... a tie chore mozgy co to este obhajuju. Vsade naokolo kde som bol - Rumunsko, Polsko, Madarsko, Slovinsko,Cierna Hora, si prirodu vazia viac a chrania podstatne efektivnejsie (o Zapad. krajinach nehovoriac) Slovač - "specifikum" v srdci Europy.
30.04.2012 - 10:40:11
00
Drotar a ty by si navrhoval ake riesenie?
30.04.2012 - 13:33:56
00
Riesenie coho ? Tazby ? Upratania bordelu ? Vratenia luky do povodneho stavu ? Nezrovnavania turistickych chodnikov radlicou ? Vylucenim pohybu turistov ? Riesenie je len jedno. Jasne pravidla pre vsetkych tz. lesnikov, developerov ale aj turistov. Preco to v inych statoch ide a u nas nie ? Odpoved pozname asi vsetci. Lebo Slovensko je krajinou neobmedzenych moznosti a pred zakonom sme si vsetci rovni ale niektori rovnejsi. Tuto debatu dobrovolne ukoncujem.
30.04.2012 - 13:42:55
00
toto by ideálne fungovalo v každej oblasti .. sociálnej, rómskej, lesnej ... jasné poravidlá pre všetkých rovnako :) a tým je povedané všetko
30.04.2012 - 13:46:26
00
... a tie chore mozgy co to este obhajuju. Vsade naokolo kde som bol - Rumunsko, Polsko, Madarsko, Slovinsko,Cierna Hora, si prirodu vazia viac a chrania podstatne efektivnejsie (o Zapad. krajinach nehovoriac) Slovač - "specifikum" v srdci Europy.


Je to v ludoch .. vacsina ludi si vobec nevazi prirodu vobec ani to najcennejsie, co Slovensko ma .. lesy a s tym suvisiace dedicstvo. Cokolvek je krasne skonci ako developersky mokry sen, pretoze citia prachy, ale po skonceni vystavby je tam len novy betonovy komplex a to , co bolo krasne uz nenavratne zmizne.

Ziadne pravidla toto nevyriesia /dokial to u nas bude fungovat ako funguje, ale aj potom budu casto zbytocne restrikcie/ .. pretoze tam, kde nie je vola, nie je ani cesta, a priamo v ludoch musi byt cit k svojmu prostrediu, tam pravidla potom nemusia byt..

PS: prednedavnom ukradli uz aj retaze z chodnika na prielome Hornadu :lol:
30.04.2012 - 16:05:45
00
PS: prednedavnom ukradli uz aj retaze z chodnika na prielome Hornadu :lol:

Lenze toto ukradli cigani a to je kapitola sama o sebe. Ako si napisal je to o ludoch teda o nas. Staci sa pozriet na tie smeti nahadzane okolo ciest a vsade okolo dedin po krikoch. Toto na ciganov nezvalime. Len tak mimochodom minuly stvrtok som v Polsku videl ako dvaja pracovnici v reflexnych vestach zbierali odpadky okolo cesty. Toho sa u nas asi nikdy nedozijeme. Aj preto nam treba pravidl,a aby si kazdy svoje peniaze zasluzil a hlavne ti co poberaju rozne socialne davky a podpory. Ale to uz sme mimo temy aby nam to Jezus nezrusil :-D
30.04.2012 - 16:32:22
00
tomu fakt nerozumiem!!! Priudena rodina s dvomi detmi dostane:
1100 EUR cisteho na mesiac - za nic nerobenie, dalej prispevok na skolu, pomocky, prispevok na cestovanie a tak dalej az do hodnoty 1600 EUR, no a ich celodenna cinnost spociva v sedeni pri pive a drnkani si tych smradlavych prirodzeni. Preco do paroma ich urady nenazenu do pcrace a to rovno bicom??!! Zbierat odpadky, cistit okolia roznych mestskych cast od buriny, krikov a bordelu. Bordel je vsade kam sa clovek pozrie a oni beru peniaze zadarmo????
30.04.2012 - 20:20:32
00
Pretoze zadarmo berie peniaze aj ten co by ich tam mal nahnat. Pretoze zdarmo peniaze berie aj ten co by mal efektivne nastavit legislativu. Lebo zadarmo berie peniaze ....
To este nikto osvieteny neprisiel na to, ze robia len to co sme ich naucili a co im dovolujeme?
Uz niekolko storoci to vieme a preto mame porekadlo, ze ryba smrdi od hlavy.
30.04.2012 - 20:28:16
00
Drotar: dobre pises .. je to tak. Sem tam sa mi sice prihodilo, ze som nejaky ten odpadok z lesa odniesol, ale asi by som musel nosit este jeden batoh, aby to malo vyznam.

