Ahojte, @juju_pepe a @nikon, pustil som sa dnes do debuggu vasich problemov s notifikaciami. Dospel som k zaveru, ze sa jedna ultimatne o UX/UI problem a nastavenia notifikacii su zle pomenovane a nasledne v praxi pouzite (resp. ze inak sa spravaju v praxi, nez by ich text a popis indikoval).
Najprv @juju_pepe, kedze u teba je to jednoduchsie. Od 1. 12. 2025 si bol vo fore spomenuty presne 5 krat. A presne 5 notifikacii ti aj prislo. Tu preto sipim, ze si nerozumieme navzajom, co znamena "ked ma niekto spomenie". Za spomenutie my pokladame oznacenie v texte, tak ako to robim tu: @juju_pepe. To, ze niekto odpoveda na moj prispevok priamo, to za spomenutie nepokladame. Ak ti (dufajme) pride notifikacia o tejto sprave, je to prave skrz tieto oznacenia. Tu by bolo vhodne ten text nastavenia "Upozorňovať ma, keď ma niekto spomenie v príspevku" upravit na "ked ma niekto priamo oznaci v prispevku" aj s dovysvetlenim.
@nikon, som nazoru, ze u teba je ten nesulad v nastaveniach o tom, ze ty ocakavas, ze toto nastavenie zapina notifikacie o priamych odpovediach na tvoje prispevky vo fore:
A da sa to viac nez chapat, lebo doslova je to tam aj uvedene, az na to, ze chyba v popise slovo "forum". Toto nastavenie totiz bolo vytvorene separatne od fora, ked sa robili diskusie pod clankami a produktami a vobec sa do fora nezakomponovalo (ani stareho ani noveho).
Mam za to, ze ty ocakavas, a aj ja by som ocakaval ako user, ze ked niekto napise odpoved v threade pod moj prispevok vo fore, tak mi vdaka tomu nastaveniu dojde notifikacia, a to nezavisle od toho, ci mam alebo nemam zapnute notifikacie na danu temu alebo thread. Ale nie je to tak, a pokladam to za chybu, ktoru by sme mali opravit. Vies mi, prosim, potvrdit, ze si rozumieme, a vnimas to prave tak?
Aj tu by sme takisto ten wording mali upravit tak, aby bol jednoznacnejsi. Tie nastavenia notifikacii a wording pri nich je ciastocne legacy z cias spred noveho fora, a mixuje sa tam logika, ktora sa nedala dokopy ocividne nasledne.
P. S.: pri debuggu som vam mohol par dnesnych prispevkov v tychto offtopic temach oznacit ako precitane, pardon. Bez produkcnych dat som sa nevedel pohnut.
poukazy navigate_next Požičovňa Pozri si ponuku bicyklov ale aj inej výbavy a vytvor si online rezerváciu navigate_next
Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre