Na svojom HT mam XT8100, ktore su super a nemam voci nim ziadnu vytku, siel som uz aj na celopere s MT5 a tiez sa mi zdali ok. Lenze to neboli elektrobiky, kde ta hmotnost je predsa len kapanek vyssia.
Napriek tomu sa pre istotu spytam, idealne ludi, co ich maju na svojich ebikoch. na za a proti, kedze cenovo ide o rovnaku kategoriu, ze do ktorych brzd ist.
Pripadne, ci ma zmysel uvazovat o MT5 estop, ci dokonca o XT8120.
Moja vaha je 85kg, jazdenie je rekreacne, ale zacinam skusat okrem lesnych cesticiek aj rozne prirodne traily, do parkov s elektrom neplanujem ist ani v buducnosti, ziadna divocina, mam rodinu, deti, hypoteku, ale obcas si rad zaspominam, ze ked som bol mlady a vsetko mi bolo jedno...proste rychlost je adrenalin;o).
posledný komentár: 22. 12. 2021 o 16:10
Inak som rad, ze podla toho, co tu citam nebudem v blizkej buducnosti musiet zmenit nazor a ze moj pocit z brzd sa nezmeni ani pri dalsich jazdach.
A opakujem na novych brzdach/packach ma ruky na rovnakych zjazdoch nebolia, takze to nebolo mojim brzdenim, ale packami/brzdami.
Zaujimave, ze ja som mal ine dojmy, aj ked som MT5 porovnaval so Shimanami na HT a nie na ebiku. Mozno to bol zvyk, ale moje Shimana sa mi zdali lepsie naladene ako MT5.
Tym vsak netvrdim, ze MT5 brzdili zle.
Dakujem
k shimano slx/xt vs hayes stroker. Mozem porovnat, pretoze strokery mam na 2 bajkoch (non-elektro, old26). Shimano/MaguraMT5 brzdi o level lepsie, takze problem vidim v nastaveni. Strokery brzdia velmi podobne ako Avid5. Ale brzdim malo, nepatrim k jedincom co za sezonu zhumpluju 5 sad platniciek a 2 kotuce