Pista: za byvaleho rezimu bol paragraf o prizivnictve, kto ho porusil, nepracoval .. tak sup do basy. A fungovalo to :)
30.04.2012 - 23:19:18
00
Nefungovalo. Ty si videl ako osada rano vstala a isla do roboty? Vsetci boli invalidni dochodcovia. Olasski si to kupovali a ti ostatni ziskavali. Najvacsi cavo bol ten co mal TBC a za primerany poplatok poskytol ... A to som ti este nepovedal ako sa po sudnom pojednavani vytahovali kto dostal viac. Mal som raz jednu zaujimavu dovolenku so sudcom a pocuval ozajstne pribehy zo sudnej siene.
Klucovy okamzik nastal ked komunisti zacali s tym, ze my neprenasledujeme cernochov. A vypuklo socialne inzinierstvo ktoreho vysledky zneme - samozrejme vylepsene o falosnu humanitu o ktroru nas nik neziada ale je to pohodlne sa vyhovarat na EU.
01.05.2012 - 07:54:08
00
nejak ste odbocili z lesa
ku tomu bordelu po tazbe: zodpovednost ma konkretna osoba ktora to tam ma pod palcom - horar, je na nom aby vyznacil tazobny priestor, dohliadol na tazbu, oznacil vytazene drevo...., nasledne najal ludi na vycistenie rubaniska + vysadba noveho porastu (to niekedy nie je nutne - zem je posiata mladinou, ale vtedy ju treba osetrit, ochranit pred zverou)
kedze lesy uz nemaju zamestnacov urcenych priamo na tazbu, najimaju si zivnostnikov a co si budeme nahovarat, kto ma predpoklad zivit sa lahsou pracou, ten v hore nerobi, je to fakt drina. robotnik ma zaujem pripravit a vytiahnut gulatinu na sklad kde ju horar ociachuje a podla objemu dostanu zaplatene. ak horar kasle na naslednu kontrolu priestoru, pilcik sa do toho sam od seba tazko pusti.
druhou moznostou horara je dat nasledne cistit les niekomu inemu. par x som to bol aj ja, chcel som drevo, horar mi ukazal miesto po tazbe " ulozit konare na kopy, drevo si mozes zobrat" - pri tazbe totiz z lesa nedostanu vsetko drevo, iba to ktore sa im oplati (rozne pokrivene alebo zlomene kmene sa nedaju tak dobre predat)
nikde to ide, u nas napriklad su lesne cesty pomerne ciste (pokial tam akurat nepriebeha tazba, po nej to upravuju), taktiez konare nie su po celom priestore po tazbe, ale pekne na kopach (koli poziarom)
ak by som napr. poriadne neulozil konare, horar mi nedovoli vyviezt drevo....
ps: kto ste z okolia kludne vam ukazem kde som si zadovazil samovyrobou drevo za posledne roky, nemam sa za co hanbit, ved keby som to odflakol, na dalsi rok ma horar posle do .....
01.05.2012 - 08:28:39
00
Neidem robit reklamu i ked mam tam par kamaratov. Mestske lesy Kosice - kazdy rok daju dohromady autobus bikerov na zajazd a vidno to aj v lesoch. Po kazdej tazbe upratane. Netvrdim, ze do 24 hodin ale v rozumnom case. Teda riesenim by malo byt, ze lesakom sa moze stat len clovek co najazdi aspon 1500 km rocne. :-) Ale vazne. Je to v ludoch. Ziadne zakony ani predpisy to nenapravia.
01.05.2012 - 16:21:36
00
každého,komu to nie je ľahostajné prosím o prečítanie a podporu pre dobrú vec.

http://wiezik.blog.sme.sk/c/315544/130-vlkov.html
09.12.2012 - 22:15:52
00
Neviem, či tu nenarazíš na tvrdý odpor milovníkov vlčieho guláša, ktorý budú zdôrazňovať, že poľovníctvo tu bolo od čias Noeho a všetko je tak ako má byť :lol:
09.12.2012 - 23:07:56
00
Toho by som sa nebál. Ja mám s tou aktivitou jediný personálny problém v osobe p. Lukáča. Keby pod tým bol podpísaný niekto iný možno by som aj podporil....
09.12.2012 - 23:14:26
00
keyboard_arrow_up