:y: .. je nutne mat normalnu vlozku, spravne nastaveny posed, sedlo v rovine a nieco najazdene (aby si zadok zvykol). Potom je to uplne super .. samozrjeme, je nutne cas-od casu ist zo sedla. Ale to je nutne aj z hladiska inych svalov. Nemal som s tymto sedlom problemy ani po 11-14 hodinach jazdy .. zatial maximalne 175km v terene a 230km po asfalte s 15kg baglom. Sedlo sa nepresedi a vydrzi aj pady .. sice vacsinou sa odrie ta koza okolo, ale to sa da lepidlom spravit. Trochu horsie je ist za sedlo, ked kopne zadok, niekedy to zaboli :D .. ale na XC,maraton,expedicine sedlo je :y: :y:

edit: 200g ? :o :o .. to si doteraz mal ake sedlo ??? :tmi: nejaku hroznu opachu :tmi:
08.03.2010 - 18:58:46
00
Samozrejme, kvalitná vložka je základ. Zo sedla tiež jazdím. No najmä na tej ceste (a rovine) to tak často nie je, tam som pociťoval po nejakých 120-150km "nemožnosť sedieť". Predtým (teda ešte stále, keďže TT zatiaľ moje nie je) som mal obyč. sedlo Merida X-mission, aké sa dávalo na biky v cene do 25tis. Sk. 351g :rock:
08.03.2010 - 19:05:19
00
Asi viem ake .. s nim som mal tiez problem. Za tie roky som uz zistil, ze proste sedlo musi byt tvrde, inak to nejde. S makkymi sedlami sa da jazdit sem-tam nejakych par 10tok km, ale na seriozne jazdenie neustale a dlhe vyjazdy to proste nefunguje.
08.03.2010 - 19:22:42
00
ked som mal prvu Meridu, tak prva vec co isla prec bolo sedlo. Vymenil som ho za nejakeho Fizika a potom som zostal roky verny WTB.
Ak si nepotrpis na SLR XC s gelom, na e-bayi je v ponuke z Uk verzia za 45€. Ma len potlac Test Sadle. ;)
08.03.2010 - 19:34:07
00
Skoro 200g :tmi: :lol:
08.03.2010 - 21:31:48
00
Nakolko si vazim svojho pana Johnsona tak rozmyslam nad kupou anatomickeho "zdravotneho" sedla ako napr:
http://www.merida.sk/prodej/Sedlo-Selle-SMP-Strike-Extra
chcel by som vediet ci ma niekto s tim vseobecne skusenosti, nemusi to byt samosebou len toto sedlo, pripadne aj od inych vyrobcov? a zbytocne 50ku sa mi za to len tak nechce vyhodit diiik
18.03.2010 - 12:18:58
00
50ka za sedlo ti príde akože veľa? moje najlacnejšie je za 89 a aj to po zľave... a v žiadnom prípade to neboli vyhodené prachy
mimochodom, ráčiš byť cudzinec? u nás sa tomu hovorí Fero, Alfonz a podobne...
18.03.2010 - 22:11:36
00
sedlo je komponent za ktory prachy nevyhadzujes ale investujes do svojej (nie len) prdele.
18.03.2010 - 22:15:20
00
Na čo sú Ti 4 identické sedlá? Čo s nimi robíš Luboš, ješ ich? :D Teraz práve začínam jazdiť SLR Kit Carbonio. Musím povedať, že v rámci možností je celkom pohodlné.

tiez mam na bikoch rovnake sedla. a ak odide do vecnych lovist kupim ho opat. aj ked skrblik ako Lubo nie som :)
18.03.2010 - 22:18:42
00
Po roznych troubles zo sedlami som nasiel take co vyhovuje designom, vahou!! :lol: , a hlavne sed i mi ... vsetko ostatne je lahko nahraditelne (okrem niektorych vidlic a tlmicov :lol:) ale sedlo :shake: .. a este ho prestali vyrabat ako som cakal :@ Sice mam uz aj take co mi sedi a vazi 97g ale jeden pad a bude po nom a navic moc pruzi, hodi sa skor na HT, aj ked neviem, ci to nebolo aj sedlovkou :?: A mam len 3 :!: z toho jedno som myslel, ze ho uz vyhodim a lala .. uz drzi 2 sezony :D
18.03.2010 - 22:26:39
00
to: scandal 24

skusal som v predajni asi X tych anatomickych sediel co uvadzas od karbonovych az po zakladne a je pravda ze mi ako tak sadlo na moju rit iba jedno. Bol to myslim model Hybrid. Bolo dostatocne makke a aj tvarovo vyhovovalo najviac. Tak som si ho zapozical a zistil ze ked sa trosicku prehnem telom dopredu tak ma tlacilo. Ak by bola ta anatomicka drazka o nieco sirsia a posunuta dopredu tak by to bolo pre mna 100% ideal. Ani anatomicke sedla nesedia kazdemu. Chce to hladat.. Ja som nasiel nakoniec nieco uplne ine. Vola sa to Selle Royal Viper. Stalo ma menej ako vsetky co som predtym testoval a som s nim najviac spokojny. Cena bola cca 30 Eur. Z toho co som mal uz pod zadkom ak by som nemal brat ohlad na cenu tak by som kupil Tune 'Speedneedle' Saddle. Ak by som kupoval sedlo na cestak a nie mtb tak kompromisne zase Fizik Arione. Pri testovani v terene som si pri Arione par krat obuchal gule o sedlo.. Ale to je moja rit a genitalne ustrojenstvo. Kazdy to mame trochu ine...
19.03.2010 - 10:09:58
00
Bolo dostatocne makke

To neděláš dobře... ten tvar, o to ide, mäkké nieee! ale niekomu to trvá dlho, kým to pochopí, a niekto to nepochopí nikdy - jedno z najpohodlnejších sediel aké som kedy skúšal a sadlo dokonca na prvý raz bez nejakého ojazdenia prdele bola tvrdá karbónová škrupina... keby tam nebola cena kdesi dosť nad hladinou 200 drobnejch, vozilo by sa so mnou naveky (ostatne ako pozerám sám máš podobnú skúsenosť so speedneedle, ani concorde nie je zlý...)
19.03.2010 - 10:58:13
00
mäkké nieee! ale niekomu to trvá dlho, kým to pochopí, a niekto to nepochopí nikdy


mozno som iba retardovany, ze mi to este nedocvaklo ale o to vobec nejde. Nechcel by som to tu niak hrotit ale poznam x ludi co dalo na rady skusenych a kupili tvrde, snazili si zvyknut a nakoniec jazdia so svojim tvrdym sedlom potiahnutym tou gelovou handrou z Tesco alebo Lidl..

Ja myslim ze tu je trosicku nepochopenie toho co niekto povazuje za makke. Dnes pri pouziti gelu(a to uz nemusi byt niak hruba vrstva aby bolo pohodlne) uz ani tak nehrozi neake presedenie tej makkej peny spolu s pricviknutim/prisadnutim vsetkych nervovych zakonceni. Ak clovek trafi ten spravny tvar tak moze byt aj makke a je to skor prinosom.. hlavne ked nejazdi kazdy bozi den, alebo uz dlhsie nebol v sedle. Kym som nekupil toho Viper tak som jazdil Selle Italia Royal Gel Flow. Bolo dostatocne makke(avsak ziadna "turistika"..) a v lete som radsej siel na vyjazd dokonca bez vlozky v gatiach a jazdilo sa mi celkom pohodlne. Nemal som tak zapareny zadok ako s vlozkou. Tiez to lepsie absorbovalo narazy od zadneho kolesa.. co je nemala vyhoda ak mas HT a nie full. V spojeni s objemnejsimi a podhustenymi plastami mozes tak jazdit hrbolatejsi teren v sedle a nemusis tak casto vstavat. Speednedle mi super sadlo na zadok tvarom, ale nebolo niak supertvrde ako niektore tie karbonove co som skusal pri ktorych som citil bolest uz len som na to sadol.
19.03.2010 - 11:35:42
00
Austin, ale ja nikde nepíšem že *hocijaké* tvrdé sedlo sadne. To je tiež úplná blbosť. To, že niekto "na radu skúsených" kúpi tvrdé sedlo, ho samo osebe nespasí, lebo "sto ľudí sto rití" - preto mi je aj dosť smiešno ak niekto chce poradiť typ sedla ktorý mu URČITE bude vyhovovať, to ja úplná hovadina, je to tak max. tip do množiny z ktorej môže vyberať, záruka nie je, neexistuje a nemôže existovať. Môžem povedať, že nájsť si ku svojej riti správny protikus je cesta DLHÁ a DRAHÁ, dláždená značným množstvom sediel kúpených a onedlho predaných. Ide o súbeh správny tvar A ZÁROVEŇ dostatočná tvrdosť. Neprítomnosť jedného ruinuje aj druhé. Samozrejme pokiaľ si s mäkkým sedlom tak do 2 h doma, nepríde ti to, ale ak máš obsedieť celodenný výjazd, tak tvrdé sedlo správneho tvaru je nutnosť.
Moja riť hovorí yes na Gobi XM a na SLR XC Gel Flow (zrejme aj negelflow by mohol byť) - u toho SLRka potvrdzujem vyššie uvedené pozorovanie, že prvých x hodín boli galeje a potom zrazu všetko OK (už som myslel že ho vrátim). Gobi sadlo viacmenej hneď, ale tam sa občas predsa len stane, že podvesená výzbroj má slabšie protesty. SLRká mi celkom sedia aj cestné.
19.03.2010 - 11:56:40
00
A ja este doplnim, ze musi sediet aj posed, inak z dobreho sedla sa mozu stat galeje a pripadne aj opacne.
19.03.2010 - 12:05:20
00
keyboard_arrow_up