Kategórie
Bike-techweb výrobcu:
https://www.tq-ebike.com/en/e-bike-system/hpr60/
Mám tento model Trek:
https://www.najsport.sk/elektrobicykel-trek-fuel-ex-9.7-gen-2-carbon-smoke-lithium-grey-marble-2026
Prečo som ho kúpil? mal som 2 plnohodnotné e biky zo "silným motorom a velkou baterkou" ale oba mali cca 27 kilo a stále mi vŕtalo hlavou,že chcelo by to niečo ĺahšie,ale zasa aby to aj čosi ťahalo a aby aj baterka nebola úplne mini
Parametre motora sú:
krútiaci momentom 60 Nm,maximálny výkon 350 watt,váha motora 1,9 kg.
Mám ho len týždeň,ale nejaké postrehy už môžem napísať-takže:
Motor ťahá hladko a veľmi ticho.
Nastavil som si ho cez apku Trek trochu inak,ako bol od výrobcu-a trafil som sa na prvý krát-neskôr pridám foto obrazovky mobilu,ako sú režimy 1. 2. 3. nastavené.
Aktuálna váha 21,3 kg-tak ako je pripravený na výjazd-t.j.
s pedálmi
bezdušový tmel spolu 2 deci
držiak na svetlo držiak na mobil
zadná blikačka
Fidlock Twist základňa na fľašu
Váha pôjde dole,už mám objednané lahšie karbónové kolesá,plášte atď.
Foto,prvý výjazd
Novinka -5% Haibike ALLTRAIL 10 29 elektrobicykel, high slate blue/blue/black
5 199 €
-5%
MOC 5 499 €
-40% Raymon TrailRay 160E 7.0 29/27.5 elektrobicykel, anthracite
2 699 €
-40%
MOC 4 499 €
Výpredaj -30% Haibike AllMtn CF 9 29/27.5 elektrobicykel, sivá/čierna
4 749 €
-30%
MOC 6 799 €
Výpredaj Novinka -5% Orbea RISE SL M10 420 Wh 29 elektrobicykel, tanzanite carbon view/carbon raw
7 599 €
-5%
MOC 7 999 €
Novinka Corratec E-Power RS 160 Pro 29/27.5 elektrobicykel, červená/sivá/oranžová
4 299 €
MOC 5 999 €
Novinka -22% Raymon Trailray 150 Pro 29 elektrobicykel, mint/black/kobalt
od 4 299 €
-22%
MOC 5 499 €
Novinka -21% Raymon Airok 29 elektrobicykel, silver stealth/taupe
4 499 €
-21%
MOC 5 699 €
Novinka Haibike Nduro 8 Freeride 29/27.5 elektrobicykel, high titan/black/chrome
od 5 599 €
MOC 7 499 €
Výpredaj -12% Kellys Theos R30 29/27.5 elektrobicykel, magic green
3 349 €
-12%
MOC 4 399 €
Novinka -8% Raymon Trailray 150 Ultra 29 elektrobicykel, timeless/black/olive
4 599,90 €
-8%
MOC 6 499 €
Novinka -10% Kellys Theos R30 29/27.5 elektrobicykel, steel blue
3 699 €
-10%
MOC 4 099 €
-21% CTM AREON 29 elektrobicykel, matná béžová/lesklá čierna, testovací
2 599 €
-21%
MOC 3 299,99 €
Akcia -18% e*thirteen E-Spec Alu Direct Mount prevodník pre Shimano Steps E8000
od 60,99 €
-18%
MOC 79,99 €
Akcia -10% Giant RIDECONTROL EVO redukcia držiaku počítača, 31.8 mm
27,99 €
-10%
MOC 30,99 €
Ako to celé funguje
V harmonických kolíkových prevodovkách sa nachádzajú tri sústredné presné časti – generátor eliptických vĺn, vnútorný ohybný drážkový hriadeľ a kruhový drážkový hriadeľ, ktoré spoločnými silami poháňajú bicykel dopredu. Táto kompaktná konštrukcia je ľahšia a menšia ako väčšina motorov pre elektrobicykle a keďže nevyužíva ozubené ani remeňové prevody, je zároveň aj plynulejšia a odolnejšia. Motory TQ s harmonickými kolíkovými prevodovkami sa vďaka svojej presnosti a odolnosti využívajú prakticky všade – od pristávacích lunárnych modulov až po chirurgické roboty – a presne pre tieto dôvody sú výbornou voľbou aj pre elektrobicykle.
