Ahojte, uz dlhsie pouzivam tento web a mozem ho vrelo odporucit. Je to free a Strava ma aj free aplikaciu pod iOS alebo Android a vie spracovat aj data z Garmin navigacnych pristrojov. GPS v mobile tym padom posunie na iny level. Daju sa aj pouzit Ant+ snimace k mobilu. Najviac sa mi paci to, ze porovnava useky, po ktorych uz niekto presiel, a tak si viete pozriet, ako rychlo iny cyklisti presli dany usek a kde presne ste na nich urobili najvacsi naskok resp. stratu
Ale uz miesas hrusky s jablkami. Bavime sa o sluzbe Strava, ktora ma sidlo v San Franciscu v USA. Ide hlavne o to, ze naklady na uzivatela a prevadzku servera su rovnake, ci si tu sluzbu objedna niekto z Nemecka, alebo z Burundi.
Nechcem vam tu velmi narusat myslienkove pochody, ale toto nemusi byt pravda - je uplne bezne, ze cloudovi provideri maju rozne ceny per-lokalita. Navyse data EU uzivatelov musia byt/mali by byt ulozene vramci EU, takze je nepodstatne kde je registrovana spravcovska firma ...
Ale stále nechápete podstatu, pokiaľ firma neporušuje zákony v tej ktorej krajine tak môže určiť cenu podľa klasického trhového mechanizmu, môže dať benefity inej krajine, môže ísť dočasne dobrovoľne aj do straty lebo chce zvýšiť o sebe niekde povedomie. Ale to nikomu nedáva právo páchať podvod voči Strave. Ak mi myslíte že strava má zlú cenovú politiku. Že reálna je na úrovni Brazílie a na ostatnom svete sa len obohacuje, tak najlepšia trhová spätná väzba je nevyužívať jej produkty, ideálne ani free verziu...
podvod je nezakonna cinnost ale na tomto nic nezakonne nevidim.
VPN je legal, zaplatit sme zaplatili. Funguje to. Registrovany som ako slovak, vidia kde to pouzivam takze...
Jednoduche, je to obchadzanie pravidiel ktore si stanovila sukromna spolocnost a nevynucuje ich v takej miere aby obidenie nebolo trivialne. Urcite to nie je nezakonne, ale iste nemoralne. Na druhej strane musim povedat ze aj ja napr. sharujem netflix rodinne predplatne s domacnostami mimo rodiny a doteraz som sa nad vecou tymto sposobom nezamyslel ...
.... Že reálna je na úrovni Brazílie a na ostatnom svete sa len obohacuje, tak najlepšia trhová spätná väzba je nevyužívať jej produkty, ideálne ani free verziu...
Spytaj sa na to v Strave, ci by skor nechceli ziadne peniaze ako aspon nejake..
Uviedol si Stravu do omylu, aby ti dala nižšiu cenu - podvod. To že v tom nič nezákonné nevidíte je nepodstatné. VPN je legal pokiaľ ním nepáchate trestnú činnosť. Aj nožík je legal ale keď niekoho bodneš, tak to bude už ilegal asi nie?
user_id že to Strava nerieši (lebo to nedokáže efektívne riešiť) nič nemení na podstate že páchate podvod
Inak kým na mňa nezaútočíte, tiež nie som úplne čistý čo sa týka softvérového práva v iných veciach (u mňa asi iba sťahovanie filmov), ale netvárim sa že je to správne alebo ako šikovne som niekoho prechytračil alebo som na to hrdý...
Uviedol si Stravu do omylu, aby ti dala nižšiu cenu - podvod. To že v tom nič nezákonné nevidíte je nepodstatné. VPN je legal pokiaľ ním nepáchate trestnú činnosť. Aj nožík je legal ale keď niekoho bodneš, tak to bude už ilegal asi nie?
user_id že to Strava nerieši (lebo to nedokáže efektívne riešiť) nič nemení na podstate že páchate podvod
Ono by to najprv chcelo čítať celé podmienky nákupu aby to bolo možné klasifikovať ako podvod. Nebuď ako sudca dredd.
cize keby som siel osobne do Brazilie a cvakol to z copacabany na lehatku tak by to bolo ok?
