https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=FI9c0T1MLok Zdravim, tusi niekto v com by mohol byt problem? 3 mesiace stary ebike najazdenych 1400km..na videu je zapnuta walk funkcia. Z jedneho dna na druhy to zacalo v klukach zadrhavat. Kazdopadne uz som ho poslal na reklamaciu tak uvidim. Len neviem ako to dopadne kedze som pouzil apku stunlocker a zmenil region na US koli rychlosti..je mozne ze ten obmedzovac na 32km mohol posahat motor? Dik za odpovede
mechanický problém a ST Unlocker s tým nemá nič. snáď si nemyslíte, že pre US sú tie motory iné, je to len v nastaveniach SW. cez unlocker to normálne nastav naspäť na EU región a reklamuj.
Pokiaľ sa tesne pred reklamáciou všetko vráti do pôvodných nastavení, tak predajca, resp. výrobca (s výnimkou Bosch 4. gen) nemá veľmi ako zistiť predchádzajúce modifikácie... U mňa zákazník pri montáži čipu podpisuje reverz, ale to je skôr o zákonnej ochrane, nie o záruke... Nevidím (zatiaľ) dôvod robiť nejaké obštrukcie, keď výrobcovia (zatiaľ) záruky držia...
Prosím ťa, toto čo si napísal, ma zaujalo, je to predsa len nový motor, tak nemám toľko info a píšeš že reklamačka je možná s výnimkou Bosch 4. gen. Tu nie je možné vrátiť pôvodný stav?
Prosím ťa, toto čo si napísal, ma zaujalo, je to predsa len nový motor, tak nemám toľko info a píšeš že reklamačka je možná s výnimkou Bosch 4. gen. Tu nie je možné vrátiť pôvodný stav?
skor je to asi myslene ze u Bosch motorov vedia vycitat na diagnostike vsetky upravy ktore sa urobili aj ked sa vsetko vrati do povodneho stavu..u inych znaciek zrejme nie
Bosch 4. gen má tzv. antičip úpravu softvéru ktorá jednak po určitej dobe znemožní jazdu s čipom, resp. spôsobuje "prevádzkové problémy" pri jazde, a jednak zaznamená do pamäte údaj o inštalácii čipu a tento údaj v pamäti ostáva aj po jeho odstránení... Takže aj keď čip vyberieš, máš po záruke... Ale sme v Shimano téme, tak to nebudem ďalej rozvádzať, vo vláknach o Boschoch to bolo už viackrát preberané...
V tom prípade je to od Boschu dosť nerozumné,myslím že to dosť zákazníkov odradí od kúpi e-biku z motorom 4 gen. keď to porovnám zo Shimanom 8000,ktoré navyše vyzerá byť aj spolahlivé,škoda že to pokazili z novším motorom Steps 7000
No ja som to dne asi hodinu preveroval a nie je to úplne všetko pravda, čo Nazgul napísal, nemusíte sa toho vôbec báť - ale samozrejme žiadny home made, všetko musí prebehnúť cez zástupcu / predajcu.
on pravdepodobne myslel to, že ak mu dereštrikciu porieši zástupca/predajca, tak že o záruku nepríde... je tak Jarolobo? "chcem vidiet" ako si obycajny predajca lajsne vymenu motora za svoje
"Zubesuch" si to presne vystihol, preto som napísal v predchádzajúcom príspevku že sa nesmie jednať o home made čipnutie. O spoľahlivosti zdroja sa nejdem sporiť, ale preveril som si dve reklamačky čipnutého BOSCH 4 gen. Dôležité pri reklamácií bolo to, že poškodenie nedošlo vplyvom čipu inštalovaného v predajni, ale chybou softvéru a BOSCH to uznal. Ako by sa zachoval pri poškodení vplyvom čipu, to neviem, s týmto som sa pri 4 generácií nestretol.
No ak Bosch odrádza zákazníkov od kúpy ich motora, že CX4 sa nedá čipnúť, tak asi to čipnutie nebude tolerovať ani u predajcov. Nemalo by to logiku. Reklamáciu ti v takom prípade uzná iba ak predajca. Alebo Bosch iba napína svaly a čipnutie nevie odhaliť. Speedbox ale moc použiteľný nie je, takže to čipovanie sa minimálne snaží obmedziť.
Zdravim ludia, dnes mi volal predajca a moj motor je vraj opraveny. Sice nechapem ako tak rychlo ked mi tvrdil ze oni posielaju motor do shimana na reklamaciu lebo oni ich neservisuju ci co. No budis kazdopadne je vraj opraveny za dva dni odkedy bike dorazil do predajni. Tak problem s motorom bol ze nieco vnutri bolo uvolnene. To je vsetko ?. Ak bike ku mne dorazi lebo ja byvam na vychode a kupovany bol v BA tak na papieri bude toho viac napisane dufam ako bolo nieco uvolnene. Dufam ze uz bude motor posluchat nejake roky...
Ja by som na papieri nečakal viac napísané, lebo čím viac tam napíšu, tým viac si uškodia pri prípadnej druhej, resp. tretej reklamácií, kedy má možnosť výmeny výrobku a nie len opravy, preto si myslím, že tam bude napísané niečo ako uvoľnený konektor alebo niečo podobné.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Toto nie je vždy pravda, veľa predajcov ti to odblokuje a drží záruku.
tak si ju skús uplatniť a uvidíš.