Lokalizácia
Formulár sa odosiela

Ahojte, @juju_pepe a @nikon, pustil som sa dnes do debuggu vasich problemov s notifikaciami. Dospel som k zaveru, ze sa jedna ultimatne o UX/UI problem a nastavenia notifikacii su zle pomenovane a nasledne v praxi pouzite (resp. ze inak sa spravaju v praxi, nez by ich text a popis indikoval). 

Najprv @juju_pepe, kedze u teba je to jednoduchsie. Od 1. 12. 2025 si bol vo fore spomenuty presne 5 krat. A presne 5 notifikacii ti aj prislo. Tu preto sipim, ze si nerozumieme navzajom, co znamena "ked ma niekto spomenie". Za spomenutie my pokladame oznacenie v texte, tak ako to robim tu: @juju_pepe. To, ze niekto odpoveda na moj prispevok priamo, to za spomenutie nepokladame. Ak ti (dufajme) pride notifikacia o tejto sprave, je to prave skrz tieto oznacenia. Tu by bolo vhodne ten text nastavenia "Upozorňovať ma, keď ma niekto spomenie v príspevku" upravit na "ked ma niekto priamo oznaci v prispevku" aj s dovysvetlenim. 

@nikon, som nazoru, ze u teba je ten nesulad v nastaveniach o tom, ze ty ocakavas, ze toto nastavenie zapina notifikacie o priamych odpovediach na tvoje prispevky vo fore: 

A da sa to viac nez chapat, lebo doslova je to tam aj uvedene, az na to, ze chyba v popise slovo "forum". Toto nastavenie totiz bolo vytvorene separatne od fora, ked sa robili diskusie pod clankami a produktami a vobec sa do fora nezakomponovalo (ani stareho ani noveho). 
Mam za to, ze ty ocakavas, a aj ja by som ocakaval ako user, ze ked niekto napise odpoved v threade pod moj prispevok vo fore, tak mi vdaka tomu nastaveniu dojde notifikacia, a to nezavisle od toho, ci mam alebo nemam zapnute notifikacie na danu temu alebo thread. Ale nie je to tak, a pokladam to za chybu, ktoru by sme mali opravit. Vies mi, prosim, potvrdit, ze si rozumieme, a vnimas to prave tak? 

Aj tu by sme takisto ten wording mali upravit tak, aby bol jednoznacnejsi. Tie nastavenia notifikacii a wording pri nich je ciastocne legacy z cias spred noveho fora, a mixuje sa tam logika, ktora sa nedala dokopy ocividne nasledne. 

P. S.: pri debuggu som vam mohol par dnesnych prispevkov v tychto offtopic temach oznacit ako precitane, pardon. Bez produkcnych dat som sa nevedel pohnut.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up