Kedze vsetko celkom fajn zbehlo, rovno som si naplanoval trip cez AT a CZ. Na trasu som mal inspiraciu zo Stravy. Trochu som poupravoval a hlavne zmenil start/ciel jednotlivych dni podla kempov. V AT je kemping nadivoko zakazany a pokuty aj 500e a viac podla lokality nie su privetive. Vyrazil som z BA, aj ked idealne by bolo tu plochu cast preskocit vlakom ci autom aspon do Neunkirchenu. Ale sak nohy mam, tak naco vlaky... Prvu noc kempim uz v horach pri Reichenau an der Rax. Na druhy den vedie trasa cez dve sedla. Prve je super, druhe ma zaverecny usek 2,8km s 10% priemernym stupanim. S nalozenym bajkom tazke, musim 2x odpocivat. Dalej nasleduje jeden z najkrajsich usekov celeho tripu. Z Gusswerku cez Wildalpen do Palfau, krasa strieda nadheru, stale nejake vyhlady a prirodne scenerie. V Palfau nocujem. Zistujem, ze kondenz zo stanu mi zmaca spacak. Treti den su dalsie dve sedla, obe slapave. Stale je co obdivovat. Trasu skracujem o nejake km, aby som v kempe stihol pred zapadom slnka dosusit mokry spacak. Kempim pri Irdningu. Rano zase mokry spacak pri nohach, aj kosa mi zacala byt. Vonku hmla, ale slnko ju celkom rychlo rozpusta. Pozeram predpoved, na poobedie a aj na dalsi den hlasia daze. Balim mokre veci a booknem si ubytko na hoteli vo Voecklabrucku, co mi pridava asi 25km k povodnej trase. Vyrazam smer Hallstatt. Krasne mestecko obklopene nahernou prirodou. Je to ale masovka, to nie je nic pre mna, takze to len tak preletim. Nasleduje prejazd popri dalsich troch jazier, Wolfgang See, Mondsee a Atter See. Napriek casovemu sklzu stiham prist za sucha na ubytko, prsat zacne az ked sa vraciam s nakupenou vecerou a ranajkami. Tu som aj zmenil plan. Povodne som chcel ist na Moravu pozriet este Cesky Krumlov a odtial sa domotat do Skalice, pripadne niekde sadnut na vlak do BA. V prvy den vyletu mi ale zacal pukat stred, v ten 4ty den sa to vyrazne zhorsilo, navyse hlasili dazde na dalsie dni, tak som uz len na piaty den vyrazil smer Linz na vlak. Nakoniec som na vlak nasadol uz 40km pred Linzom, lebo zacinalo prsat a nechcel som premoceny sediet vo vlaku. Celkovo velka spokojnost a uzasny zazitok. 570km, vyskove som nezratal. Vela som videl, zazil a tiez zistil o vybave. Kto by chcel pozriet trasy, ci viac fotiek, tak linky na stravu a ig mam v podpise.
poukazy navigate_next Požičovňa Pozri si ponuku bicyklov ale aj inej výbavy a vytvor si online rezerváciu navigate_next
Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre