Ahojte, uz dlhsie pouzivam tento web a mozem ho vrelo odporucit. Je to free a Strava ma aj free aplikaciu pod iOS alebo Android a vie spracovat aj data z Garmin navigacnych pristrojov. GPS v mobile tym padom posunie na iny level. Daju sa aj pouzit Ant+ snimace k mobilu. Najviac sa mi paci to, ze porovnava useky, po ktorych uz niekto presiel, a tak si viete pozriet, ako rychlo iny cyklisti presli dany usek a kde presne ste na nich urobili najvacsi naskok resp. stratu
Podobnú skúsenosť mám aj ja. Dotyčný pán mal veľký problém s egom a ťažko to niesol, keď som bol na MTB rýchlejší ako on na žiletke ( viacero 1km segmentov na rovinke, ja som šiel na Ghost KATO 3x9). Písal mi komentáre na výjazdy, sledoval tepy, robil analýzy, "flagoval ma" dokonca mi ponúkol peniaze ak mu ukážem ako som tie segmenty dal. Nakoniec som vyriešil jednoducho, daného pána som si blokol. Odvtedy mám pokoj, kúpil som si žiletku aj ja a už ma ľudia neflagujú.
Neviem, či sa to tu už nejako riešilo, strava nezvykne dáta z garmin-u a pod. interpolovať ak netrafí GPS začiatok pri ich nejakej špeci vychytávke, ale berie nejaký najbližší zaznamenaný bod k začiatku/koncu segmenta. Preto v skutočnosti môže daný človek prejsť ten segment rýchlejšie, lebo prešiel kratšiu vzdialenosť alebo naopak. Týka sa to hlavne krátkych segmentov.
Preto odporúčam sa vykakať na krátke segmenty, ale zamerať sa na tie dlhšie.
No ona je fakt dobrá a chcela som ju sledovať, akurát, že si ma už blokla Čo už. Ale aby sa to nezvrhlo na nejaké mastenie ega, tak to tak nie je. Jasné, že človeka poteší, keď sa umiestni v prvej desiatke segmentu, o ktorom ani neviem, že som ním v danej chvíli prešla. Ale ja som total hobík, ktorý bicyklovanie miluje, pre ten úžasný pocit a kochanie sa krásnym prostredím a fascináciou aké vzdialenosti dokáže človek prejsť, keď už získa akú takú kondičku. Jediný dôvod prečo som sem pridala príspevok, bol ten prvotný technický problém, neoprávneného označenia. Či ide o baby, chalanov je úplne jedno.
misko_hrasko
Na horáku sa jazdia bežne v lesoch asfaltové cesty, kde spoločne jazdia cesťáky, horáky, autá, kolobežky, a iné...Napríklad na MT hole je stúpanie, ktoré je na STRAVE označené stupňom HC...či to je nejako tebou zakázané jazdiť ?😲😲 alebo mi to dovolíš v tejto diskusii ?
Asi to tu treba dať na poriadok, nech si slečna nejde svoje.
Mne tá debata prišla v pohode a vtipná, ale každý to berie tak, ako je nastavený. Ak si raz myslím, že mi chce niekto zle a všetci sú zlí, tak to tak budem vnímať. Bohužiaľ.
Uvediem do obrazu s dovolením.
Pred pár rokmi som začala jazdiť okolie LM a stúpanie od L. MARY na HAVRÁNOK. Vytvorila som tam segment, ktorý sa stal naozaj obľúbený. Mal 0,42 km. Nikdy som korunky neriešila, bola to moja osobná výzva si to dať vždy rýchlejšie, keďže som tam bola často. Slečna píše, že som ju obvinila z klamstva. S takými vyjadreniami by som bola veľmi opatrná, zvlášť tu. Foto obrazovky je nižšie. A áno, udelila som jej na prvú jazdu flag, keďže nebola fotka biku a bežne na ten segment chodia ľudia, ktorí sú na Mare na výlete na e-bikoch. Aj mne sa to občas stane. Je to normálna vec, stačí aktivitu čestne priznať ako mtb. Ona potom označila aktivitu, že to E-bike nie je a bolo to v poriadku. Takže som išla skúsiť o korunku bojovať znova. Podarilo sa.
