran. po zátoku sa to dá jednoducho vyriešiť a to len natiahnuť asfalt od lodenice tatranu po most.Tá cesta tam je akurát povrch je hlina a to som nikdy nepochopil,prečo to nanatiahli až po most.To je naozaj smiešny kúsok a nič by sa nemuslo kľukatiť ponad botanickú.
kokos ak uz niekomu vadi ten kusok trasy od botanickej po lafranconi co neni asfalt tak uz fakt neviem co by ste chceli? vytah? ) sa divim ze sa vam vobec chce sadat na bajk ked tam nie je uplne hladky asfalt celu cestu od domu az kam idete a ze to je mozno az +-5m prevysenie..., uz som si dal namahu najst ten obrazok co to dokonale vystihuje
boze capulo piseme tu o cyklistickych cestach ktore by mali aj splnat nejake normy. nezijeme niekde v Mozambiku. ludia chcu napriklad aj do roboty jazdit na biku a ked v cistom obleceni rano nasadnu chcu aj v robote cisty vysadnut. nam tu samozrejme nevadi ten kusok hlinenej deravej cesty medzi Lafranconi a Karl. ramenom. ked zaprsi je tam kopa blata a kaluzi.
ja jazdim aj do prace na biku a keby som mal takyto usek v necase zdolavat sa na to radsej vy...
capulo ano "kokos" chcely by sme cyklotrasy na urovni susednych zapadnych statov kde to ma nejaku kulturu a uroven.
kokos ak uz niekomu vadi ten kusok trasy od botanickej po lafranconi co neni asfalt tak uz fakt neviem co by ste chceli? vytah? ) sa divim ze sa vam vobec chce sadat na bajk ked tam nie je uplne hladky asfalt celu cestu od domu az kam idete a ze to je mozno az +-5m prevysenie..., uz som si dal namahu najst ten obrazok co to dokonale vystihuje
Nemám chuť vysvetlovať každú ľahko pochopiteľnú vec, matvej to napísal pekne. A správne, chcem úplne hladký asfalt a žiadne prevýšenie, po iných povrchoch ani nejazdím. Pre mňa osobne nech si ľudia z mesta jazdia k cyklomostu ako chcú, ja ho budem mať pod nosom. Po jeho otvorení ani nepáchnem po Devínskej ceste, trase cez Lafranconi do Wolfstahlu a ďalej. Nebude to totiž nutné. A tí ostatní?, tí si zaslúžia bezpečné a kvalitné riešenie cyklopresunu, žiadne pozliepané trasy a zbúchané chodníky.
Väčšinoví používatelia týchto budúcich cyklochodníkov nebudú nijakí mega super ultra cyklisti, ale bežní ľudia všetkých vekových kategórii (povedzme 0-99 rokov). A na to treba myslieť. Keby sa to nedalo, pochopím, ale ono sa to dá.
Viac nemá význam to tu vysvetlovať, kto chce pozrie sa na vec aj iným (bežným) pohľadom.
vukie to presne vystihol...
Iba dodam, ta cast od mosta Lafranconi po Karlovesku zatoku stroskotava na majetkovych vztahoch pozemkov pod moznou cyklotrasiu. Riesi to magistrat, len to trosku dlho uz trva... Ale snad sa dockame.
Co sa tyka nabrezia od mosta Lafranconi smer River park, to by sa malo zreparovat, vypada to, ze este tento rok...
A poprosil by som vratit sa k teme v tomto vlakne....
triki:
Ako povrchova vrstva Cyklomosta sa pouzije toto:
MATACRYL - hydroizolačná membrána & pojazdná povrchová vrstva
Hydroizolačná membrána a pojazdná povrchová vrstva pre ochranu nových i renovovaných mostných konštrukcií.
Nová unikátna technológia PUMA:Kombinácia polyuretánovej a metylmetakrylátovej technológie - spojenie výhod vysokej elasticity s extrémnou rýchlosťou tuhnutia.
Vlastnosti:
Bezšpárový povrch
Nepriepustnosť, nenasiakavosť
100% vodotesnosť
Teplotné rozmedzie pre aplikáciu -10°C až 30°C
Schopnosť prekrývania trhlín (elasticita) aj pri -20°C
Membrána aplikovaná manuálne (stierky) alebo striekaním za studena. Bez potreby špeciálnej prípravy materiálov (zahrievanie), bez špeciálnych nárokov na skladovanie (možno skladovať na stavenisku).
Základné výhody technológie:
vysoká elasticita (niekoľkonásobne vyššia ako u asfaltu) i pri teplotách pod -20oC - schopnosť prekrývania trhlín v podkladnej konštrukcií + schopnosť reagovať na pohyby (dilatácií) konštrukcie
aplikovaná za studena; bez nutnosti zahrievania materiálu na stavenisku i pred aplikáciou
bez nárokov na podmienky skladovania (možnosť skladovať na stavenisku i pri veľmi nízkych teplotách); eliminácia problémov s dopravou a načasovaním dodávok
bezšpárový povrch
neprepúšťa a neabsorbuje, je vysoko chemicky odolný
vysoká mechanická odolnosť (aj proti „vyjazdeným koľajam")
odolnosť proti prerazeniu
100% vodotesnosť
možnosť použitia na betónové i kovové konštrukcie
vysoká priľnavosť k podkladu (niekoľkonásobne vyššia ako pri asfalte), a to ako k betónovej, tak kovovej konštrukcií - jednoduché riešenie izolácie konštrukčných detailov
nákladová efektívnosť (2 cm vrstva miesto 15 - 20cm asfaltu, nižšie nároky na konštrukciu)
možnosť aplikácie horúceho asfaltu priamo na membránu
rôzne farebné prevedenia (odlíšenie cyklotrás a chodníkov)
preverené v praxi na značnom množstve referenčných stavieb
vysoká trvanlivosť
Celkova hrubka bude tejto vrstvy bude 6 mm - 4 nanasane vrstvy zelenej farby + 1 ochranna vrstva, zaruka je 5 rokov... Takze uvidime, ci to prezije najazdy slovenskych bikerov...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
"popravde sme tak trochu zmagorený vlastnou kondíciou"
zbytok trasy by bol vyrieseny... len vsetci cakaju, az kym sa doriesi Sihot... Potom uz nie je problem to spojit. Kamenolomy maju zmluvu z mestom,tam sa da jednat, a mesto tam nevidi problem... na zbytku sa uz cyklotrasa zmesti popri ceste a napoji sa na jestvujucu cyklotrasu v protipovodnovom mure...
V prilohe zopar foto...
K ceste z centra do Devína: nejaké nereálne úvahy o kopcovitej cyklotrase sú zlý nápad. Pár príspevkov to dobre vystihlo.
Plus ani úsek od Mosta Lafranconi k Riviére nie je nič moc, buď hore okolo Botanickej záhrady a potom znova dole-zbytočné kľukatenie alebo po rozbitej hrboľatej trase okolo protipovodňového múrika do lodenice-tam to asi vyznačené ako C nie je.
Rovnako úsek okolo PKO a FTVŠ je tuším nejaký rozbitý-asfalt vydutý od koreňov, tak si to aspoň pamätám, nechodím tadiaľ. Čiže aj to je nič moc, ale čo by sme chceli, v tomto meste je všetko len tak zbúchané a zachvíľu sa to tu aj tak rozpadne.
