Lokalizácia
Formulár sa odosiela

Hrad Falkenstein, Rakúsko. Štvrtok celodňový výlet na zrúcaninu hradu Falkenstein. Cez Veľkú noc sme tam boli na výlete, tak mi napadlo v hlave, že to vyskúšam odšlapať zo Záhoria, že to môže byť pekná celodňová otočka s výhľadmi. A výhľady teda boli parádne. Bolo poobede celkom jasno, tak bolo vidieť z kopcov široké okolie. Ráno to bolo biedne, stále pod mrakom, poobede vyšlo slnko, tak som si to predstavoval, až na ten nekonečný vietor. Z kopca Hollenstein bolo vidieť na všetky svetové strany. Z jednej strany krásny výhľad na Mikulov a Svatý kopeček, z druhej strany krásny výhľad na Falkenstein. Trasa v Rakúsku išla cyklotrasami cez polia, vinice, lúky a pri lesoch. Sem a tam po cestách medzi autami, to bolo ale málo takých km. Aj pekne bolo treba šlápnuť do kopcov, niektoré výhľady najprv pekne vyšlapať. Cestou naspäť som chcel ísť ešte cez Nejdek, Lednice cez Břeclav a na Moravskú N. Ves, cez Lávku Veľkej Moravy a domov. Ale nad Nejdekom a Lednicami poriadne blesky, pozerám meteoradar, ťažké prepočty, ako by sa to dalo obehnúť. Pri Břeclave a za Pohanskom to vyzeralo, že to už schytám naplno, okrajovo zažínalo pršať, nakoniec to vyšlo a bolo to bez búrky. ...ale špinavý som prišiel poriadne. Trasa: lesom na hrádzu Moravy, Obora Soutok, Františkuv rybník, Kolonáda nad Valticami, Schrattenberg, Steinebrunn, Drasenhofen, kopec Kreuzberg, Stuzenhofen, kopec Hollenstein, hrad Falkenstein, Mariengrotten, Bildstock am Kalvarienberg, Burgblick, Galgenberg, Bilderrahmen, Poysbrunn, naspäť cez Drasenhofen, prechod do ČR na Cihlový most, Sedleč, Hraničný zámeček Hlohovec, Nový dvur, Kančí obora, břeclav, Pohansko, Obora soutok, hrádza Moravy, Adamovské jazerá a do lesa a domov. 151km, 1362v.m. 

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up