Ahoj Laco! Stiahol som 1.9.3 rozbalil v T. commander- stiahol som addon a rozbalil. Otvoril som Mobac a pridal mapove zdroje do mapsources- ostatne priecinky z addonu som presunul tiez do Mobacu a dal prepisat exe. Podla mna robim chybu pri zlucovani tych priecinkov, teraz sa zasmejes: ale neviem ich zlucit a potom prepisat- jednoducho som ich len presunul do Mobacu. Dal prepisat.
ps: Ono ked som tie erro dal prec tak sa Mobac spustil, ale bola tam len cast nemecka a ostatne mapy " nic". Tak som si myslel ci neni problem v mapovych zdrojoch. Lebo ten addom mi stiahlo velmi rychlo na to, ze su tam mapove zdroje. Inac som len laik, ked pisem blbosti tak sorry.
09.12.2011 - 09:38:24
00
O.K. Si pripojený na internet, keď spúšťaš MOBAC? Niektoré mapové zdroje potrebujú vždy aktívne pripojenie na internet, inak sa po spustení MOBACu "nezaktivizujú".

Čo sa týka prepisovania súborov a zlučovania priečinkov: Aby sme si tu zbytočne nedopisovali, tak som to urobil za teba. Stiahni si zbalený MOBAC z linku nižšie. V archíve nájdeš priečinok, ktorý iba presunieš napr. na plochu.
http://www.4shared.com/file/cW-zmSf0/Mobile_Atlas_Creator_193_with_.html
Ten link neskôr znefunkčním.
09.12.2011 - 12:43:55
00
Ahoj Laco! Tak som to uz stiahol. Super vdaka za pomoc, velmi si pomohol. Ale aj tak, ked dojdem domov tak pojdem na skolenie: priecinky, maturoval som tak aj ked som stahoval navigaciu- tam som mal stastie a rozchodil som ju. Inac na internete som durch pripojeny.
ps: Ked budes mat cestu smer Mlynky- daj vediet trebars na pm. Poslem ti kontakt a dame "sipa" sa mozrejme medzi recou. Derzis
09.12.2011 - 18:42:42
00
Mapové zdroje OUTDOORACTIVE sú v prílohe.

Archív rozbaliť a súbory ".outdooractive_de.bsh", ".outdooractive_at.bsh" a ".outdooractive_suedtyrol.bsh" nakopírovať do priečinka "mapsources", ktorý sa nachádza v hlavnom priečinku MOBACu.

V prvom príspevku bol urobený upgrade addonu s mapovými zdrojmi pre MOBAC. Doplnené zdroje pre OUTDOORACTIVE.DE, OUTDOORACTIVE.AT a OUTDOORACTIVE.SUEDTIROL.

EDIT: Zdroje pre Outdooractive OPRAVENÉ

Prílohy:

outdooractive.rar [1.97 KiB]


Naposledy upravil laco dňa 12.04.2012 - 20:20:46, celkovo upravené 2 krát.

04.01.2012 - 21:54:45
00
Ahoj Laci, pocuj pomaly postupne som si precital vsetky tvoje rady a navody no i tak sa mi nepodarilo v MOBAC urobit vytuzeny vysledny produkt podla mojich predstav... chcem ,,vytvorit mapu zlozenu z map ,,TZT vrstva" a ,,Slovakia TOPO draft" vo vsetkych troch funkcnych mierkach tj. 13, 14 , 15 ... prosto a jednoducho je vzdy vysledny efekt len jedna z tychto map v troch mierkach... a uz na tom kutim dost dlho tak sa na teba obraciam s prosbou o pomoc... diky mohol by si mi napisat presny postup ako na to? dikezz a este som zabudol dodat ze to robim na LOCUS cize vo formate Rmaps SQlite
19.01.2012 - 11:15:27
00
Podrobný návod na výrobu mapy pre LOCUS pomocou programu MOBAC.

