Ahojte, uz dlhsie pouzivam tento web a mozem ho vrelo odporucit. Je to free a Strava ma aj free aplikaciu pod iOS alebo Android a vie spracovat aj data z Garmin navigacnych pristrojov. GPS v mobile tym padom posunie na iny level. Daju sa aj pouzit Ant+ snimace k mobilu. Najviac sa mi paci to, ze porovnava useky, po ktorych uz niekto presiel, a tak si viete pozriet, ako rychlo iny cyklisti presli dany usek a kde presne ste na nich urobili najvacsi naskok resp. stratu
Strava 8, Netflix 8, HBO 8. Internet 18, PS Plus 9, net v mobile 10,antivírus 5, nejaké filmy Google movies 15, spotify 5,Cloud 5 hneď sa to nazbiera na 100vecku mesačne za nehmotné veci:)
je uplne bezne a logicke, ze dlhsie predplatne je lacnejsie, na tom nie je nic zvlastne ... a zaujimat by to mohlo ludi, ktorym sa zda 60€ vela lebo tak usetria 36€
a ja suhlasim, ze tato strategia so spoplatnenim najpopularnejsich funkcii nie je dobra a moze sa im velmi vypomstit, sam som zvedavy co bude o rok
btw takyto model premium clenstva sa mne osobne paci viac ako keby som mal mat stravu zasratu reklamami
Plášte na cesťáku mi vydržali zatedy viac ako jednu sezónu, skôr som myslel reťaze, mazivo a pod. ale to len tak okrajovo. Ved presne si to načrtol. Ked nechcem reklamu a chcem ultimatne funkcie tak si zaplatim. Ja by som napriklad ako free user reklamu vedel pochopit. Myslím že vela firiem dodavajucich športový materiál a pod by sa islo potrhat za tou komunitou a s cielenou reklamou (nie reklamy na pripravky na zlepšenie stavania a predĺženie "nadobicka") by to bolo v poho. Ale to uz je vec názoru...
Luthy: noo, a teraz mi prezrad, v com je nejake zariadenia ako garmin, suuntoo , atd. .. a zihadlo 5 moze prispiet tiez, lepsie ako mobil s barometrom a lepsim gps cipom ako prevazna cast garmin zariadeni. To som fakt zvedavy, na tie argumenty
edit:stale na nich mozem pouzit napr. Locus a bude to lepsie ako hentie spominane srajdy /Garmin a pod. .. je fuk , ze stoja 500e+/
lepsí vo výdrži, lepší v presnosti zaznamu, lepší v udajoch o aktivite ak chceš teda viac sportovne napredovať, ako ako tie garmin podfaky
Plášte na cesťáku mi vydržali zatedy viac ako jednu sezónu, skôr som myslel reťaze, mazivo a pod. ale to len tak okrajovo. Ved presne si to načrtol. Ked nechcem reklamu a chcem ultimatne funkcie tak si zaplatim. Ja by som napriklad ako free user reklamu vedel pochopit. Myslím že vela firiem dodavajucich športový materiál a pod by sa islo potrhat za tou komunitou a s cielenou reklamou (nie reklamy na pripravky na zlepšenie stavania a predĺženie "nadobicka") by to bolo v poho. Ale to uz je vec názoru...
Tazko vyhoviet kazdemu. Uz len ked si wahoo alebo polar zaplatili promotion tak ludia na to pindali, ze take veci nechcu vidiet vo svojom feede.
bateria - ak dokazes s telefonom zaznamenavat trasu (y) 2 (a viac) dni po sebe, tak si vyhral
8 hodin zaznamu mi zoberie tak 30% baterky. Ano, jasne .. je to horsie ako specializeovane zariadeni (okrem garminu ) .. ale toto nie je problem, kedze smartfon sa pouziva aj na ine veci, ako tato vec.
