Chýba mi tu téma o tomto skvelom programe. Kopec ľudí ho používa, ale skúsenosti sú roztrúsené po fórach a ťažko sa v tom hľadá...

Vykopávam s prvou otázkou:
Ako presvedčiť SportTracks, aby mi ukazoval čistý čas jazdy a priemernú rýchlosť z čistého času? Používam Edge 705, garminovský Training Center aj samotný prístroj mi zobrazujú správny čistý priemer 16,6 km/h, ale SportTracks zaryto ráta s hrubým časom - 9,1 km/h. To sú potom dosť depresívne hodnoty :-)
08.04.2009 - 10:19:11
00
Musíš si nastaviť 2 veci.
Na prvom obrázku - Ďalšie úlohy -> Nastavenia - či sa majú alebo nemajú zahrnúť prestávky do celkového času, takže Pripočítaj aj prestávku k celkovému času NEzaškrtnúť.
Význam toho zatržítka pod tým som ešte neodhalil.
Takisto je vhodné nastaviť tie tresholdy Medza otáčok a Medza výkonu, pod akými hodnotami to má považovať otáčky/výkon za 0. S tým asi treba poexperimentovať.
Mimochodom, to Doladenie údajov je v skutočnosti miera vyhladzovania. Použitý algoritmus je dosť shitný, skresáva extrémy... pri niektorých zariadeniach to ani netreba ale my HACisti to uživíme. Jazdce vyhladzovaní treba nastaviť experimentálne na takú hodnotu, aby vám to pokiaľ možno už vyhladilo krivky, ale ešte príliš neskreslilo maximá/minimá. To je pre každé zariadenie iné!!! Napr. u HAC-5 žiaľ optimálne vyhladenie rýchlosti neexistuje...
K druhému obr. sa dostaneš cez Prezerať výber -> Kategórie a treba si samozrejme rozkliknúť kategóriu Cyklistika alebo konkrétnu subkategóriu (ide si aj urobiť vlastné subkategórie a každá môže mať vlastné nastavenia). A tu je to najdôležitejšie nastavenie, pri akej RýchlostiZastaviť (alebo je aj možnosť pri akom Tempe).
Opäť laboruj s hodnotou až ti budú +/- sedieť údaje z prístroja alebo origo softu k mašine a údaje zo SportTracks.

Prílohy:

Komentár súboru: Prezerať výber -> Kategórie
st2.png
st2.png 74.16 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Ďalšie úlohy -> Nastavenia
st1.png
st1.png 68.52 KiB thumb_up0thumb_down

09.04.2009 - 04:55:39
00
A teraz tulení problém: ultimatívne vyriešiť problém "ako spojiť GPX záznam z Visty a ľubovoľný záznam z HAC-5, aby sa z možností HACu zachovalo čo najviac".
Teda pokiaľ možno opepřiť GPS track o:
a) určite presnejšie zmeranú dĺžku trasy z HACu (škoda že spôsob akým dostáva rýchlosť je už pofidérnejší)
b) pulz
c) kadenciu
d) nadmorskú výšku (HAC má určite lepší výškomer)
e) medzičasy
f) prípadne ďalšie fičúry, ako teplotu a výkon ako asi vidno z mojich screenshotov, importov pre HAC je viacero, pre 5ku napr. nefunguje .dat import (autor pluginu sa bránil, že o to nie je vraj záujem) ale funguje import .crp a .tur (ten .tur import na screenshote tuším ešte nie je nainštalovaný). Blbé je že ani jeden nie je kompletný, skôr sa dopĺňajú, ale ani to "doplnenie" nefunguje poriadne.

Just a little provocation, giro začína podľa toho čo mi píše celkom zvládať ten úžasne natvrdlý soft k HACu, mohol by nám aj k nemu založiť thread nahrádzajúci povestne magorský (vlastne skôr neexistujúci) manuál.
09.04.2009 - 05:05:21
00
takže Pripočítaj aj prestávku k celkovému času NEzaškrtnúť.
Význam toho zatržítka pod tým som ešte neodhalil.
V tom to nebolo, nijako to nereagovalo, či tá voľba zaškrtnutá bola alebo nie.

Ale na fóre na domovskej stránke mi už poradili: Dnešná udalosť - Prehľad je položka Udaje. Tam treba nastaviť "Použiť ručne vložené hodnoty" s ikonou ceruzky.

Ale celkovo prehodnocujem, či SportTracks budem vôbec používať. Schválne som si cvične urobil jednu jazdu do roboty, trvala celkovo asi 10 minút s priemerom cez 20 km/h a pri tom som sa ani raz nezastavil. Napriek tomu si SportTracks pri defaultnej voľbe "Použiť vypočítané hodnoty" vycucal z prstu celkový čas 19:48 a priemernú rýchlosť 10,6 km/h. Proste sa mu nedá veriť...
09.04.2009 - 10:47:56
00
len načo to robiť ručne keď to ide aj automaticky...
celkove som mal z tvojho popisu dojem, že je to nejaké nepochopenie konceptu, teda chyba na tvojej strane... to čo popisuješ by som vedel vysvetliť napr. tak, že si zapol GPS kúsok pred začiatkom šliapania a vypol kúsok po (napr. 5 min pred a 5 min po, čo dokopy dalo asi o tých 10 min viac) a keďže ST nemá povel ignorovať čas státia (nastavenú tú rýchlosť pod ktorou "pohyb" nie je reálny pohyb) tak proste bral za dobu jazdy celú dobu záznamu - vedel by som ti to vysvetliť ak by som videl gpxko (mne v rámci nepresnosti GPS vychádzajú tracklogy z GPSka a z HACu veľmi podobne, teda viacmenej rovnako) - ale po prejdení dostupných zdrojov, vyčkaj času, pozerám že podpora 705ky ešte nie je kompletná (ale je nejaký workout ako obísť hentú chybu... importuješ asi .tcx? skús .gpx)
09.04.2009 - 17:02:40
00
len načo to robiť ručne keď to ide aj automaticky...
celkove som mal z tvojho popisu dojem, že je to nejaké nepochopenie konceptu, teda chyba na tvojej strane...

Nepopieram, že koncept ST mi celkom pod kožu nejde, ale úplne blbý nie som. Zatiaľ :-) Ten tracklog je tu, ale obávam sa, že to bez prepnutia do manuálneho prerátania nepôjde ani tebe... Pozeral som to TCX aj cez nejaké XML kukátko, ale čas je tam stále len tých 10 minút. 19 minút je čas do fyzického vypnutia prístroja.

Toto je iný problém, ako som popisoval, nijako nesúvisí s časom prestávky. Fakt som nestál ani sekundu, a rýchlosť mi neklesla pod 11 km/h. Keď ten istý TCX súbor fukneš do garminovského Training Centra, ukazuje správne hodnoty. Takisto samotný prístroj. Ale s ST musíš bojovať, aby si sa k nim dopátral.
09.04.2009 - 18:42:59
00
skúsim :) ale z toho čo som si prečítal je to naozaj otázka času, keď bude dokončená podpora 705ky (nájsť workflow pre HAC bolo asi ešte horšie)
09.04.2009 - 18:56:46
00
Caute, kde sa da zohnat tento program ktore sa instaluje do compu?
07.06.2009 - 22:27:37
00
Tulenik
neprisiel si na to, ako do Sporttracks naimportovat Vykon? Alebo nejaky dobry plugin na dopocitanie?
Z .crp si nacital HR, rychlost, vysku, kadenciu.

Inak, podla vsetkeho HAC5 dokazu importovat aj ine softy -BikeXperience, MyTourBook, HRMProfil, ErgoGraph. Akurat, ked som videl ten plugin na cykloserver mapy, uz sa mi ani nic ine nechce skusat. Uplne ma ocaril.

CicloTour SW je v pohode, pride mi lepsi na analyzu vykonu ako SportTracks. Ak sa cloveku mali, tak si moze dokupit HRMProfil, co je plna (a len nemecka), neokliestena verzia tohoto SW. Lenze ani CicloTour ani HRMProfil nedokazu spojit gpx s crp a zobrazit to na mape, a uz vobec nie na mape cykloserver.
13.07.2009 - 15:53:09
00
presne, výkon je problém
jedine ponechať jeho výpočet na ST plugin...
13.07.2009 - 22:20:43
00
presne, výkon je problém
jedine ponechať jeho výpočet na ST plugin...


este teroreticky by sa dalo z CicloTour vyexportovat do textaku, upravit a potom cez niektory import, ale neviem, ci to stoji za badanie

Mas na mysli zrejme GPS2Power plugin. Tam som skoncil svoje chabe pokusy pri tom, ze to chce v konfiguraku definovat bike. Neviem, ci to ma velky zmysel, lebo vypovednu hodnotu pre MTB to ma nizku (cele je to stavane na cestak, asfalt a vietor).
Lepsie by bolo z HAC5, co ma sice tiez tu onu nizku, ale aspon pracujes stale s jednym systemom a v terene si vies porovnat, ze kurna, pocitovo ja som dnes nejaky hnily a pritom na kompe svieti to, co aj minule.
Jedine, zeby sa to dalo vyladit tak, zeby to davalo aspon priblizne tie iste hodnoty ako HAC5.
14.07.2009 - 09:16:16
00
Toto som už písal v inej sekcii:


SportTrack (ST)
***************
Zápory
-------
žiadna možná tlač údajov
chybné načítanie max. pulzu z TCX
importovaný súbor musím dať zmeniť na ručné zadanie na úpravu celkového km a času (inak sú malé rozdiely oproti údajov z Garminu)
Plusy
--------
voľná tvorba kategórií a podkategórií
lokál program, teda rýchle výbery a zobrazenia
voliteľné stĺpce a hlavne poradie
údaje napr. o čase a % strávenom v jednotlivých pulzových pásmach (no v GC a TC )
grafy napr. rýchlosti a to aj s rozdelením do pásiem (sú voliteľné) kolko času sa strávi k akom pásme rýchlosti
grafy o pulze (tréningu) a pulzové pásma (voliteľné) s časmi strávenými v jednotlivých pásmach
zoznam vybavení (zatial som nič nezadal) ale rozumný archvm komponentov s prípadnou foto
zoznam "športovec" - vlastné záznamy o hmotnosti a pod.
správa vybraných aktivít ( podľa vlastných kategórií) a voliteľnou sumarizáciou ( podľa mna prepracovanejšie než v GC)
14.07.2009 - 09:43:04
00
Caute, kde sa da zohnat tento program ktore sa instaluje do compu?



http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/
14.07.2009 - 09:44:31
00
Ahojte,

mám HAC5 a rád by som vedel aký iný software ( okrem tých dodávaných ) na zobrazenie profilu trate (+cadencia, tep, teplota ...) sa dá použiť pod WINDOWS XP s týmto prístrojom?
28.07.2009 - 22:15:59
00
Píšeme to v tomto threade vyššie. Inak už som vyriešil aj merging GPS tracku s HAC-5 záznamom, ale predpokladá to mať v HACe čo najpresnejší čas (comp si vie cez MapSource prečítať GPS čas, čo je asi najpresnejší čas, aký ste schopní dostať, a cez posledný HACTronic sa zasa dá z compu nastaviť čas HACu - predpokladom je ale aj posledný firmware v HACe).
Celkove ale na HAC z hľadiska MTB sa asi vykašlem, lebo mi narástol Edge 705, ktorý je importovateľný bez problémov, ktoré "treba riešiť". U cesťáku mi "pozitíva" HACu nevadia, ale terénna cyklistika pýta GPS track jako prase drbání. Ďalej HAC vďaka jeho granularite dát (všimnite si "kvantovanie" rýchlosti) nie je veľmi dobrý v nízkych rýchlostiach ... na druhej strane presnejší výškomer nenájdete...
A ešte k tomu mergingu... prioritne vám bude žiaľ brať dĺžku a rýchlosť z GPS tracku, čo je big problem ak vám vypadne signál, alebo budete brať odrazy (a to je v teréne celkom pravidlom). Takže hoci MTB bundle Edgu 705 NEobsahuje GSC-10 (SPD/CSD) senzor, práve horskáč by ho pri potrebe presného merania potreboval - cestári sa spravidla pohybujú v otvorenejšom teréne a naviac rýchlosťou, pri ktorej je pomer odchýlky GPS merania k prejdenému úseku výrazne nižší ako na MTB. (Tie výpadky vďaka SirfStar III chipsetu nevyzerajú až tak akútne, ale ten pako je tak citlivý, že berie vážne aj odrazy a fixuje aj na ne, čím to zasa znepresňuje. Za podmienok kde moja stará Vista C má odchýlku 5-6 m má Edge aj 20-25, hoci vidí o 2-4 satelity viac... lenže to sú práve tie odrazy, ktoré sú slabé, Vista ich neberie do úvahy a Edgu vnášajú do výpočtu chybu.)
V konečnom dôsledku ale ak chcete porovnávať údaje sami pre seba a vyhodnocovať si napríklad zlepšenie na tej istej trati, nie je až tak podstatné, aby vám všetko sedelo na 2 desatinné miesta, ako skôr aby ste pri importe dát a ich vyhodnotení postupovali zakaždým rovnako. A vyhadzovali evidentne poškodené záznamy (dlhé výpadky signálu, ktoré už pri pohľade na satelitné fotky javia výrazné odchýlky od reálnej trasy).

ad michalz: kopec vecí netreba vôbec riešiť ručným zadávaním, ale napr. vyexperimentovať si také nastavenie vyhladzovania, ktoré dá podobné výsledky ako garminovský software (inak je ešte otázne že ktoré dáta sú správne...)
tlač - kopa vecí sa dá copy/paste preniesť napr. do Excelu, dobré možnosti tlače má napr. Activity Documentation Plugin... daj si na zonefivesoftware vo fóre do vyhľadávania termín "print" a vyhodí ti to hafo riešení
29.07.2009 - 02:14:15
00
keyboard_arrow_up