Lokalizácia
Formulár sa odosiela

Rozborka-zborka vykonaná,vnútro je ako nové,zistil som,že:

Aj guferá na oske sú dvojbrité z pružinkou,takže pohoda,vymyslené je to dobre.

Na môj vkus ale v tom priestore medzi britmi nebola skoro žiadna vazelína-bola tam tá riedka,lepkavá čo bola aj na valčekoch volnobežiek.

Guferá som teda  poutieral,a do priestoru medzi britmi a na pružinky šla hustá vodeodolná vazelína.

Na ozubeniach tiež bolo poskromne maziva,doplnil som teda podobnú,ako tam bola-v skrini sa našla R.S.P. Slick Kick,úplne ako ona-riedka,bezfarebná 😉

Tá biela hmota v tej gumennej priechodke je skutočne bariéra proti vode,zalial som to vodou (je to na fotke) a neprešla ani kvapka-teda bude to len port na vyrovnanie tlaku vo vnútri motora z okolím,tá dierka má 3 mm.

A ten čo vymyslel to vnútro 😗ten nemá hlavu len na to,aby mal kam dať klobúk 🤪dosť dlho mi trvalo,kým som pochopil,ako tam vzniká ten prevod z rýchla do pomala-jedno ložisko na systéme rotora je uložené trochu mimo stredu-tým vzniká ten zvláštny excentrický pohyb toho ringu.

Pre pokojné spanie by som majiteľom doporučil vybrať tú osku-dá sa to samozrejme bez demontáže motora-stačí dať dole pedále a prevodník a pozrieť,či je tam sucho a domazať gufero lock ringu a gufero na ľavej strane.

Skontrolovať gufero unášača prevodníka je problém-tam už treba motor vymontovať a rozobrať-v záruke by som to nerobil,je tam plomba-záruka fuč.

To ložisko kryté plechom som nemenil,nie je tam žiadna hrana na zachytenie sťahovákom-ani to nie je nutné,tam sa voda nemá ako dostať,ak je v poriadku gufero a O krúžok lock ringu-toto si treba ustrážiť.

Inak hodinárska robota-valčeky volnobežky sa mi samozrejme rozbehli po stole,celkom babračka to je.

Takže hotovo-keď bude trochu teplejšie,na skúšku ho nahodím,som zvedavý či zbadám nejaký rozdiel,ak ho nastavím tak isto ako HPR60.

Fotky z mobilu pridám o chvíľu.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up