Ešte k tým prevýšeniam - MK majú síce malú nadmorskú výšku, ale majú k nej pomerne veľkú prominenciu, takže už pri trasách okolo 30km mám prakticky vždy nastúpané cez 1000 metrov. Odkedy som začal vlani jazdiť, tak som dal dole zhruba 10 kilo tuku, ale aj ďalších 20 by sa ešte dalo. Stúpať s takým nákladom hore grúňom dá strašne veľa roboty, takže typicky idem do kopcov len 6-7km/h, na e-bajku by sa dalo ísť hádam dvojnásobne, takže si myslím, že to budú kupovať skôr netrpezliví ľudia, ako tí s boľavými kolenami. Verím, že najmenej 10 rokov to ešte nebudem musieť riešiť. Keď fučím v stúpaní, tak si často nadávam, ale ten pocit hore je potom na nezaplatenie.
09.08.2015 - 09:57:48
01
To kazde forum je rovnake.....malokdo odpovie k veci.....Ja len moj postreh, vyskove metre....chalani z BA mozno aj iny to beru spocitanim kopcekov ..raz hore-potom dole a tak dookola. To im nabeha bezproblemov 2000m na jednu trasu....Ostatny myslia mozno nieco take ako trasa tatranska polianka - sliezsky dom kde je 7km a prevysenie 607 m vzdy vkuse kopec a verte ze je to inych 600m ako hore- dole-hore - dole atd/.... Podobne je to na Popradske pleso a ine "destinacie" pokial vas tam s bike vobec pustia...Napr na Hrebienok sa dalo a uz sa neda....policajt /alebo SBS/ vas nepusti. Ja mam sice tiez e bike /podomacky vyrobeny/ no aku si vozim v ruksaku / podobne ako EGO KIT je to ucelnejsie a hlavne lepsie v terene. No a ak si ten ruksak nevezmem mam normalny bike ako vy ostatni / len kusocek tazsi/ o motor, riadiacu jednotu, a par drobnosti...nic vazne co by sa nedalo zvladnut.
Pre neveriacich a ortodoxnych bikeroch : skuste ako to slate na e-bike / ze to nemusi bit tak ako pisal milanko40 ze z lahka toci/ mozes ist naplno ako na bike a naviac pomoze motor a potom ta jazda je o poznanie inde . Niekde medzi bike a motorkou.. Jednoducho je to samostatna klategoria.
Na zaver: som zastanca e-baike ale dobrovolne priznavam ze tu moju baterku casto nechavam doma :-)
09.08.2015 - 09:58:45
02


Vidim, ze tie ramy vyraba jedna tovaren, vsak sa to mega podoba na ram CTM Scroll 2015
09.08.2015 - 14:06:34
01
To ako chceš terazky povedať, že nepatrím medzi bajkerov ? !!!!!!!!!!!!!!


Si si este nezvykol, ze ked mas ebike tak nepatris! ;))) Kazdy nech si jazdi styl, co sa mu paci. Ja mam rad rychlost, tak motor mi maximalne vyhovuje. A som v ciely 2x rychlejsie.
09.08.2015 - 14:10:54
01
Opäť ďalšia indícia, že sa miestami bavíme s jedincami s problematickou sebareflexiou (o reflexii reality ani nehovorím).
2600 výškových nazberám aj na "kopčeku" čo mi rastie za domom:
http://www.bratislavskymtbmaraton.sk/mapy-trati-a-profily/
a to má Kobylka "iba" nejakých 530 m (OK, vrchol je akože nedostupný, ale na tých pár m nezáleží), lenže začínate zo 130! A povedal by som, že hlavne začiatok, teda dostať sa do "terénovatého terénu", je tuná pekne ostrý.
Ja tieto vaše pripindávky poznám od chlapčekov spod Tatier, čo nikdy nikde neboli. Príde to sem na výšku, pozrie na mapu že čo to tu máte aký najvyšší kopec? Záruby? Však to má len 768! a myslia si, že je to +/- to isté, ako keď si vyjdú z Popradu do Starej Lesnej (zo 700 do 770), Keď ich tam zoberieme, tak je zrazu ticho, pretože štart je v nejakých nech 200 a prevýšenie sa zrealizuje na nejakých 5 km v pre podtatranca absolútne nezvyklom úpeku na zadusenie. Plus, ono je to približne porovnateľné stúpaním z Biela H2O - Zelené pleso, ale to ide v podstate rovnomerným stúpaním (a dlhším). Tu ideš 2 km skoro rovinu, potom trochu nastúpaš a zrazu STENA. BTW aj na ten kopec sa dá dostať na biku, len je to somewhat tricky.
A čo sa týka ničenia kĺbov, tým podstatne viac ako cyklistika škodí beh - alebo aj nečinnosť. Takže tým by som absolútne neoperoval. Priznaj pekne že ti ide o to, mať nejaký pocit nejakej nadradenosti nad tými, čo z tvojho pohľadu "sa smiešne potia". Lenže ti uniká, že to je porovnanie neporovnateľného (a honenie pidižvejka). A tú počítačovú hru v skutočnosti hráš ty.