Dalsia vec je vydrz baterky, 10h so zapnutym trackovanim a stale cez 60%, pri normalnych mobiloch to asi tolko nebude. A v neposlednom rade to vies pouzit aj ako hodinky nie len na bajku
V podstate s tym vies trackovat skoro kazdy sport...lyze, plavanie, beh, korcule, turistiku...a mozes ich normalne nosit cely den ako klasicke hodinky Pre mna je to lepsie takto, nastastie, kazdemu vyhovuje nieco ine a preto je tu priestor na diskusiu
vydrz nie je lepsia ako pri mobile .. bohuzial .. trackovat vies na mobile aj tie ostatne veci .. ale si sa dotkol toho krucialneho problemu, preco mobil nie /vydrz to ale rozhodne nie je/
lepsí vo výdrži, lepší v presnosti zaznamu, lepší v udajoch o aktivite ak chceš teda viac sportovne napredovať, ako ako tie garmin podfaky
vydrz nie .. mylis sa .. a velice. Dotycny mobil , co mam vie trackovat bez inej baterky, externaj baterky viac , ako tvoj garmin
presnost .. tiez nie .. to sa tiez mylis .. lacne (aj niektore drahe) garminy maju nahovno presnost /u tu toho bolo dost o tom popisaneho/ .. a niektore mobily naopak lepsie (spominany mobil ma aj barometer .. ale strava ho imho nevyuziva).A vobec ..vies preco nie garmin ? Pretoze ich hardware je 100 rokov za o*****mi .. nakupia hw 5 rokov popredu, potom to predavaju za strasne peniaze, aby neprerobili, pricom barsjaky cinsky sunt ich v tomto predbehne .. vies kolko garminackych somarin novych bolo s len US gps, ked barsjaka sunka z ciny uz mala galileo, glonas aj cinsky (zabudol som meno) gps ?
udaje o aktivite ? co to ma spolocne preboha s mobilom ?
edit: existuje len jeden, resp. mozno dva argumenty, preco mobil nie, ale nikto ich zatial nedal /a jeden z nich je nahovno u vela zariadeni, aj ked je deklarovane .. casto klamarsky/ .. resp. boli spomenute len tak trochu okrajovo. V kazdom pripade si treba uvedomit, ze ak ma niekto mobil, slusne zariadenie v tychto veciach (nie dementny 32b mediatek), tak preco by mal kupovat dalsi garmin alebo podobbnu sracku, za 500e, len preto, ze .. eh. Lebo .. to tvrdite vy ? Co je to kua za argument ? Kebyze to stoji 20e ..
lto prečo nie mobil? Lebo je to neefektívne, vyťahovať ho z ruksaku stále keď som chcel zastaviť záznam pre nejakú zbytočnú zachadzku, mať riziko zlyhania záznamu, hlavne v zime keď mobil použiješ na niečo iné (mapa, fotky, volanie), mať ho nonstop na powerbanke lebo baterka nevydrží (hlavne odkedy sa popri výjazdu zaujímam o geocaching a viac som ho začal využívať aj na mapy a fotky), môžem si občas nejaké údaje pozrieť priamo na riaditkach, nemusím kvôli tomu zas vyťahovať mobil (nie, mobil by som si na riaditka neupnul) atď...
Fajn že mi v apríli znovu stiahli lacnejšie predplatné a mám napriek tomu povolené všetky funkcie. Už len zistiť či niečo nevyužijem. Doteraz z platených funkcii som využíval len osobné heatmap a dávnejšie Beacom (teraz už len Garmin live)
A zatiaľ mám všetky možnosti predplatného, ale chytať sa toho nejdem. Čo sa mi nepáči, tak len to že dali tak vysokú sumu a odomkli všetko čo 95% ľudí aj tak nezaujíma (ani mňa). Skôr mohli doterajšie free funkcie hodiť do nejakého základného lacnejšieho balíka
Ako jasne.. kopec veci si pozeram na flow.polar.com, ale aspon tie casy s kamosmi som mohol porovnat na strave. Tak musime pockat na nejaky 3rd party plugin.
vydrz nie .. mylis sa .. a velice. Dotycny mobil , co mam vie trackovat bez inej baterky, externaj baterky viac , ako tvoj garmin
presnost .. tiez nie .. to sa tiez mylis .. lacne (aj niektore drahe) garminy maju nahovno presnost /u tu toho bolo dost o tom popisaneho/ .. a niektore mobily naopak lepsie (spominany mobil ma aj barometer .. ale strava ho imho nevyuziva).A vobec ..vies preco nie garmin ? Pretoze ich hardware je 100 rokov za o*****mi .. nakupia hw 5 rokov popredu, potom to predavaju za strasne peniaze, aby neprerobili, pricom barsjaky cinsky sunt ich v tomto predbehne .. vies kolko garminackych somarin novych bolo s len US gps, ked barsjaka sunka z ciny uz mala galileo, glonas aj cinsky (zabudol som meno) gps ?
edit: existuje len jeden, resp. mozno dva argumenty, preco mobil nie, ale nikto ich zatial nedal /a jeden z nich je nahovno u vela zariadeni, aj ked je deklarovane .. casto klamarsky/ .. resp. boli spomenute len tak trochu okrajovo. V kazdom pripade si treba uvedomit, ze ak ma niekto mobil, slusne zariadenie v tychto veciach (nie dementny 32b mediatek), tak preco by mal kupovat dalsi garmin alebo podobbnu sracku, za 500e, len preto, ze .. eh. Lebo .. to tvrdite vy ? Co je to kua za argument ? Kebyze to stoji 20e ..
Nevidim tu nikoho, kto by niekoho nutil si kupit gps zariadenie namiesto mobilu
Dalo by sa dat dost dovodov preco nie mobil, ale samozrejme, vacsina bude silno subjektivna. Osobne to beriem asi najviac pohodlnostou mat specialne zariadenie, plus cloveka potesi nova vec
Aby som ale pisal za seba, mam hodinky Suunto. Hlavny dovod bol, ze neboli iba na bicykel, ale primarne na beh. Kde jednoducho mobil naozaj nie pohodlny a hodinky maju neporovnatelne presnejsi zaznam (uznavam, mal som len jedny hodinky a posledny mobil, kde som zaznam skusal, bol LG Nexus 5X. Teraz uz stary mobil a nebol to topmodel, ani ked som ho mal). Na cestak by som to nejak velmi nepotreboval, nejaku dobu som jazdil len s obycajnym tachometrom a mobilom v drese a zaznam bol velmi dobry (tam sa to trackuje velmi jednoducho). Tam najviac pomaha navigacia pred sebou (mobil sa mi velmi na riaditka davat nechce ...).
Dalsie vyhody vidim v konektivite, hrudny pas, merac kadencie pripadne ked ma clovek wattmeter. S mobilom je prilis vela hrania sa, ked clovek chce pouzivat taketo veci. Ale pravdepodobne by to islo.
Kde mi je mobil ale naozaj nanic, je bazen Tam by mi ale bol na nic aj nejaky garmin edge
Sa tu zbytočne naťahujete, každý nech používa, čo mu vyhovuje. Mne mobil, mám ho na volante, vydrží aj 5 dni a aj plávať sa s nim dá. 😜 A mám v ňom aj stravu, aby som sa držal témy.
nepoužívam garmin ,(nikdy som nemal)ale polar vantege V. výdrž 40h, ako tachometer so zaznamom aj segmentami.
navigacia fonom ak treba.
Uplne zbytocne debaty. Kym nebude mat mobil barometer. Vyskove z GPS su hausnumera, bodka. Co sa Stravy tyka, stale si kazdy moze vytvorit vlastne sukromne segmenty - bude tam mat len svoje casy a tych TOP10, ktore uvidi vzdy na analyzu progresu uplne postacuju. Proste ked prekonas kompletne svoju TOP10 z minuleho roku tak si okey Ja to tak robim bezne, casy inych ma az tak nezaujimaju. Ak niekomu napriek tomu budu chybat premium funkcie, treba pockat. Pri tej sume, ked bude malo predplatitelov, urcite pridu nejake "happy hour" ked sa budu snazit jednorazovo zarobit aj na nizsich sumach. U dennikov to tak tiez funguje. Nedavno SME-cko davalo rocne predplatne pri prilezitosti ich vyrocia za smiesnu sumu a este si pamatam zlavu na N-ko v percentach rovnajucich sa percentam ucasti v prezidentskych volbach. Takymto sposobom sa da lacno prist k viacerym predplatnym, len treba cakat...
mobily barometer majú. výhoda hodiniek je v pohodlí pri behu ... pri plávaní ho do bazéna proste nezoberieš a kupuješ si snimi nejaký pokročilejší soft aby si ho potom ignoroval a riešil čo je na strave spolu snami mobilovými
Inak všimol som si po rannom behu, že zrušili aj ten prepočítaný pace podľa sklonu ... ako toto je fakt tiež prémiová funkcia?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a ja suhlasim, ze tato strategia so spoplatnenim najpopularnejsich funkcii nie je dobra a moze sa im velmi vypomstit, sam som zvedavy co bude o rok
btw takyto model premium clenstva sa mne osobne paci viac ako keby som mal mat stravu zasratu reklamami
edit:stale na nich mozem pouzit napr. Locus a bude to lepsie ako hentie spominane srajdy /Garmin a pod. .. je fuk , ze stoja 500e+/
Tazko vyhoviet kazdemu. Uz len ked si wahoo alebo polar zaplatili promotion tak ludia na to pindali, ze take veci nechcu vidiet vo svojom feede.
8 hodin zaznamu mi zoberie tak 30% baterky. Ano, jasne .. je to horsie ako specializeovane zariadeni (okrem garminu
V podstate s tym vies trackovat skoro kazdy sport...lyze, plavanie, beh, korcule, turistiku...a mozes ich normalne nosit cely den ako klasicke hodinky
vydrz nie je lepsia ako pri mobile .. bohuzial
Strava si za to pyta peniaze, preco by som ti to mal zdarma prezradzat ? Obzvlast, ked je to take jednoduche
vydrz nie .. mylis sa
presnost .. tiez nie .. to sa tiez mylis .. lacne (aj niektore drahe) garminy maju nahovno presnost /u tu toho bolo dost o tom popisaneho/ .. a niektore mobily naopak lepsie (spominany mobil ma aj barometer .. ale strava ho imho nevyuziva).A vobec ..vies preco nie garmin ? Pretoze ich hardware je 100 rokov za o*****mi .. nakupia hw 5 rokov popredu, potom to predavaju za strasne peniaze, aby neprerobili, pricom barsjaky cinsky sunt ich v tomto predbehne
edit: existuje len jeden, resp. mozno dva argumenty, preco mobil nie, ale nikto ich zatial nedal
Fajn že mi v apríli znovu stiahli lacnejšie predplatné a mám napriek tomu povolené všetky funkcie. Už len zistiť či niečo nevyužijem. Doteraz z platených funkcii som využíval len osobné heatmap a dávnejšie Beacom (teraz už len Garmin live)
A zatiaľ mám všetky možnosti predplatného, ale chytať sa toho nejdem. Čo sa mi nepáči, tak len to že dali tak vysokú sumu a odomkli všetko čo 95% ľudí aj tak nezaujíma (ani mňa). Skôr mohli doterajšie free funkcie hodiť do nejakého základného lacnejšieho balíka
presnost .. tiez nie .. to sa tiez mylis .. lacne (aj niektore drahe) garminy maju nahovno presnost /u tu toho bolo dost o tom popisaneho/ .. a niektore mobily naopak lepsie (spominany mobil ma aj barometer .. ale strava ho imho nevyuziva).A vobec ..vies preco nie garmin ? Pretoze ich hardware je 100 rokov za o*****mi .. nakupia hw 5 rokov popredu, potom to predavaju za strasne peniaze, aby neprerobili, pricom barsjaky cinsky sunt ich v tomto predbehne
edit: existuje len jeden, resp. mozno dva argumenty, preco mobil nie, ale nikto ich zatial nedal
Nevidim tu nikoho, kto by niekoho nutil si kupit gps zariadenie namiesto mobilu
Dalo by sa dat dost dovodov preco nie mobil, ale samozrejme, vacsina bude silno subjektivna. Osobne to beriem asi najviac pohodlnostou mat specialne zariadenie, plus cloveka potesi nova vec
Aby som ale pisal za seba, mam hodinky Suunto. Hlavny dovod bol, ze neboli iba na bicykel, ale primarne na beh. Kde jednoducho mobil naozaj nie pohodlny a hodinky maju neporovnatelne presnejsi zaznam (uznavam, mal som len jedny hodinky a posledny mobil, kde som zaznam skusal, bol LG Nexus 5X. Teraz uz stary mobil a nebol to topmodel, ani ked som ho mal). Na cestak by som to nejak velmi nepotreboval, nejaku dobu som jazdil len s obycajnym tachometrom a mobilom v drese a zaznam bol velmi dobry (tam sa to trackuje velmi jednoducho). Tam najviac pomaha navigacia pred sebou (mobil sa mi velmi na riaditka davat nechce ...).
Dalsie vyhody vidim v konektivite, hrudny pas, merac kadencie pripadne ked ma clovek wattmeter. S mobilom je prilis vela hrania sa, ked clovek chce pouzivat taketo veci. Ale pravdepodobne by to islo.
Kde mi je mobil ale naozaj nanic, je bazen
nepoužívam garmin ,(nikdy som nemal)ale polar vantege V. výdrž 40h, ako tachometer so zaznamom aj segmentami.
navigacia fonom ak treba.
Inak všimol som si po rannom behu, že zrušili aj ten prepočítaný pace podľa sklonu ... ako toto je fakt tiež prémiová funkcia?
jachmel, tento graf vidíme zatiaľ