lto Poznas algoritlus, ako tie pristorje rataju nastupane metre ? Ja by som si tipol, ze asi pre kazdy bod vezmu nadmorsku vysku a ked je vacsia rozdiel prirataju k nastupanym metrom ked je nizsia ako predchadzajuca narataju to k vyklesanym. Urcite je tam aj nejaky filter, ale ziadnu extra vedu za tym neocakavam. Ak je to ako pisem tak kazdy ulet 1-2m hode dole x pocet sekund zaznamu ak to robi 1 zanzm za sec. A vo finale to musi byt nafuknute neuveritelne. Mne staci vidiet co robi sklon ktory ukazuje lezyne super
GPS pocas jazdy ked fukne vietor. Lieta aj o +-0.8% pri narazoch vetra. Tiez to musi ovplyvnit rychlost pohybu samotneho jazdca.... Aj ked to ma akcelerometer ako kompenzaciu. Mozno to maju drahe GPS osterene lepsie, ale nemoze to byt uplne imunne.
netusim ako to robia, ale v minulosti som si robil vypocty, ziadna veda to sice nie je, ale neni to prachsprosty plus/minus ... 1-2m oscilaciu musis odfiltrovat aspon zakladnym filtrom, inak z toho budes mat gulas .. funguje to, robil som to
edit: strasne vela veci sa robi tak, ze teoreticky to nemoze fungovat, ale v praxi sa spravi nieco a voala .. zrazu to funguje celkom dobre. Mozno by si sa cudoval, kolko veci by nefungovalo, ak by sa mala pouzivat exaktny plus/minus /napr. ani GPSko
/. No, vsak na to je kopec algoritmov .. aj taka obycajna vec, ako mobilny signal.