Lokalizácia
Formulár sa odosiela

Po rokoch na karbónovom S-Works Venge s elektronickým Dura-Ace radením, 3D tlačeným sedlom a filozofiou, že všetko musí byť top, som sa rozhodol skúsiť presný opak.

Zobral som základný hliníkový Specialized Diverge s mechanickou sadou 2×10. Jediné zmeny oproti sérii sú kolesá, plášte s bezdušovým osadením, nekompresné bowdeny a leštené oceľové lanká. Za mňa sú to úpravy, ktoré majú najväčší prínos z hľadiska komfortu, pocitu z jazdy aj spoľahlivosti.

Po šiestich týždňoch a približne 60 hodinách tréningu môžem povedať, že mi tento bicykel priniesol úplne nový pocit slobody. Jazdím po cestách aj mimo nich bez toho, aby radar neustále pípal na autá za mnou, a pritom v skvelom komforte.

Ani raz som nemal pocit, že by mi chýbal celokarbónový rám alebo elektronické radenie. Skôr mi to pripomenulo, aký výborný môže byť hliníkový rám s kvalitne nastavenou a pravidelne udržiavanou mechanickou sadou.

Netvrdím, že je to lepšie riešenie pre každého. Len ma príjemne prekvapilo, ako málo človek naozaj potrebuje na to, aby si jazdu naplno užil. Pre porovnanie so žiletkou zdieľam tu.

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Foto na mape

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up