Plus pri návrhu na cyklodopravnú dostupnosť cyklomosta sa akosi zabudlo na úsek Líščie údoli-Dúbravka-Devínska, viď post554140.html#p554140
Nech téma cyklotrasy cez Sihoť dopadne akokoľvek, tu vidím reálnejší potenciál skoršieho vybudovania cyklochodníka/cyklotrasy a teda spojenia mesta s mostom.
ja jazdim aj do prace na biku a keby som mal takyto usek v necase zdolavat sa na to radsej vy...
capulo ano "kokos" chcely by sme cyklotrasy na urovni susednych zapadnych statov kde to ma nejaku kulturu a uroven.
no a ak chceme byt ako zapadniari tak na to trebalo mysliet pri stavbe domov a ciest uz a nie hned vsetko zapratat, teraz sa uz da len improvizovat
Väčšinoví používatelia týchto budúcich cyklochodníkov nebudú nijakí mega super ultra cyklisti, ale bežní ľudia všetkých vekových kategórii (povedzme 0-99 rokov). A na to treba myslieť. Keby sa to nedalo, pochopím, ale ono sa to dá.
Viac nemá význam to tu vysvetlovať, kto chce pozrie sa na vec aj iným (bežným) pohľadom.
Iba dodam, ta cast od mosta Lafranconi po Karlovesku zatoku stroskotava na majetkovych vztahoch pozemkov pod moznou cyklotrasiu. Riesi to magistrat, len to trosku dlho uz trva...
Co sa tyka nabrezia od mosta Lafranconi smer River park, to by sa malo zreparovat, vypada to, ze este tento rok...
A poprosil by som vratit sa k teme v tomto vlakne....
Ako povrchova vrstva Cyklomosta sa pouzije toto:
MATACRYL - hydroizolačná membrána & pojazdná povrchová vrstva
Hydroizolačná membrána a pojazdná povrchová vrstva pre ochranu nových i renovovaných mostných konštrukcií.
Nová unikátna technológia PUMA:Kombinácia polyuretánovej a metylmetakrylátovej technológie - spojenie výhod vysokej elasticity s extrémnou rýchlosťou tuhnutia.
Vlastnosti:
Bezšpárový povrch
Nepriepustnosť, nenasiakavosť
100% vodotesnosť
Teplotné rozmedzie pre aplikáciu -10°C až 30°C
Schopnosť prekrývania trhlín (elasticita) aj pri -20°C
Membrána aplikovaná manuálne (stierky) alebo striekaním za studena. Bez potreby špeciálnej prípravy materiálov (zahrievanie), bez špeciálnych nárokov na skladovanie (možno skladovať na stavenisku).
Základné výhody technológie:
vysoká elasticita (niekoľkonásobne vyššia ako u asfaltu) i pri teplotách pod -20oC - schopnosť prekrývania trhlín v podkladnej konštrukcií + schopnosť reagovať na pohyby (dilatácií) konštrukcie
aplikovaná za studena; bez nutnosti zahrievania materiálu na stavenisku i pred aplikáciou
bez nárokov na podmienky skladovania (možnosť skladovať na stavenisku i pri veľmi nízkych teplotách); eliminácia problémov s dopravou a načasovaním dodávok
bezšpárový povrch
neprepúšťa a neabsorbuje, je vysoko chemicky odolný
vysoká mechanická odolnosť (aj proti „vyjazdeným koľajam")
odolnosť proti prerazeniu
100% vodotesnosť
možnosť použitia na betónové i kovové konštrukcie
vysoká priľnavosť k podkladu (niekoľkonásobne vyššia ako pri asfalte), a to ako k betónovej, tak kovovej konštrukcií - jednoduché riešenie izolácie konštrukčných detailov
nákladová efektívnosť (2 cm vrstva miesto 15 - 20cm asfaltu, nižšie nároky na konštrukciu)
možnosť aplikácie horúceho asfaltu priamo na membránu
rôzne farebné prevedenia (odlíšenie cyklotrás a chodníkov)
preverené v praxi na značnom množstve referenčných stavieb
vysoká trvanlivosť
Celkova hrubka bude tejto vrstvy bude 6 mm - 4 nanasane vrstvy zelenej farby + 1 ochranna vrstva, zaruka je 5 rokov... Takze uvidime, ci to prezije najazdy slovenskych bikerov...