Zdravim.Chystam sa vymenit kazetu retaz a predny prevodnik na mojom Cube Hybrid Reaction One z dovodu zodrateho najmensieho zadneho pastorku a opotrebovanej retaze.Mam tam prevod 1x9(15x11-34T) a chcem to zmenit za nove 1x9(20x11-40T).Neviete nahodou ako sa bude spravat motor ked zmenim hlavne predny prevodnik z 15na20?Kedze je tam elektronika neni to nastavene len na take prevody ake boli pri kupe?Je nutne este nieco zmenit napr z.prehadzovač.Dakujem
Podľa 15z prevodníka a značky Cuber tipujem, že je tam Bosch... Prevodník môžeš vymeniť pokojne, motoru je to jedno, len sa Ti zmení prevodový pomer, tak pozor na správnu kadenciu, tá ovplyvňuje výkonovú krivku motora a tým pádom aj dojazd... Čo sa týka prehadzovačky, tak Deore M592 9sp. oficiálne zvládne kazetu do 36z, 40z. sme ešte neskúšali...
To je zaujimave.Mne zase uplne inak.Ziskal som rychlost pri mensej kadencii.Najrychlejsi 11z uz ani nepouzivam jedine z kopca.A do kopca 40z uplne nahradil 34z. Prehadzovacka Deore M592 9sp zvladla uplne v pohode kazetu 11-40 a radi bez problemov.
Tak maximalku som zatial po vymene nemeral kvoli ladu a snehu strach nedovolil.Mam tam teraz hroty takze je aj vatsi valivy odpor.A jasne ze ho mam načipovany.Pracujem v Norsku a použivam ho tu.(:
hehe a kto to nema nacipovane tak si ten bike moc neuzije lebo po tych 25 to ide dole vodou to utahnut ked budes maximalku na rovine daj vedet ja mam teraz nejako okolo 60tky
Ale upozornil ma jeden mechanik v jednom shope ze mi tam moze vyhodit na displeji chybu pri zmene predneho prevodnika.Ze moze ale aj nemusi.Zatial to slape bez problemov.Nepocul si nieco o tom?
Vysvetlil mi to tak ze motor sa da do nudzoveho rezimu a vypne vypomoc.Potom treba len vypnut a zapnut display.Ze to menil raz jednemu zakaznikovy a to zmenil len o jeden zub z 15 na 16 a vypinalo do nudzoveho režimu.Mne to zatial ide ale nemam moc najazdenych km teraz v zime.
Uvidíme v lete keď začnem zase robiť 100 a viac km na výjazd teraz ani neviem riadne posúdiť tu zmenu ale ta zmena pocítil som úplnú zmenu prevodov ten rozbeh je neuveriteľný akčný pár krát zoberiem a už idem 30kou
Nedam viac ako 55 po rovine.Neutiahnem to,ide to ztuha.Zato z kopca kedze nemusim davat taku kadenciu to rozfofruje nenormalne.Ked som tam mal origo 15z nestihal som s kadenciou.A do kopca pri pouziti vzadu 40z to ide samo.Takze sumarum ide to lepsie ale bateria dostava zabrat.Este musim doladit radenie
danym riesenim by som chcel byt rychlejsi na rovinach a dole kopcom, ale zaroven vedel sliapat aj tazke kopce bez toho aby som nemusel prilis zvysovat dopomoc motorom.
mate s tym niekto skusenosti? za kazdu reakciu dakujem
Mala by to zvladnut ta prehadzovačka.Sice je len na max 11-46z ale poznam co maju 11-50z a radi to uplne v pohode.Da sa pouzit aj predlzenie haku.Co sa tyka rychlosti bude to fungovat presne ako pises.Samozrejme za predpokladu ze tam mas chip.Ja mam dokonca 20z vpredu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.chainreactioncycles.com/sk/en/wippermann-bosch-sprocket/rp-prod174198 tým pádom by som mohol byt trosku rýchlejsí na rovine.
https://bikere.sk/obchod/elektrobicykle/vypredaj-elektrobicykle/cube-stereo-hybrid-140-sl-500-27-5-2018-jazdeny/
nevie niekto, ci by daný bajk a prehazka zvládla a j zadnú kazetu 11-50 od sunrace?
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kazety-a-pastorky/mtb-10-11-12-prevodov/sunrace-mx80ea5-metallic-kazeta-11sp-11-50z.html
danym riesenim by som chcel byt rychlejsi na rovinach a dole kopcom, ale zaroven vedel sliapat aj tazke kopce bez toho aby som nemusel prilis zvysovat dopomoc motorom.
mate s tym niekto skusenosti? za kazdu reakciu dakujem