Hoci pršalo už dávnejšie, na cestách v ramenách sú ešte veľké mláky, nemal som ani blatníky a to som fakt zaváhal... (Je pravda, že po horúčavách napršalo na Slovensku najviac práve v Dobrohošti).
Po odstávke nová kompa opäť jazdí (vraj do nej trafil blesk).
Kompa má teraz o polovicu vyššiu kapacitu.
Zmenil som svoj prastarý Garmin na cyklokompjuter.
Zriadenec na kompe reguluje odchod.
Pri starom toku sa striedali prašné úseky s hlbokými mlákami.
Na moje prekvapenie neotravovali komáre.
Vidíte ten úlomok betónovej skruže vpravo? Nuž, ten som ja nevidel. Bol pekne ukrytý v poraste, pokúšal som sa obísť tú hlbokú mláku, dokonca som išiel v niekoho stope, len zrazu bác a už som robil salto cez korman. Tresol som hlavou do zeme, tá rana na nose je vlastne z helmy. Som rád, že som ju mal na hlave, to som chvíľu pred výjazdom uvažoval, že: "Načo ju na tejto rovine budem vláčiť?"
Bicykel bol hlboko ponorený v mláke, do ktorej som si pekne ustlal, voda mala hádam 35 stupňov. Odreté koleno a narazené rebrá, ale inak nič vážne. Tu na fotke už je bajk vybratý z vody.
Ramená oplývajú nezameniteľnou krásou.
Bajk bol obalený jemným blatkom, škrípalo hádam všetko, neskôr som zistil, že zadné koleso sa mierne vyosilo a drhla brzda.
Prešiel som zo dva brody, pred bajkom utekali beličky, voda mi pekne natiekla do tretier.
V horúčave dobre padlo odpočívadlo pod stromom pri Gabčíkove.
Bike : Cube AMS 100 2020
Celá trasa sa dá ísť mimo áut a asfaltových komunikácií, s výnimkou úseku Kráľov Brod - Trstice, veľmi nepríjemných 10 km s množstvom kamiónov na trase smerom od Galanty.
NZ Janov dvor Kotelnica Bajč Pavlov Dvor Hurbanovo Imeľ Nesvady Aňala NZ
Nedeľu som zajazdil na retro oceľaku vyzbrojil som sa blatníkmi no sucho ako na Sahare.
Martovce Žitavske Aluvium
hmm nejake blizsie vysvetlenie? rybar a obrovske polia mi nejak nejdu dokopy.
december 2020 som na Syslovskych poliach fotil dropy. Po minule roky tam boli zriedka v malych poctoch par kusov. Teraz ich tam bolo 100+. Myslim ze im tam pripravili urcite podmienky ktore im vyhovuju tak sa tam vracaju vo vacsom pocte.
Kde ho aj tak takmer nik nenájde:)
Dnes pred robotou na bicykli na hubách.
Ráno necelé 2°C, v tieni na tráve ešte námraza, ale oplatilo sa.
Povodie rieky Žitava neďaleko Rozprávkova...
Keď sa ide od Čunova tak prvý cca km asfalt a potom typický dunajský štrk na korune hrádzi, ale žiadne veľké kusy, odborníci to nazývajú ako triedu 8-16, úplne v pohode aj pre gravel!
Pred Dunakilitim takým oblúkom treba obísť lokalitu kde je hať, ale je to jednoduchá vec, pekne je to vyznačené, navyše je to stále hrádza po ktorej sa dá pokračovať až k ceste pri hraničnom priechode Medveďov-Vámosszabadi. Keď človek zostane po celej dobe na hrádzi, tak nemôže nič pokaziť, po pravej strane postupne zbadá obce ako Dunasziget, Kisbodak, Dunaremete, Lipót, Ásványráró, všade sú hneď pri hrádzi perfektné miesta (bufet, camping atď) aj pre cyklistov, aj pre milovníkov vodných športov, pretože vo veľkom tu organizujú vodné túry na ramennej sústave.
Pri Dunaremete je prístavisko kompy ktorá by mala premávať medzi Dunaremete a Gabčíkovo, ale je to iba taký typický projekt financovaný z EU peňazí: projekt je síce dokončený, len samotný cieľ projektu nebol naplnený, kompu tam ani nevidieť...
Od Dunaremete stále hrádza, asi kilometer pred cestou Medveďov-Vámosszabadi je po pravej strane csárda Vidra, odbočka je pekne označená.
Na celú trasu platí, že po ľavej strane pravidelne sú odbočky do lesa vedúce k starému Dunaju, oplatí sa ich vyskúšať, sú veľmi pekne udržiavané lesné cesty, úplne pohode aj pre gravel, na ramenách Dunaja sú krásne mosty, akurát v tomto roku dokončili ich rekonštrukciu. Veľmi krásne miesto je Denkpál:
https://www.google.sk/maps/place/Denkp%C3%A1l+-+Fish+Stairs/@47.9325797,17.4072585,920m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x476b86ef98f2276d:0xf05c0c89cf15eb54!8m2!3d47.9320936!4d17.4083686?hl=sk
Alternatívnou trasou je pri objekte Dunakiliti odísť z trasy ktorá vedie na hrádzi a vyskúšať cestu tesne pri starom koryte, je to veľmi dobrá štrkovité cesta, tiež vhodná pre gravel až sem:
https://www.google.com/maps/place/47%C2%B051'19.3%22N+17%C2%B031'59.9%22E/@47.8553601,17.5333069,775m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d47.8553601!4d17.5333069
a odtiaľ cez ramená naspäť na hrádzu.
posledný komentár: 10. 9. 2010 o 9:04
posledný komentár: 15. 3. 2008 o 8:18