Včera korunku dostala dotyčná, ktorá tu na mtbiker.sk plače. Zadarilo sa jej. No aj tak mi to nedalo a pozrela som segment, ktorý som vytvorila podrobnejšie. Bola v celkovom poradí druhá. Na rovnakom mieste ako makač z MT ?????? dokonca nechala za sebou aj Kája Hartla. Takže asi sa dá pochopiť, že mi tam niečo nehralo. A bola to jednoduchá vec. Niektorých segment zachytil už na zákrute a nabrali tak zbytočné sekundy. Bolo sa ale treba pozrieť na viacerých. Aj chalan tak prešiel segmentom. Iných zasa segment zachytil až ku odpočívadlu hore. Snažila som sa ho včera opraviť tak, aby bol ďalej od zákruty a ďalej od odpočívadla, nech je to spravodlivé. Segment skrátiť ale nešlo. Musí mať 0,5 km minimálne. Kedysi to tak zrejme nebolo, keďže sa mi ho pár rokov dozadu podarilo vytvoriť.
Jediný dôvod zrušenia bol toto. Ale nie je nič jednoduchšie ako urobiť z iných egomaniakov a nechať sa verejne poľutovať.
A čo bude teraz? Jednoduché. Keďže je to krásne prostredie a fajn stúpanie, tak to pôjdem prejsť znova a rozumne treba vytvoriť segment tak, aby tam mal každý šancu. Vyhnúť sa zákrute, ktorú segment berie treba len tak, že sa potiahne vrch, aby mal segment požadovaných 0,5 km. To ale musím ísť bikom viac ku dreveniciam. A tam bežne bikom nejazdím. Takže som nemala ako upraviť segment z nejakej starej aktivity. Len to ísť prejsť niekedy znova a urobiť nový.
To je všetko. Celá veda okolo jednej korunky, na ktorej niektorým vôbec nezáleží.
Neviem o tom obmedzení na 0,5km, ale segmenty treba vytvárať veľmi rozumne, aby nedochádzalo práve k týmto zbytočným meraniam. myslím, že by bolo super ten segment predĺžiť a vytvoriť ho hneď na príjazdovej ceste z najčastejšieho smeru čo sa tam jazdí a aj na vrchu ak je nejaký bod, kde všetci zastavia, tak ukončiť segment skôr, lebo po zastavení môže zostať bežať čas. A potom na týchto krátkych vyhliadkových segmentoch treba niekedy zobrať do úvahy, že sú ľudia čo tam chodia oddýchnutí a zrazu si chcú užiť svoje 2 minútky a tam zo seba dajú toľko, že hore lapajú 10 minút po dychu a potom tam vidíš môjho obľúbeného Káju na 131 tepoch byť až na ďalšej pozícii a víťaz so 191 tepmi Takže krátke segmenty sú zloba po všetkých smeroch.
ono to nepojde urobit kratsie ani na novej jazde, kedysi neboli tie limity a dal sa urobit segment kludne aj 100m, neskoro to bolo myslim 300m a aktualne je limit 500m.
...A bola to jednoduchá vec. Niektorých segment zachytil už na zákrute a nabrali tak zbytočné sekundy. Bolo sa ale treba pozrieť na viacerých. Aj chalan tak prešiel segmentom. Iných zasa segment zachytil až ku odpočívadlu hore. Snažila som sa ho včera opraviť tak, aby bol ďalej od zákruty a ďalej od odpočívadla, nech je to spravodlivé. ...
To uz je aka profesna deformacia .
A co ti chudaci, ktori v tiesnave stratia GPS signal a rozhadze im to zaznam a teda nemozu bojovat o KOM?
Predpokladam, ze aj v skole by si zrusila sutaz pri ktorej sa musi bezat, lebo Dezko z osady nema poriadne tenisky
Tie minimalne limity su nastavene prave kvoli takymto pripadom a nepresnosti GPS. Celkovo ma Strava nastavenu velku benevolenciu prekrytia zaznamu jazdy so segmentom. Cim kratsi segment tym vacsia sanca ze na top casoch nebude nieco sediet. Naposledy som to videl na tomto trailovom segmente: https://www.strava.com/segments/5510128 kde je KOM zjavne prejdeny na subeznej asfaltke dole kopcom.
To uz je aka profesna deformacia .
A co ti chudaci, ktori v tiesnave stratia GPS signal a rozhadze im to zaznam a teda nemozu bojovat o KOM?
Predpokladam, ze aj v skole by si zrusila sutaz pri ktorej sa musi bezat, lebo Dezko z osady nema poriadne tenisky
Posledné mesiace sa chodím "ťahať" na segmenty veru a chodím výrazne dlhšie výjazdy a prevýšenie ? Ale má to len jeden dôvod ?
A ako sa poznám, Dežkovi by som tenisky kúpila ??
Segmenty smerom nadol to musí naozaj byť naokolo trailoprázdno, aby to fungovalo poriadne. Časté zmeny smeru, prípadne ak ide okolo iná trať to všetko sú veci, kde ani netreba nový segment vytvárať. Vyhrabal som v lese taký ilegál na jednom úseku u nás z Polomu v lokalite Ostredok. Trail ide absolútne mimo zjazdovku 50-100m mimo cez les..napriek tomu ma to vždy chytí na starom segmente čo ide po zjazdovke. Časy samozrejme aj o minútu horšie, lebo samozrejme, že to je naschvál stavané tak, aby sa tam nedalo ísť rýchlo
PINY
No mne ste aj teraz dokázali, že to strašne riešite. Čítala som s Vami rozhovor ste skutočne hodná obdivu, čo sa športových výkonov týka. Žiaľ táto hlúposť mi celkom pokazila dojem. Stále to prekrúcate na mňa, že riešim nejaké korunky. Toto bolo popravde prvý krát, čo som vedela, že sa niekde nachádza nejaký segment a cielene som na ňom pridala. Už to radšej neurobím, aby som opäť nemusela riešiť takéto trápnosti a kaziť si dojem z cyklistiky a ľudí. Držím Vám palce a dúfam, že niekoho iného budete aj naďalej inšpirovať.
ja si zlepsujem casy kde sa da, ked viem ze tam je segment. vacsinou je ale z toho prd lebo konci alebo zacina inde ako som myslel ale ked sa nieco podari som samozrejme uprimne rad. je dobre sa porovnavat s inymi, samozrejme nie s jazdcom o 20 kil a 20 rokov mladsim ten po kopcoch leti a ja sa len plazim
presnost GPS zariadeni je 15m ? na kratkom segmente to moze byt v stupani ten rozdielovy faktor. takisto z geocachingu viem, ze sa mi v lese dokaže signal "krútiť ako Suchoňova Krútňava".
Pokial si chcete merat a stopovat segmenty, tak kazdy by mal mat rovnake podmienky....ako v atletike. Všetky vysledky dosiahnute s nedovolenou podporou vetra sa nezapočitavaju ani ako PB ani ako MR a uz vobec nie ako WR.
Mne tieto komy pridu ako preteky F1. Ferrari vyhrava a brahms alebo benetton je na chvoste. Preco nikdy neskusia pre zaujimavost ako by jazdili piloti z chvosta štart. poľa na *****h monopostoch ?
Možno, že by aj istý Hugolín Ejhleděvka urobil KOM na Havránku, keby mu miesto jeho ESKAy niekto požičal raz pinarelo.