No to by záviselo čo má Strava v podmienkach komu dáva v Brazílii nižšiu cenu.
Ale mne to príde taká typická slovenská vychcanosť, uvediem príklad:
Obmedzím na biku chodca na chodníku - však nemá sa čo sťažovať, zmestíme sa tam a nechodím až tak rýchlo
Mňa obmedzí chodec na cykloceste - smrť všetkým chodcom, túto neprávosť potiahnem až do Bruselu!!!!!!
Alebo kto nekradne okráda svoju rodinu - máme to proste v krvi asi
A hlavne mať platenú verziu Stravy nie je základné ľudské právo, už som písal, nepáči sa vám ich politika, nevyužívajte ich služby...
ja to vidim skor tak ze teraz mate na mesiac akciu mamicky s kocarmi ze mozete legalne chodit po cyklotrasach a to sa nepaci psickarom tak si daju kostym kocika na psa a tvrdia ze kocikuju
Obmedzím na biku chodca na chodníku - však nemá sa čo sťažovať, zmestíme sa tam a nechodím až tak rýchlo
Mňa obmedzí chodec na cykloceste - smrť všetkým chodcom, túto neprávosť potiahnem až do Bruselu!!!!!!
A hlavne mať platenú verziu Stravy nie je základné ľudské právo, už som písal, nepáči sa vám ich politika, nevyužívajte ich služby...
to je podobný princíp, že by som si nemal kúpiť niečo napríklad v bike 24 len preto že to tam majú lacnejšia ako u nás..
to je podobný princíp, že by som si nemal kúpiť niečo napríklad v bike 24 len preto že to tam majú lacnejšia ako u nás..
Nie je, a keď v tom vidíš podobný princíp tak je mi to ľúto. Podobné by bolo, keby pre Slováka dali nižšiu cenu lebo chudobná zem plná dezolátov a je jej to ľúto, a Nemec by sa tváril že je rodený Slovák aby to kúpil za nižšiu cenu
Slovak bude mať dom, 2 autá, plat 2000€ a furt sa bude sťažovať ako sa ma zle. Pritom aj priemerný slovenský bezdomovec sa má lepšie ako väčšina populácie na Zemi (nie že by som chcel byť v jeho koži)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nechcem vam tu velmi narusat myslienkove pochody, ale toto nemusi byt pravda - je uplne bezne, ze cloudovi provideri maju rozne ceny per-lokalita. Navyse data EU uzivatelov musia byt/mali by byt ulozene vramci EU, takze je nepodstatne kde je registrovana spravcovska firma ...
VPN je legal, zaplatit sme zaplatili. Funguje to. Registrovany som ako slovak, vidia kde to pouzivam takze...
Spytaj sa na to v Strave, ci by skor nechceli ziadne peniaze ako aspon nejake..
Ono by to najprv chcelo čítať celé podmienky nákupu aby to bolo možné klasifikovať ako podvod. Nebuď ako sudca dredd.
Nepoznas podmienky ale uz vopred oznacujes ludi za podvodnikov..no pekne
Inak ja nemam platenu Stravu. Nepotrebujem tie treningove ficure...
user_id isto bude mať v podmienkach že každý si môže zmeniť IP adresu a celý svet kupovať za "brazílske" ceny
Nie je, a keď v tom vidíš podobný princíp tak je mi to ľúto. Podobné by bolo, keby pre Slováka dali nižšiu cenu lebo chudobná zem plná dezolátov a je jej to ľúto, a Nemec by sa tváril že je rodený Slovák aby to kúpil za nižšiu cenu
Inak, ak vidis podvod, tvojou moralnou povinnostou je nahlasit ho