No ale keď už to tu je, tak nezostanem mimo tému aj keď riešenie problému nenájdem. Na FB skupine TQ HPR50&60 users ale tento problém bol zaznamenaný. Ale bez výsledného riešenia. No . Celé to bolo tak že si idem a zrazu mi skoro utrhlo nohy. Motor sa sekol a napísalo na displeji chybu čo je na priloženej foto. Toto mi urobilo počas výjazdu asi 10 krát. Niekedy som prešiel väčší kus cesty niekedy menší. V servise sme rozobrali konektory, vytiahli batériu a robila sa diagnostika. Ja servisnú diagnostiku TQ celkom poznám. Čakal som či ten črep aspoň načíta pamäť závad. Samozrejme ako som čakal diagnostika absolútne čistá. Keby som nemal fotku, tak si myslia, že som blázon. Stiahol sa len nejaký upgrade na motor. Celé sa to zložilo , kabeláž tam je z výroby hrozne poskrúcaná. No a včera som šiel netypicky na Polom kompletne na boost čo ja normálne nerobievam. A bicykel držal celých 600vm v pohode. Trochu akoby šiel pohon nejako nerovnomerne v niektorých pasážach, ale po asi 3 km sa už akoby vyhladil.
Takže aby si tu mal už aj nejaký problém. Odpovedať nemusí nikto. Ja si s tým poradím a potom dám možno vedieť. ??
Mrzelo by ma to riadne,keby sa ten pohon kazil-ten e-bike mi náramne sadol do ruky,radosť jazdiť
Takže ja napriek tomu, že TQ nie je ideál spoľahlivosti pri ňom zostávam. V spojení s FUELOM+ ide o celkom ideálny bicykel na dobré pojazdeníčko. Tu som urobil aj videjko ako to jazdí na takých trochu menej flow trailoch u nás v lesoch.
https://www.youtube.com/watch?v=o6FU5e6H-eY
Mám 1. stupeň nastavený na max 120 W motora,a viac nedá,aj keby som dával ja 250 W.
Na 2. stupeň mám nast. max 240 W a tiež nedá viac.
Na 3. stupeň mám max 350 a občas skočí aj na 360 W.
Takže super.
Pridám neskôr foto obrazovky.
Za 2400km a absolutne ziadny problem. Ale uz na nom nejazdim. Bio bike ma viac bavi. Ale mozno ked nasnezi, tak ho zas vytiahnem, ak sa nepreda :p
Som len zelenáč, môj prvý ebike. Prvé dojmy sú skvelé, väčšinou stačí najslabšia pomoc.
Neodolal som zľavám a kúpil Spectral ON:FLY CF8.
dajte aj info,kolko km máte najazdené,aké problémy ste riešili v záruke-po záruke a pod.
dajte aj info,kolko km máte najazdené,aké problémy ste riešili v záruke-po záruke a pod.
Ahoj Dano, stale rozmyslam nad tým trekom:) vies mi realne povedat kolko na nom najazdis za vyjazd? km a vyškove? ci budem stihat v partii kde ma kazdy 750wh baterku. dakujem
Toto je e-bike o inom,tá nižšia váha = zábava na trailoch,ostré vracačky,malé dropíky čiastá radosť,to som na tých 27 kilových e-bikoch nemal
Trek je pokial viem na objednávku,dodanie cca marec 2026.
Ja som objavil jeden kus,šiel som preň z BA skoro do Prahy.
každoapdne dakujem za rady a skusenosti,a TQ necham priestor no musim vyskusat ako to jazdi
1,5 hodinový výjazd po trailoch, 28 km, 600 vm, kombinované používanie všetkých troch režimov, na konci aj vypnutá baterka na skúšku (žiadny odpor som nebadal, bike sa správal ako ťažší bio), stratil som 74% batérie.
Bike do bodky splnil čo som od neho čakal. ?
A inak s full ebajkermi som mal problem, ze ich ten krutak 85Nm vytiahne do naozaj prudkeho kopca. S 50kou budes v takom pripade tlacit, 60 neviem ci je taky rozdiel.
Na bio biku mám Wolfpack Cross, to letí skoro samo
Ešte k otázke či sa dá jazdiť s plnohodnotnými ebajkermi.....za mňa: dolu kopcom áno aj s výrazným náskokom. Hore kopcom len za podmienky, že oni idú ECO. Inak na 2/3ke podpore sa dá urobiť asi 1500-1600vm a tak do 40km. Ale pozor nesmú tam byť dlhé presuny, nežerie to vtedy veľa, ale keď človek príde k lesu a 10-15% batérie je preč, tak ani vm potom už nie sú.