Divo: vzdy prepocitavam stravou (correct elevation). Prevazne dava o maly kusok menej, ako by mala (ale to mam premerane len tam, kde viem isto). Ak tachacu nehrabne, tak sa vysledky az tak moc nelisia, ale obvykle naozaj o nejaky kus davaju viac. Ale su situacie (okrem ineho ked zariadeniu hrabne), kedy sa neda na nic ine spolahnut. Napr. aj ked ti nemeria smerom do kopca vobec pri prilis nizkej rychlosti, alebo slabom signale. Jeden cas (spominal som na fore) zrazu zacala strava ukazovat este menej, ale potom sa dako vratili spat. Kazdopadne, za viac ako 2 roky jazdenia kdekade konstatujem, ze (zatial) sa da na prepocet Stravy spolahnut.

lapaloma: po prepocte (correct elevation) ? Lebo standardne, pokial to prebera zo zariadenia a nie gpx suboru/strava tracku, tak to ponechava (okrem extra vynimiek, co som zazil s Lezyne, ale to uz neviem ako bolo).

edit: este doplnim, Divo .. ak ides okruh a vracias sa na povodne miesto, porovnaj si naklesane .. obvykle su vyrazne presnejsie, aspon teda na mojom tachaci, ak mu preskoci hlavne. Podla naklesanych sa da potom zistit aj, ze sa stala chyba , ak nedomeral. Inak pre porovnanie za minuly rok z mojho ciclosport-u .. nastupane 178823 (pritom pocita len cca polovicu pri chodzi,tlaceni a pod.) , naklesane 171351, strava po prepoctoch 175989. Tacha ma tendenciu pridavat nejake vyskove per hodina bez ohladu na stupanie. Zrejme sposob filtracie predsa len nieco pusti (moj momentalny je asi 3-4ta verzia od ciclosport, kazda ukazovala postupne viac a viac :D)
18.01.2022 - 22:05:41
00
Ten prevzaty udaj, nedavam prepocitat, staci mi ze vsade je udaj rovnaky. V principe predpokladam, ze o konzistenciu ide aj divo-vi
18.01.2022 - 22:50:13
00
Strava vyskove neprepocitava, pokial ma zariadenie barometricky vyskomer. Ak nie je velka odchylka voci ich vyskovym datam, ktore maju nie len z DEM map, ale aj zo stoviek zariadeni.

https://support.strava.com/hc/en-us/articles/216919447-Elevation-for-Your-Activity

Ja neprepocitavam. Moj Edge 830 ma pri turistickych tabulkach odchylku do 10m.
18.01.2022 - 23:09:02
00
divo
Občas som vletel do búrky a občas mi vtedy zblblo meranie výšky v garmine edge 530. Vtedy som dal correct elevation, lebo z garminu to bolo riadne uletené. Ináč tiež si kontrolujem UP and DOWN metre (ako lto). 99% mojích výjazdov sú okruhy so začiatkom a koncom doma. Rozdiel do pár metrov neriešim. Väčšinou to sú rozdiely do 10vm.
Correct elevation fakt používam iba výnimočne. Stravové vm už nie sú taký úlet, ako to bývalo v minulosti.
19.01.2022 - 06:46:46
00
Sesulak: dik za odkaz, to vysvetluje obcasne veci. Prepocitavanie u Lezyne bolo nutne /inak uz je na reklamacke, ale z ineho dovodu/. Co sa tyka odchylky vobec nejde o to, ze ci ju mas voci turistickemu smerovniku, problem vznika inde a inak. Ku Garminu sa vyjadrit neviem, ale za 2 roky s pouzitim 3 roznych gps tachacov, 2 klasickych barometrickych, dalej zopar inych od kamosov /porovnanie pri vyjazdoch/, a posledne aj hodinky s barometrom, pocas asi 400 bikovych a desiatok nebikovych aktivit viem, ze sice drviva vacsina ma odchylku malu, akceptovatelnu, za predpokladu, ze sa deje bezne, klasike bikovanie, ale je dost pripadov, kedy tomu tak nie je /nejaky cas som jazdil aj s 3mi roznymi naraz/. Konzistentnost merania nie je 100% Strava sice tiez nie je 100%, ale ako porovnavaci etalon ju mozno pouzit. Ale jedine za predpokladu, ze sa spocitaju ich algoritmom, inak nema velmi zmysel porovnavat. Seba sa, alebo seba nie sa. Stravu sice pouzivam len nieco vyse 2 rokov (plus par starych nahratych gps), ale barometricky vyskomer pouzivam na tachaci uz 18 rokov. V principe tu korekciu nepotrebujem pouzivat, resp. len obcas, podobne ako Slavo, ale potom je to mix , takze ak chcem mat merania konzistentne, tak korekciu pouzit musim. Ale tak to uz je vec teorie merani, coz je asi mimo tuto temu, robim to pre seba, nepotrebujem sa porovnavat. V burke uz mi inak tiez zlbol tachac, nie vzdy to spravi, ale stava sa, tusim prave tam funguje dobre down udaj.

Inak je vtipne ako kazdykrat v uphill challenge na strave mavaju udaje ako 200tisic a pod. a naposledy ked som pozeral, tak to ocividne slo z mobilu na 10km rovinke a prevysenie 10tisic (typek asi jazdil do prace). Strava to neskorigovala (ale detaily neviem).
19.01.2022 - 09:48:07
00
Ja som korigoval len raz asi. Ked som pred budmericami vyliezol na nejaky imaginarny alpsky kopec 😁
19.01.2022 - 10:11:53
00
Ahojte, myslím, že to tu už zaznelo, len prechádzať 292 strán sa mi ozaj nechce... Aplikácia STRAVA zaznamenáva prejdené km, prevýšenie, rýchlosť, príp. robí štatistiku (napr. počet km za určité obdobie) i bez externého zariadenia (napr. GPS od Garminu a pod.), však? Ak hej, prečo používate i externé zariadenie? Je to potom presnejšie? Ďalej sa chcem spýtať, aký je bonus v platenej verzii? Ďakujem
27.01.2022 - 11:16:28
00
Ahojte, myslím, že to tu už zaznelo, len prechádzať 292 strán sa mi ozaj nechce... Aplikácia STRAVA zaznamenáva prejdené km, prevýšenie, rýchlosť, príp. robí štatistiku (napr. počet km za určité obdobie) i bez externého zariadenia (napr. GPS od Garminu a pod.), však? Ak hej, prečo používate i externé zariadenie? Je to potom presnejšie? Ďalej sa chcem spýtať, aký je bonus v platenej verzii? Ďakujem
27.01.2022 - 11:17:21
00
Ahoj. Hlavné výhody STRAVA PREMIUM sú uvedené nižšie. AK by som mal za seba povedať, prečo by som si predplatil stravu, tak hlavne, kompletná tabuľka a umiestnenie v segmetoch, segmety LIVE, podrobnejšie analýzy ako na free verzií.
Čo sa týka ďalšej otázky, prečo hodiny alebo externé zariadenie. Samozrejme presnosť meraných dát, vzdialenosť ani tak nie je rozdielna ako skôr výškové metre. Za mňa, určite väčší komfort, na beh sa mi nie vždy chce brať mobil, presnejšie GPS, možnosť pripojenia externých zariadení (wattmeter, hruďák...). Je to individuálne. Mám známych, ktorým stačí mobil, ja som skôr zástancom hodiniek.

Compete on Segments
Keep track of your progress and see how you stack up against your friends on your favorite portions of roads or trails.

Compare Past Efforts
Automatically match runs and rides on the same route so you can see how your performance changes over time.

Advanced Performance Metrics
Import your HR and power data, then let Strava analyze it to show you how hard you’ve been working. Strava accepts data from nearly every type of fitness device.

Training Dashboard
See how your fitness is building over time and whether you’re training effectively.

Set Custom Goals
Set time, distance or performance goals and measure your progress.

Analyze Your Training
Quickly scan your past activities and find connections between training patterns and performance.

Plan & Discover Routes
Get suggested routes for runs and rides in seconds, leaving from anywhere and based on past activities from other Strava athletes.

Location Sharing from Devices
Beacon gives you live location tracking from Garmin and Apple Watch devices. Use it for safer activities and peace of mind for friends and family.

See Your Personal Heatmap
Get an interactive visualization of your runs and rides everywhere in the world.
27.01.2022 - 11:26:28
00
Hosť napísal:
Ak hej, prečo používate i externé zariadenie?


Aby sme mali data na ociach priamo pocas vyjazdu a nemuseli si davat 6" telefon na riaditka. Dalsia vec, ze externe zariadenia, na rozdiel od telefonu, pouzivaju na meranie prevyseni barometer a nie len vypocty GPS.
27.01.2022 - 11:47:24
03
Nemalo by sa este opomenut ...GPS cyklopocitac = jednoucelove zariadenie = lepsia vydrz na bateriu nakolko hardverove zdroje nie su plytvane na neesencialne cinnosti (4G, chatovacie programy, internetovy prehliadac s 10-imi zalozkami zabudnuty na pozadi...)
27.01.2022 - 12:02:05
04
Moj kamos ma kvoli Strave na graveli mobil na stredovej trubke v takom tom hnusnom puzdre a.k.a. vred. Minule som sa ho pytal, ze kolko mu to ukazuje rychlost, zadrel nejakych 21km/h a ze to ti meria nejak divne a on, ze nema Strava premium, preto mu ukazuje len priemerku..., skoro som padol z bicykla :D Lebo dat 20€ za obycajny tachometer je vela, ked uz teda nema na gpsko.

Pinoli Okrem vyssie spomenuteho, ziadny mobil ti nevydrzi zaznamenavat trasu 20 hodin, ako moderne Garminy (830,530). Presnost je tiez diskutabilna, aj ked sa tu najdu borci, co sa radi navazaju do Garminu, ja som s roznymi modelmi (Edge 705, 1000, 830) za 10 rokov nemal nikdy problem.
27.01.2022 - 15:54:43
02
To je nejaká nová móda pridávať si na STRAVA profil lyžovanie na zjazdovke a vozenie sa na vleku?? :tmi: :?: :fubar:
Pozerám, že aké výškové metre naťahala kamarátka a známy na skialpe ( okolo 7000) :o, že idem koment napísať, skvelý výkon, klobúk dole :y: Rozkliknem aktivitu a to na vleku jazdia ľudia hore dole 🤦‍♀️
Dnes už štvrtú takú aktivitu vidím :tmi:
25.02.2022 - 22:38:34
02
Jj bezne to vidim.
25.02.2022 - 22:46:22
00
Je to tiež sport, necudujem sa
25.02.2022 - 23:13:53
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up