Lokalizácia
Formulár sa odosiela

Nie všetky legendárne výjazdy musia viesť na legendárne vrcholy. Niekedy je najväčší zážitok schovaný kúsok vedľa nich. ⛰️🚵

Také tie výjazdy, keď si počas stúpania hovoríš: „Prečo sem vlastne leziem?“ 😅 A o pár kilometrov neskôr vieš presne prečo. 😎

Martinské hole sú pre mňa ako Turčana trochu zvláštna kapitola. Priznám sa, že klasický výšľap hore nepatrí medzi moje obľúbené. Veľká časť trasy je skôr presun než zážitok a počas sezóny sa človek miestami cíti viac ako na pešej zóne než na biku. 🚶‍♂️🚶‍♀️🚶

Našťastie existuje spôsob, ako si to poriadne okoreniť. 🤘

Namiesto klasiky treba zvolili známu Medvediu cestu 🐻 a keď už sa dostanene na Križavu, k vysielaču pokračujte po hrebeni smerom na Humience. A práve tam sa začína tá pravá odmena. 🔥

Výhľady, ktoré podľa mňa bez problémov strčia Križavu do vrecka. 🏔️🤩 Malá Fatra ako na dlani, ticho, vietor vo vlasoch a ten pocit, že si presne tam, kde máš byť. 🍃

A potom príde to najlepšie... 😈

Zjazd z Humiencov.

Jeden z tých, pri ktorých si človek povie: „Presne pre toto jazdím na biku.“ 🚵💨

Úzky trail, voľné kamene, korene, technické pasáže, rýchle úseky aj krásny flow. Všetko namixované v jednom balení. 🤟🔥

Ak by som mal niekomu ukázať jeden zjazd v Malej Fatre, ktorý v sebe spája techniku, prírodu a čistú radosť z jazdy, Humience by boli veľmi vysoko na zozname. 💯

Dnešný výjazd sme si navyše spestrili zvážnicou z ústia Valašskej doliny. Tá križuje známu ferratu 🧗 a dovedie vás pod ešte známejšiu Hodinovku, kde dodnes stojí delo z druhej svetovej vojny. 💣

No a samozrejme nechýbal ani náš starý známy...

🚬 Defekt.

Ten hajzel ide na bicykli a ešte si pri tom pokojne fajčí. Sviňa jedna. 😂

Takže výsledok dňa:

✅ Parádne výhľady
✅ Hrebeň Malej Fatry
✅ Jeden z najlepších zjazdov v okolí
✅ Trochu histórie po ceste
✅ Defekt do štatistiky

A presne preto sa na Martinské hole aj napriek všetkému stále vraciam. 🍻🚵

Kto z vás jazdí Humience pravidelne a kto ich ešte nemá odškrtnuté? 👇

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre