ale máš dovolené a nebude ti nič brániť v pohybe:-))
14.10.2016 - 22:58:20
00
No ja mám takú možnosť si naprogramovať bike do 25 km/hod ..takže keby to chcel policajt skúsiť tak sa može previesť, a bike mu pri 25 km/hod vypne a má smolu.. je to ako všetko na tomto svete..niekto premúdri chce niečo zakázať a niekto ešte premúdrejší urobí všetko pre to aby nemali šancu..je to dosť zaujímavá situácia, takže ak ma niekto chytí že idem nad 25 a používam motor musí mi to dokázať.
To je ako s mojim auto, po cestách sa dá chodiť 90/resp. 130 po dialnici.. keď mám auto s 280 konmi čo má max rýchlosť 250 tak neznamená že keď ma zastavia tak je zle lebo mám super auto, ktoré dokáže ísť viac ako je povolené. musia ma namerať a prichytiť..inak majú smolu...
15.10.2016 - 18:53:01
02
Duso co to mas za system na preprogramovanie ?
15.10.2016 - 20:17:34
00
DusoKovac : ze ty si este nevyrastol z naivity ? :) .. vidim, ale, ze za kazdu cenu chces byt chytry. No, tvoj priklad je ale uplne mimo, ja ti dam iny. Pneumatiky, ktore mas na aute, musia splnat rychlostny limit (typove oznacenie si dohladaj na nete) a to podla toho, kolko mas uvedenu konstrukcnu (maximalnu, teraz presne neviem) v technicaku. Takze ak mas v technikacu 240km/h, musis mat penumatiky Wcka (ak sa dobre pamatam), aj ked su to zimne a v nikde realne ani legalne 240km/h nepojdes. Inak ti policajt moze dokonca zabavit technicak. Takze tak, moj zlaty, opatrne s prechcavanim zakonov. Ono totiz sa moze stat, ze ti rakusky policajt premeria sirku rafku a budes calovat pokutu, ze si nepouzil vedla cyklochodnik... a aj ten motor si mozno myslis, ze si chytry, ale takych chytrakov uz bolo :) Nic ti policajt nebude musiet dokazovat .. na to zabudni... mozno tak v naslednom konani .. ale urcite nie on :)

edit: ja len sledujem , ze komunita ebikerov (s tichou podporou majitelov a adminov tohto portalu - vsak prachy nesmrdia,ze Cervo - tvoj portal vyrastol do tohto rozmeru na bajkeroch, ale pozeram , ze dalsie smerovanie je uplne typicke) , az na svetle vynimky (medzi ktore pocitam aj napr. Milanka40 alias Cumel40) su skoro, alebo totozne s komunitou motorkarov. Nic im nie je svate, su arognti , drzi a zakazdym sa postavia k veciam tak, ze .. dokazte mi (nieco). Ano, ja s enduro motorkou mozem tiez jazdit po lesoch a dokaz mi pootm nieco, ty mojko :). Dokial ma fyzicky nechytis (co je zvacsa nemozne), tak mi nic nedokazes a .. ? Robite si vlastnu komunitu .. lenze .. vy prevazne nie ste bikeri, nie ste ludia, ktori vnimaju fyzicku aktivitu v lese ako normalni ludia. Potrebuje si za kazdu cenu presadit to svoje .. rovnako ako motorkari, polovnici, atd. Kludne si to robte .. ale nie v mene bajkovania a bicykla. Pretoze toto nie je bicyklovanie .. ale motorkovanie. Akurat tichsie a cistejsie, co ale neospravedlnuje arogantne chovanie niektorych jedincov.

Napr. taky Dado.Bzz raz napisal, ze raz na ebike presedlam aj ja. Heh .. typicke uvazovanie adrenalinom posadnuteho jedinca s motorm. Dado .. ty si NIKDY nepochopil, k comu je dobra fyzicka aktivita. Preco vlastne sa niekam drbat po vlastnej osi. Expedicna cykloturistika .. prosim, preco nie. Ale to je nieco ine. Preto vlastne ludia "postihnuty motorom" nie su schopni odlisit realitu od fantasmagorie, ktoru si vybudovali vo vlastnej hlave :) Len preto, ze sami nie su schopni dostatocne makat, aby boli lepsi , ako bezny priemer.
15.10.2016 - 21:13:14
08
Díky Ito, pôjdeme sa niekedy ožrať, platím ja !!!!!!!!!!!!!! :D
15.10.2016 - 21:33:34
01
Ito viacero tvojich nazorov zdielam, palec hore, ale viacero nie. No ale sme ludia a kazdy je jedinecny. Jenemu sa pacia blond, inemu brunety, niekomu chude, inemu plnostihle.....je to tak dobre. Uniformita zabija pokrok.
Uvidime kde to az dojde.
PS: inak na 100% aj medzi bikermi bez motora sa najde arogantny jedinec a myslim ze nie jeden! Napriklad neviem si spomenut ale tu na serveri ma taku fotku "hlava s prilbou a celovkou - svetlo" dost divne vyzerajuco...no to nieje podstatne...ale arogancie a drzosti ma na rozdavanie.
15.10.2016 - 22:02:17
03
Ja nosím čelofku, nie som to ja ?
15.10.2016 - 22:08:00
00
Neda mi neodpovedat na adresu Ita.Aj ja som niekedy behaval 4600km rocne, ale pri podnikani isiel sport bokom a vaha hore - 120kg.Som rad ze pomocov ebajku mozem znovu sa dostat na miesta kde som niekedy behaval.Pri normalnom bajku by som spravil rocne cca 200km, pri ebajku spravim cca 2500km.Vdacim tomu za aku - taku kondicku.
15.10.2016 - 22:08:26
04
ito a čo keby si rozlišoval ebajkerov s prehnane výkonnými motormi a nami ostatnými...a medzi oboma skupinami sú aj hajzlici, tým myslím aj medzi neebajkermi.

SlavoF.
vo Svite mi pri zoskoku s hlavnej cesty na chodník praskol jeden špic a prerazil aj plášť...tak som išiel na rafe ...
15.10.2016 - 23:28:41
00
Wampko, prečo pri zoskoku nepoužívaš padák ? :D
15.10.2016 - 23:32:32
00
Ito tiež ma prekvapil tvoj radikálny postoj k e-bajkerom. Podobnú nevraživosť ako máš ty k e-bajkerom, nehovoriac k motorkárom, má veľká skupina turistov k bajkerom. Tiež ich považujú za nebezpečných, rýchlych, agresívnych, nedisciplinovaných, jazdiacich po "ich" turistických chodníkoch. Príroda a les je pre všetkých, to pochopila už Mária Terézia. To ako sa kto správa vôbec nezávisí od toho k akej komunite patrí. Do prírody sa chodí relaxovať a to, že ma predbehne niekto na e-bajku mi vôbec nevadí. Možno ma skôr pozdraví, ako pravoverný biker.
Malá poznámka k "zlým enduro motorkárom", nie všetci sú kriminálne živly, ktorí chodia ničiť les, ale oni ozaj takmer nemajú kde legálne jazdiť /nemýliť si s motocrossom/, a Rumunsko je ďaleko.
16.10.2016 - 09:13:28
07
Ito...zbytocne hejtujes... nerozumies e-bikom a silou mocou potrebujes prispievat niekam, kde realne nemas ziadnu skusenost ci ziadnu pridanu hodnotu na obohatienie fora! Ako som uz pisal davnejsie...zakon stanovil dost nizko max povoleny vykon a rychlost pri bicykloch s elektromotorom a nikto sa "nestara" o silnejsiu variantu. Kazdy silnejsi elektro bicykel je momentalne v pravnom vakuu, pretoze nema vlastne zaradenie. S hlasakami typu: daj si to na znacky a jazdi s tym ako na motorke si mozes rovno vytriet rit, pretoze ziadna s takýchto uprav, ci fabrických ci domackych nikdy homologizaciu ako motorka nedostane. Resp. dostane, iba ak to je od rysovacej dosky brane nie ako bicykel s pomocnym motorcekom ale ako elektro motorka... a tych pokial sa nemylil nie je vela, pretoze su to uplne inak konstruovane a dimenzovane dolezite casti (ram, pruzenie, kolesa).
Dalsia vec...dost ma serie ta "premudrelost" znacnej casti odporcov... Vsak do prdele ak nie som zastanca ci fanusik (ci zavislak) na niektorom smere, tak sa tam nedriapem a nekomentujem nasilu. Kto nema rad e-biky, jazdit na nich NEMUSI a dokonca NEMUSI chodit ani do tohto fora...! Kazdopadne je to novy segment , velmi prudko sa rozvijajuci a mne osobne vôbec nevadi "bzuciaci" cyklista s motorom na cyklotrase. Urcite ma viacej drazdia curaci na ostrych kroskach v lese, ci drevorubaci ktori tazia metódou "mesacna krajina".
Elektrobike, tak ako tu bolo uz jedno celkom zaujimave porovnanie, umoznuje lepsie vyuzit cas v prirode a dovoluje prejst podstatne viac kilometrov s rovnakym vydajom energie za rovnaky cas. Nehovorac o ludoch ktori su uz starsi, resp. nejako indisponovany a celu trasu by uz jednoducho nedali...
A ked tak nad tym rozmyslam, tak tie hejty mozno pochadzaju z nadradenosti a samolubosti namakaneho MTB-ckara ktory sa zvycajne chodi predvadzat do lesov pred amatérskou verejnostou...silno exceluje a tvari sa ako namakany poloboh na svojom namakanom bozskom bajku... ked tu v najtazsej pasazi (kde ma tento poloboh svoj vlastny KOM) si dovoli nejaky odroň ci sedlak jednoducho ho pred ocami verejnosti predbehnut...!!! No to potom boli, ked hrebienok pada z hlavy...
16.10.2016 - 10:16:21
08
Ako som uz spominal tak v Svajciarsku maju bike nad 45km/h znacku a rozdeluju ich asi do 2 skupin do 25 km/h nad 45km/h alebo motor ma vecsi ykom ako 1000W do 25KM/H nemusis mat prilbu nad 45KM/H musis ale napr ked je znacka zakaz motocyklom tak na 25km/h biku mozes ist dalej ale na 45Km/h biku iba s vypnutym motorom a este pri 45Km/h biku musis mat poistenie za vzniknute skody neni to poistka len pre bike ale vseobecnu ktoru v Svajciarsku skoro kazdy ma . Ja viem na SK je to hodba buducnoti ale v CH len za rok 2015 predali 66000 e-bike tak sa s tym zaoberaju lebo ich jazdi naozaj hodne
V CH sa s tebou nik nesere ak ta chytia na vytunenom biku, moto alebo aute oni ti nic nedokazuju zoberu ta na STK kde to vsetko zmeraju a ty uz len platis
A co sa prirody tyka jazdim na enduro moto chodim tam kde je dovolene nemyslim ze by som nejak extra davastoval prirodu lebo zaroven som aj opravoval lesne stroje -Harvestory a co ostane po nich za spust to si asi len malo kto vie predstavit
16.10.2016 - 11:07:51
00
tak ze som sa docital ze e-bike ktore nepotrebuju k pohybu pedale spadaju do skupiny malych moto
ak by si to niekto chcel precitat v Nemcine : http://www.pro-velo.ch/themen-und-angebote/velo-als-fahrzeug/elektrovelos/
16.10.2016 - 11:11:15
00
ludkovia toto vsetko su len take pocitacove pismenkove natahovacky. Myslim ze aj Ito by si vcera paradne s nami zajazdil. Boli sme dvaja. Ja som bol na standardnom bezmotorovom biku a Wamp na e-biku. Vobec nikomu neprekazalo kto na com sedi. Stretli sme turistov pesich na chodniku, pribrzdili sme, pozdravili navzajom a frcali sme dalej....Nik nemal s nicim problem.
Urcite keby sme preleteli v 30km/h rychlosti na pol metrovom chodniku okolo turistov a este aj cez mlaku...tak cely mokry , spinavy by asi nenasli na nas pekne meno. Ale ako pisem nezalezi ci na motorke, biku, e-biku, kolobezke, aute...vsade sa najdu ignoranti a drzani.
Ked bude Ito a ostany planovat daku cestu k nam do V.Tatier tak navrhujem taku daku stretavku a podnikneme daky bicyklovo/e-bikovy vyjazd a urcite sa zmeni nazor nas vsetkych.
Ufff
16.10.2016 - 12:43:22
05
keyboard_arrow_up