A este si zabudol podotknut, ze tych 2600m vyskovych dava tvoja babka lavou zadnou!
09.08.2015 - 14:19:07
00
nechapem preco chcete tak silou mocou zapadnut medzi bajkerov, ku bajkerom nepatrite, medzi e-cyklistov ano. Keby som ja jazdil na ebiku-co jedneho dna, ked budem nemohucny a slaby budem, mi bude uprimne jedno kam ma kdo zaradi, ale medzi do bikerskej komunity sa tlacit nebudem, lebo to je o niecom inom
09.08.2015 - 16:26:21
04
lol, lubi sa mi, ako to irituje "bajkerov", bajkeri budu o chvilu zapadat medzi ebajkerov. ;)))
09.08.2015 - 16:39:15
00
Nehovor hop, kym ti nepreskocilo...
09.08.2015 - 17:05:00
02
Alebo ked ti preskocilo
09.08.2015 - 17:14:17
02
No neviem....chalani ved je to jedno. Biker, nebiker. Aj tak bikery za motorkarmi este mame ako komunita hooodne daleko. Idem po ceste "vystafirovany" biker ale zeby aspon ruku zdvihol ...to nie...Ked som chodieval na motorke tak tot sa nestalo nikdy. Viem somarina, ale patri to k sudrznosti a mozno kusok slusnosti a taky dobry pocit ma clovek z toho ze neprefrci okolo niekoho ako baran. /pardon za vyraz/ Mna vobec nezaujima ci som biker alebo nie, jazdim si zvadsa sam alebo s rodinkou. Ak baterku dam do batohu mam e-bike , ak ju necham doma mam obycajny bike. Otazka co teda som? Odpoved : piste co chcete....jazdim si pre radost, potesenie, sport, kondicku....a mozno to potuzi zdravie a spoznam zopar novych ludi mozno aj z Vasich radov.
Tu je link dnesnej jazdy . Siel som s vyuzitim motora v kopcoch - nie vo vsetkych. Biker, nebiker - bolo fajn a uzil som si asfalt, polnu cest, luku aj sotolinu. Miestami to bolo tak narocne , kopec kamenie a korenov spolu s extremnym kopcom ze aj ked som mal pod zadkom 1600W vykonu co vide bez poblemov a dopomoci aj na Sliezsky dom ale tam nie. Predne koleso slo do vzduchu a uz som tlacil. V tom terene a kopci nebolo sil rozbehnut bike ani pedalmi ani motorom.....,
Tak zdravim bikerov aj e-bikerov aaaa ked to citaju tak aj MOTORKAROV !
http://faix.support/bike/trasy/cierny%20vah.png
EDIT: wamp , dobra pripomienka ...na standardne cyklochodniky ako napriklad Svit-Poprad ani nechodim....kolcuriarov, deticky na mini bicyklikoch a kocikami s mamickami na korculiach to nemusim. A na cyklochodnikoch kde je vela cyklistoch standardne chodievam bez motora.


Naposledy upravil SFSF dňa 09.08.2015 - 20:57:42, celkovo upravené 1 krát.

09.08.2015 - 20:10:21
01
SFSF
dnes som urobil podobnú trasu a motor mi pomohol akurat hore na hornú nadrž...kto chce šlapať tak si zašlape. A maš pravdu pozdraviť sa na ceste medzi horami je slušnosť, nemyslím tym na chodniku kde je ako na vaclavaku
09.08.2015 - 20:48:30
01
Tak to mas asi motor v zadnom kole, tam je zle tazisko. So stredovym sa daju aj mega strmaky aj po korenoch. Aj rozbiehat sa da v strmaku, len musis mat techniku, som to trenoval na Petrzalskom kopci. ;))) Ono to zalezi aj od bajku - geometrie, aky sklon das max. Dalsiu sezonu rozmyslam nad endurom. Ten sliezky ma ake max stupanie?
09.08.2015 - 20:50:57
00
DaDo.Bzz
skus len vybehnúť na bajku z dolnej na hornú prečerpávačku Cierny Váh cez 8km poriadneho stúpania a žiadna oddychová rovinka
09.08.2015 - 20:57:20
01
DadoBzz nie nemam HUB mam 1,6kW stredovy. Ked budes vo V.Tatrach zober bike a prid. Ukazem ti viacero kopcov ktore nedas. A nieto v strede kopca nasadnut a pohnut sa.. Enduro motorka to neviem ale kroska tie kopce dava lavou zadnou....tam totizto ide zadne koleso driftom vkuse cely kopec a ak ho neda tak sa zahrabe po osku.
EDIT: max stupanie ...no neviem percenta ale ak ti staci takto : http://tdm.sk/foto/cyklomapy/vgerlachovsliezskydom.jpg
Je tam prevazne asfalt ale skratky su korene, kamene a hlina. Asfalt sa klukati standardne ako horske prechody...napr Branisko. Ale cez tie skratky to tiez nedas.
09.08.2015 - 21:02:11
00
DadoBzz nie nemam HUB mam 1,6kW stredovy. Ked budes vo V.Tatrach zober bike a prid. Ukazem ti viacero kopcov ktore nedas. A nieto v strede kopca nasadnut a pohnut sa.. Enduro motorka to neviem ale kroska tie kopce dava lavou zadnou....tam totizto ide zadne koleso driftom vkuse cely kopec a ak ho neda tak sa zahrabe po osku.
EDIT: max stupanie ...no neviem percenta ale ak ti staci takto : http://tdm.sk/foto/cyklomapy/vgerlachovsliezskydom.jpg
Je tam prevazne asfalt ale skratky su korene, kamene a hlina. Asfalt sa klukati standardne ako horske prechody...napr Branisko. Ale cez tie skratky to tiez nedas.


A aky mas teda motor? Ego?

Jasne, ze sa to neda porovnat s kroskami. To je trosku iny vykon. ;)) Enduro som myslel bike.

No tesim, ked tam budem, tak si to mozme dat. No vsak uz aj na Kozy chrbat, Donovaly som musel drtit na plny vykon. Potom ide do sraciek velmi rychlo batt.
10.08.2015 - 00:27:48
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektrobicykle / Horské)
keyboard_arrow_up