Caute !
Chcel by som si kupit mechanicke brzdy Hayes MX2.
Co na to poviete ? Mam si radsej kupit Deore 525, alebo nieco ine ?
Chcel by som mechanicke brzdy do 2500 Sk (len dopredu a hlavne kvoli dizajnu)
S pozdravom Majo
tu kotucovku tam dat mozes ale podla mna ju po par riadnych zabrzdeniach budes mat stocenu do vrtule, najprv si kup poriadnu vidlu a potom porozmyslaj nad kotucami,
minimalne RST Omegu,
inak ja predavam RST Aerosu, asi za takych 1000,-
To:Geroy
Cau, o tom skruteni uz tiez nieco pocul.
Vies ty co, nemozem kupit inu, lebo sa tam nezmesti. Maximalne som tam mohol dat Capu.
Ozaj tu Aerosu mas z ktoreho roku a aky priemer hrdla ?
Este jedna otazka na Hayes: Spominalo sa tu iba o MX1, co s MX2 ?
Dik za odpoved
noo ta RST je asi 5-rocna a priemer trubky...no to ti neviem povedat, lebo ju mam doma v KE,
ja som jazdil HMX1 a boli to super brzdy, s organickym dostickami BBB pomaly ako hydraulika, tie brzdy su funkcne doteraz a to ten bike ma uz skoro 10tis kilometrov,
tu vidlu som mal na Authore Versuse SX model 2000 tusim...
podla mna MX2 budu len lepsie ako MX1...ale mozem sa mylit...
Čau Majo, kúp HMX1 05 je krajšia ako Deore a podľa toho čo som zistil ma aj lepšie vlastnosti. Keď Ti skrúti RST Capu nebuď smutmí, kúpiš novú.
Image na nič ale Tvoj Bike je Ok.
No neviem ci maju tie HMX1 lepsie vlastnosti ako hyd. deore. Nepoznam mechaniku s lepsimy vlastnostami ako hydraolika. Mozno Avid je na rovnakej urovny ale stoji dost vela a este musis kupit aj poriadne paky.
Ty máš RST capu a chceš rvát peníze do kotoučovek?? Neber to jako rýpání, ale nejdřív si kup pořádnou vidli, protože já mám tu samou a po 1300 km na véčkách už má celkem dost velkou vůli. Takže by mě zajímalo, kolik vydrží s koutoučovkama. Ber to jako přátelsko radu a navíc..........image nejede..
No mas pravdu kotucovky na lacnom biku to je zvycajne iba imagova zalezitost...ale ved kazdy z nas bol kedysi mlady a riesil dilemu ako za malo penazi dostat co najviac muziky...myslim ze RSTecky su v svojej cenovej triede celkom dobra volba, samozrejme o nejakej trvacnosti a spolahlivost tu ani nemoze byt reci.
P.S. a co sa tyka imagu, este viac ako kotucovky na lacnom biku mi pride smiesne ked vidim ako sa chalani prehanaju po centre blavy s integralami a cely ochranicovani...to mi pride naozaj usmevne...
MX1 su lepsie ako MX2, je to haluz aspon podla typoveho znacenia ale je to tak, MX1 su taktiez cca. o 1000,- drahsie ako MX2, tot moj nazor, mam MX1, jazdim XC a este ma nesklamali;)
co ti vadi na tom geroy ked chodia ochranicovani?Mne pripada viac smiesnejsie ked chodia ty ***** kroskrantaci s tymi dresmi po meste a myslia si ze aky su dzeferi pritom su to len obycajne sracky ktore nevedia prejst ani cez mensi kamen .PROSTE VSETCI KROSKANTRACI SU VELKY *****
nemyslim si ze biker by mal nadavat na inych len preto ze jazdia inym stylom,+ geroy sa nevysmieval s freeriderov ale ludi ktori povazuju integralku len za modny doplnok chapes ? v meste su naozaj ludia ktori maju kompletny armor + integralka a nevedia absolutne nic ! Mozno nevedia ze s integralkou respekt neziskaju , lenze aj keby tak im nikto nenadaval zato takze enchapem co ta tak rozculuje ?? Ja tez jazdim crosscountry pretoze mam 15 a moji rodicia mi an iny bike ani neprispeju , a napr. nenosim elastaky atd. lebo ma to irituje ale znesiem to an iynch a nenadavam im zato.Ja napr. kamen viem prejst ale poznam bikera co si kupil scott high octane a od downhillu ma jeho styl ozaj daleko...proste neodsudzuj ostatych pretoze su ini
Okay,thx za odpoved.Mam velku sympatiu k mtb freeridu a necem aby mi freerideri nadavali pretoze som xcckar,cel som na znak priatelstva nosit najpr svoju skejtacku prilbu s ktorou som jazdil na korculiach v skejtparku,hmm,mne sa ta helma pacila ,celkom nerozumem pojmu kokoska,len sa mi v tom bohovsky potila hlava tak som kupil klasicku ufonsku xc helmu ktora sa mi sice extra nelubi ale je v pohode a prakticka a este daco,ty skaces aj u nas v meste ? to sa da integralka nosit vkuse ? zvacsa som videl ze si ju nasadia az pri zjazde,uf a to si taky nastvany alebo mas zapnuty capslock ?