Vyprdnite sa prosim na všetky segmenty na KOMy... raz sa dolamete. navyse som si vsimol, že jazdite aj po turistickych chodnikoch "šrot" a uz zacinam stretavat turistov, ktorí v panike odskakuju hoc aj do hroble, lebo sa boja bajkerov a nedivim sa.
Kamarat siel vlakom z vrutok a mal zapnuty tracker, lebo si ho zabudol vypnut. v nezbude bol segment na ceste, ako je odbocka na baňu a tam urobil rekord. Ako ho poznam, tak dodnes ten vyjazd asi "necropol". takto sa robia niektore KOMy
kolko KOMov je urobenych nepoctivo a snažite sa ich pokorit...nik nevie.
PINY: "Veľa šťastných km po Liptove ešte"
tina27: "Držím Vám palce a dúfam, že niekoho iného budete aj naďalej inšpirovať"
takže mier , nie?! : ))
rozumiem obom stranám,
hoci "..hoci mi tam turisti muselu uskakovať z cesty.." nie, a verím, že to takto textovo vyznie horšie ako bolo v skutočnosti!
OT:
Nad KOMami typu DH na turistických chodníkoch, ktoré sú naozaj frekventované.. len krútim hlavou,, , turistov v tej situácií mi je naozaj ľúto
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Preto odporúčam sa vykakať na krátke segmenty, ale zamerať sa na tie dlhšie.
Na horáku sa jazdia bežne v lesoch asfaltové cesty, kde spoločne jazdia cesťáky, horáky, autá, kolobežky, a iné...Napríklad na MT hole je stúpanie, ktoré je na STRAVE označené stupňom HC...či to je nejako tebou zakázané jazdiť ?😲😲 alebo mi to dovolíš v tejto diskusii ?
Mne tá debata prišla v pohode a vtipná, ale každý to berie tak, ako je nastavený. Ak si raz myslím, že mi chce niekto zle a všetci sú zlí, tak to tak budem vnímať. Bohužiaľ.
Uvediem do obrazu s dovolením.
Pred pár rokmi som začala jazdiť okolie LM a stúpanie od L. MARY na HAVRÁNOK. Vytvorila som tam segment, ktorý sa stal naozaj obľúbený. Mal 0,42 km. Nikdy som korunky neriešila, bola to moja osobná výzva si to dať vždy rýchlejšie, keďže som tam bola často. Slečna píše, že som ju obvinila z klamstva. S takými vyjadreniami by som bola veľmi opatrná, zvlášť tu. Foto obrazovky je nižšie. A áno, udelila som jej na prvú jazdu flag, keďže nebola fotka biku a bežne na ten segment chodia ľudia, ktorí sú na Mare na výlete na e-bikoch. Aj mne sa to občas stane. Je to normálna vec, stačí aktivitu čestne priznať ako mtb. Ona potom označila aktivitu, že to E-bike nie je a bolo to v poriadku. Takže som išla skúsiť o korunku bojovať znova. Podarilo sa.
Včera korunku dostala dotyčná, ktorá tu na mtbiker.sk plače. Zadarilo sa jej. No aj tak mi to nedalo a pozrela som segment, ktorý som vytvorila podrobnejšie. Bola v celkovom poradí druhá. Na rovnakom mieste ako makač z MT ?????? dokonca nechala za sebou aj Kája Hartla. Takže asi sa dá pochopiť, že mi tam niečo nehralo. A bola to jednoduchá vec. Niektorých segment zachytil už na zákrute a nabrali tak zbytočné sekundy. Bolo sa ale treba pozrieť na viacerých. Aj chalan tak prešiel segmentom. Iných zasa segment zachytil až ku odpočívadlu hore. Snažila som sa ho včera opraviť tak, aby bol ďalej od zákruty a ďalej od odpočívadla, nech je to spravodlivé. Segment skrátiť ale nešlo. Musí mať 0,5 km minimálne. Kedysi to tak zrejme nebolo, keďže sa mi ho pár rokov dozadu podarilo vytvoriť.
Jediný dôvod zrušenia bol toto. Ale nie je nič jednoduchšie ako urobiť z iných egomaniakov a nechať sa verejne poľutovať.
A čo bude teraz? Jednoduché. Keďže je to krásne prostredie a fajn stúpanie, tak to pôjdem prejsť znova a rozumne treba vytvoriť segment tak, aby tam mal každý šancu. Vyhnúť sa zákrute, ktorú segment berie treba len tak, že sa potiahne vrch, aby mal segment požadovaných 0,5 km. To ale musím ísť bikom viac ku dreveniciam. A tam bežne bikom nejazdím. Takže som nemala ako upraviť segment z nejakej starej aktivity. Len to ísť prejsť niekedy znova a urobiť nový.
To je všetko. Celá veda okolo jednej korunky, na ktorej niektorým vôbec nezáleží.
https://www.reddit.com/r/Strava/comments/umqfpq/new_minimum_length_for_segments_is_500_meters/
To uz je aka profesna deformacia
Posledné mesiace sa chodím "ťahať" na segmenty veru a chodím výrazne dlhšie výjazdy a prevýšenie ? Ale má to len jeden dôvod ?
A ako sa poznám, Dežkovi by som tenisky kúpila ??
Scarinkoooooooo, zasa ten tvoj dres
No mne ste aj teraz dokázali, že to strašne riešite. Čítala som s Vami rozhovor ste skutočne hodná obdivu, čo sa športových výkonov týka. Žiaľ táto hlúposť mi celkom pokazila dojem. Stále to prekrúcate na mňa, že riešim nejaké korunky. Toto bolo popravde prvý krát, čo som vedela, že sa niekde nachádza nejaký segment a cielene som na ňom pridala. Už to radšej neurobím, aby som opäť nemusela riešiť takéto trápnosti a kaziť si dojem z cyklistiky a ľudí. Držím Vám palce a dúfam, že niekoho iného budete aj naďalej inšpirovať.
Pokial si chcete merat a stopovat segmenty, tak kazdy by mal mat rovnake podmienky....ako v atletike. Všetky vysledky dosiahnute s nedovolenou podporou vetra sa nezapočitavaju ani ako PB ani ako MR a uz vobec nie ako WR.
Mne tieto komy pridu ako preteky F1. Ferrari vyhrava a brahms alebo benetton je na chvoste. Preco nikdy neskusia pre zaujimavost ako by jazdili piloti z chvosta štart. poľa na *****h monopostoch ?
Možno, že by aj istý Hugolín Ejhleděvka urobil KOM na Havránku, keby mu miesto jeho ESKAy niekto požičal raz pinarelo.
Vyprdnite sa prosim na všetky segmenty na KOMy... raz sa dolamete. navyse som si vsimol, že jazdite aj po turistickych chodnikoch "šrot" a uz zacinam stretavat turistov, ktorí v panike odskakuju hoc aj do hroble, lebo sa boja bajkerov a nedivim sa.
Kamarat siel vlakom z vrutok a mal zapnuty tracker, lebo si ho zabudol vypnut. v nezbude bol segment na ceste, ako je odbocka na baňu a tam urobil rekord. Ako ho poznam, tak dodnes ten vyjazd asi "necropol". takto sa robia niektore KOMy
kolko KOMov je urobenych nepoctivo a snažite sa ich pokorit...nik nevie.
tina27: "Držím Vám palce a dúfam, že niekoho iného budete aj naďalej inšpirovať"
takže mier
rozumiem obom stranám,
hoci "..hoci mi tam turisti muselu uskakovať z cesty.." nie, a verím, že to takto textovo vyznie horšie ako bolo v skutočnosti!
OT:
Nad KOMami typu DH na turistických chodníkoch, ktoré sú naozaj frekventované.. len krútim hlavou,,