- Najprv je potrebné si stiahnuť Mobile Atlas Creator (MOBAC) z jeho domovskej stránky (stiahnutý archív rozbaliť do nejakého novovytvoreného priečinku). Domovská stránka MOBACu: http://mobac.sourceforge.net/

- MOBAC je potrebné doplniť užívateľskými mapovými zdrojmi. ADDON s mapovými zdrojmi pre MOBAC si stiahnete tu: http://www.4shared.com/file/CxE_gnpf/MOBAC_Addon_MapSources.html
- Rozbaliť celý obsah RAR archívu ADDONU do adresára Mobile Atlas Creatora (MOBAC) - zlúčiť priečinky a staré súbory prepísať novými. To znamená prepísať súbor "Mobile Atlas Creator.exe", nakopírovať súbor "rhino1_7R3.jar" do hlavného adresára Mobile Atlas Creatora a mapové zdroje pridať do adresára "mapsources".

Po spustení programu MOBAC doporučujem najprv urobiť niektoré nastavenia cez tlačidlo "SETTINGS" (nachádza sa v ľavej spodnej časti okna):
- v záložke "Tile update" nastavíme všetky bežce doprava
- v záložke "Map size" nastaviť pre veľkosť strany mapy najväčšie číslo
- v záložke "Network" nastavíme počet paralelných sťahovaní na 6 (ak máme rýchly internet)

Pre Československo sú určené mapové zdroje: ".Czechoslovakia Topo ..."
Iba pre Česko je zdroj: ".amapy"
Iba pre Slovensko sú zdroje: ".Slovakia Topo ..."

Zdroje pre Slovensko majú odlišnosť v zdroji TZT (presnejšie TZT) a naviac je pridaná možnosť doplňujúcej vrstvy s lesnými cestami, ktorých zdrojom sú dáta NLC (Národné lesnícke centrum) - nič lepšie a presnejšie pre Slovensko neexistuje.


AKO VYROBIŤ MAPU PROGRAMOM MOBAC je znázornené na obrázku v prílohe:

Naším cieľom je vyrobiť turistickú mapu časti Slovenska s pridanými TZT (turist. znač. trasy), lesnými cestami NLC (Národné lesnícke centrum) a tieňovaným reliéfom.

1 - vyberieme si zadanie pre nový atlas
2 - zvolíma názov atlasu (Mapa) -
3 - vyberieme formát atlasu pre Locus - RMaps SQLite
4 - výber potvrdíme
5 - vyberieme si mapový zdroj (.Slovakia Topo+TZT+LC+Relief)
6 - posuvníkom v hornej časti mapy si nastavíme taký zoom, aby sme videli celé územie, pre ktoré chceme mapu vytvoriť
7 - na mape si môžeme nastaviť pre lepšiu orientáciu mriežku (každých 5 geografických minút)
8 - s pridržaním ľavého tlačidla myši vyznačíme oblasť mapy (posun mapy je s pridržaným pravým tlačidlom myši)
9 - vyberieme zoomy mapy (7 až 15)
10 - zadáme názov výberu a klikneme na "Add selection"
11 - dáme vytvoriť mapu (atlas)
12 - hotový súbor mapy nájdeme pod názvom "Custom Mapa.sqlitedb" v priečinku "atlases", ktorý sa nachádza v hlavnom priečinku MOBACu
13 - súbor si môžeme ľubovoľne premenovať napr. na "Vychodne Slovensko.sqlitedb"
14 - súbor "Vychodne Slovensko.sqlitedb" umiestnime na SD kartu telefónu do priečinku "maps", ktorý sa nachádza v priečinku "Locus"
15 - mapu v programe Locus nájdeme pod názvom "Vychodne Slovensko"

!!! TIP: Pokiaľ by sme si chceli vyrobiť mapu celého Slovenska vo všetkých zoomoch (7 až 15), odporúčam územie Slovenska rozdeliť napr. na takých 6 mierne prekrývajúcich sa častí. Výsledné súbory môžeme nazvať "Slovensko1.sqlitedb" až "Slovensko6.sqlitedb". V telefóne na SD karte potom v priečinku "Locus/maps/" vytvoríme nový priečinok s názvom napr. "Slovensko s lesnymi cestami" a až do toho priečinku umiestnime všetkých 6 mapových súborov "Slovensko1.sqlitedb" až "Slovensko6.sqlitedb". Mapu v programe Locus potom nájdeme pod názvom "Slovensko s lesnymi cestami". Takto môžeme mať v Locuse pod jedným názvom viacero na seba naväzujúcich máp rovnakého typu.

Prílohy:

Mobac-Locus.jpg
Mobac-Locus.jpg 151.11 KiB thumb_up0thumb_down

21.01.2012 - 15:28:39
00
zufaly

1. Stiahol som si podla pokynov z prvej stranky Mobac verziu “EDIT 24.4.2011. ..a este nieco som tam nainstaloval. Vyhadzovalo mi to len okienka s cervenymi krizikmi.
2. Dnes som si do toho zo strany 8 tohto vlakna nakopiroval podla pokynov ADDON a nadavalo mi to
3. Dnes som sa tak nas... nasamomotivoval, ze som si stiahol zo strany 8 tohto vlakna MOBAC aj ADDON. Pri instalacii MOBAC chcel typ, tak som mu zadal OruxMaps. ADDON podla pokynov som prekopiroval a... ...a nic. Zas mi to vyhadzovalo error hlasky ako v bode 2.

Javu tam mam. Je mozne, ze je problem, ze to spustam z USB kluca?

Toto bol 3 pokus nainstalovat MOBAC a fakt uz neviem co s tym mam urobit.

Vdaka

Prílohy:

mobacx.JPG
mobacx.JPG 24.71 KiB thumb_up0thumb_down

25.01.2012 - 17:39:40
00
Nebuď zúfalý, bude ti to fungovať.

Všetko, čo si si nainštaloval ohľadne MOBACu vymaž! Začneme od začiatku, môžeš používať USB kľúč, je to niekedy dokonca výhoda (celé stiahnuté Československo má cca 10 GB). Prečítaj si PRVÝCH 10 RIADKOV PRVÉHO PRÍSPEVKU TEJTO TÉMY a do puntíku sa tými desiatimi riadkami riaď. Keď potom spustíš MOBAC a máš aktívne pripojenie na internet, musí ti to fungovať.


Možné tri príčiny prečo ti vyskakuje taká hláška:
1. Z "addonu" si neprekopíroval do inštalačného priečinku MOBACU súbor "rhino1_7R3.jar". Inštalačný priečinok MOBACu je ten priečinok, v ktorom sa nachádza súbor "Mobile Atlas Creator.exe".

2. V inštalačnom priečinku MOBACU si nevymenil pôvodný súbor "Mobile Atlas Creator.exe" novým súborom "Mobile Atlas Creator.exe" z "addonu".

3. Pri spúšťaní MOBACU nie si aktívne pripojený na internet.
25.01.2012 - 19:29:18
00
Zufaly druheho stupna ;-)

Tak pred chvilou som to skusil znova a... ...nic. Priznam sa, obcas o sebe pochybujem, ale pokyny obzvlast, ked nieco nefunguje, tak citam. Pouzil som pokyny z prvej strany “EDIT 13.10.2011, co je vlastne to iste zo strany 8 tohto vlakna.

Vymazal som. Vytvoril novy adresar, do ktoreho som rozbalil MOBAC a nakopiroval ADDON. Ked chces, tak ti ako dokaz poslem screen shot.

Opat mi to vynadalo (hlasky ako vcera publikovane):
Czechoslovakia Topo.bsh
Czechoslovakia Topo-cyklo16.bsh
Czechoslovakia Topo-turist16.bsh
freemap.bsh
Slovakia Topo Draft.bsh
cykloatlas-relief.bsh
...

...
potom “failed” error ako vid priloha)

Czechoslovakia Topo LC Relief.xml
Czechoslovakia Topo LC.xml
Czechoslovakia Topo Relief.xml
Google...
Lesne...
...

Nakoniec sa mi MOBAC otvoril , ale polia len cierne.

K tvojej odpovedi bod 1. a 2. Pokial by som toto neurobil, tak by mi nevyhadzoval chybove hlasky.
K tvojej odpovedi bod 3. jasne ze som pripojeny. Paralelne si pozeram pokyny s tym co robim.

Kedze MOBAC sa neinstaluje a ADDON sa len kopiruje, tak by nemalo byt inde nic pri otvarani MOBAC doinstalovavane. Alebo predsa? Kde co este treba vymazat?

Ked to neslo tak som este dokopiroval z MOBAC stranky jai-1-1-3-lib. Stale nic. Najhorsie je ze tie blbe error hlasky naskakuju v pol minutovych intervaloch.

Prílohy:

mobac_err.jpg
mobac_err.jpg 34.33 KiB thumb_up0thumb_down

26.01.2012 - 17:43:02
00
Na začiatku tejto stránky som radil glockovi, tiež mu to nešlo. Skúsime to podobne. Stiahni si tento MOBAC už zlúčený s addonom: http://www.4shared.com/file/cW-zmSf0/Mobile_Atlas_Creator_193_with_.html Neskôr ten odkaz znefunkčním.

Nakopírovanie súborov z addonu do príslušných priečinkov MOBACU som urobil za teba.
Vyskúšaj a daj vedieť.

Ešte poznámka:
K tvojej odpovedi bod 1. a 2. Pokial by som toto neurobil, tak by mi nevyhadzoval chybove hlasky.
Predpokladám, že si sa len zle vyjadril. Práve naopak. Ak by si súbor "Mobile Atlas Creator.exe" nevymenil za nový z rozbaleného addonu ALEBO by si z rozbaleného addonu nenakopíroval súbor "rhino1_7R3.jar" do priečinku, v ktorom sa nachádza aj súbor "Mobile Atlas Creator.exe", potom s istotou tvrdím, že tie hlášky by ti "VYSKAKOVALI". Samozrejme za predpokladu, že si mapové zdroje z addonu umiestnil do priečinka "mapsources".
26.01.2012 - 18:37:08
00
zufaly a nas... nasamomotivovany

Laco vdaka za starostlivost. MOBAC funguje.

Stiahol som si MOBAC z linku ktory si zavesil rozbalil a... ...nic. Opat rovnake chyby. Tak som sa fak, ale fakt nas... nasamomotivoval a prisiel som na nasledovne:

1. Ked som bol kablom pripojeny na itnernet tak to neslo. Internet a vsetko islo ako malo, len MOBAC nie a vyhadzoval mi vyssie spomenute chybove hlasky. Veril som, ze co si zavesil musi fungovat a tak som skusal.
2. odpojil som sa od kabla a zapol WiFi a uz to ide.
3. skusil som na WiFi opakovat postup ako je popisany na prvej strane tohto vlakna “EDIT 13.10. 2011 a funguje to.
4. skusil som spustit MOBAC na Win XP aj Win7 a spustil som ho na oboch verziach. (aj predtym som skusal obe verzie, mysliac si, ze problem by mohol byt v niektorom vo Windowsoch.
5. MOBAK funguje aj na USB instalacii
6. je potrebne nainstalovat novu verziu “Java Runtime Environment Version 6 Update 14 (v1.6.0_14) or higher” z http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html (v tabulke Java Platform, Standard Edition, v prvej casti druhy stlpec JRE)
7. Nie je potrebne doinstalovavat jai-1_1_3.lib ako je na stranke MOBAC, teda do tohto momentu som to nepotreboval (aj ked som to v zufalstve urobil, keby nahodou to pomohlo pri rozchodeni MOBACu)

Takze prvu fazu zufalstva mam zasebou. Teraz idem skusit vytvorit si mapy.

Laco, este raz vdaka.
27.01.2012 - 10:48:12
00
... odpojil som sa od kabla a zapol WiFi a uz to ide.


To už vedel aj Jára Cimrman. Citujem: "Zkuste to bez drátů, milý Marconi!"


Takže, asi príčina č. 3, pripojenie na internet.
27.01.2012 - 14:58:15
00
Chcel by som Veľmi pekne poprosiť....už hodnú chvíľu , hľadám kde stiahnuť aktuálnu alfa verziu mobac pre orux map. Tak aby tam išli SK TOPO mapy....(resp. podrobnú turistickú mapu s lesnými cestami).
Prosím o pomoc ...Diky
29.01.2012 - 22:09:12
00
Na MTBiker.sk si hľadal? Lebo sa tu už o tom pár dní bavíme. ;)

Pozri si prvých desať riadkov prvého príspevku tejto témy.


"Plha se hlásí." (Marečku, podejte mi pero!)
29.01.2012 - 22:51:28
00
To Laco- robil som mapy z google: v okne, ked sa stahuju je polozka-ignore download errors and continue automatically. Je lepsie ju mat zaskrtnutu, alebo nie? Inac mobac stiahol perfekte mapy, ktore potrebujem na dovolenku.
Teraz spät na slovensko, ked chcem urobit mapu: Lesne cesty NLC-SK-TZT-SK- tak mi cast ostava cierna a na potvoru, akurat ta ktoru potrebujem. Vdaka a pekny den.
27.02.2012 - 11:54:06
00
keyboard_arrow_up