celkom ma pobavilo ako si sa rozohnil...ocividne som sliapol do osieho hniezda...
dovod preco som rypal do kvazi-zjazdarov a kvazi-freeriderov je ten, ze vacsinu z nich by som neoznacil nijako inak ako arogantnych spratkov,
nepaci sa mi, ze sa po centre mesta kde je milion chodcov prehanaju 40tkou, kluckuju pomedzi ludi (minule som bol dokonce svedkom ako taky biker zrazil 7 rocne dievcatko na obchodnej, to dievcatko iba zostalo lezat na zemi zaliate krvou... (bohuzial nemalo na hlave integralu) a dvaja ***** co boli s tym bikerom sa este osopili na matku toho dietata, ze preco si lepsie nestrazi to decko....proste zhrnute a podciarknute, taketo incidenty neprospievaju dobremu obrazu bikerov v ociach verejnosti a to len kvoli tomu, ze si mladi chalani potrebuju nieco dokazat tam kde je najviac ludi....
a co sa tyka mna osobne, ver tomu ze viem preskocit nejaky ten kamienok...
a ano myslim si ze, nosenie integraly za inych podmienok ako zjazd alebo nejaky extremny freeride je uplna "poza" po a) je v nej horuco po b) mas v nej horsi vyhlad (co sa ti hlavne na ceste medzi autami moze kruto vypomstit c)odvazim sa tvrdit, ze pre 95 percent bikerov co ju nosia je zbytocna....
len tak pre zaujimavost spike, kolko skrabancov od padov mas na svojej integrale ?
Dobre ja mam ties taky nazor na tych co lietaju 40-tkou po pesiej zone. A co sa tyka integral teplo je len v downhillovich integralach freeridove su viac ovzdusnene.Asi pred pol rokom som mal na hlave kokosku a isiel som cez prechod a zachitil ma tam asi v 80 km rychlosti jeden debil na bavoraku a narazil mi do zadneho kolesa a kokoska sa mi zvliekla z hlavy.Kazdy biker co ide zo zjazdu nebude nosit domov integralu ked este chce jazdit.Tak sa zamisli nad tym preco ich nosia.
Proste vsetci kroskantraci nadavaju na downhilakov a frriderov a to pretolebo im zavidia .A dovod je jednoduchy lebo to nevedia.
Myslim ze je to kazdeho vec co nosi na hlave,ked sa dobre citi aj v banickej prilbe nech si snou zjazduje,hlavne je to aby mal aspom niaku prilbu ak mu zalezi na vlastnom zdravy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
noo, nepovedal si aku mas vidlicu...
tie mechanicke Hayesi su celkom fajn, aj ked ja som jazdil iba HMX1ky
ale ked ti mam pravdu povediac, ked vidim tesco bike za 5 tisic a na nom kotucovky za 2500 tak ma chytaju krce...
Cau , vidlicu mam RST Capa T4.
Co na to povies ?
Dik
S pozdravom Majo
tu kotucovku tam dat mozes ale podla mna ju po par riadnych zabrzdeniach budes mat stocenu do vrtule, najprv si kup poriadnu vidlu a potom porozmyslaj nad kotucami,
minimalne RST Omegu,
inak ja predavam RST Aerosu, asi za takych 1000,-
Cau, o tom skruteni uz tiez nieco pocul.
Vies ty co, nemozem kupit inu, lebo sa tam nezmesti. Maximalne som tam mohol dat Capu.
Ozaj tu Aerosu mas z ktoreho roku a aky priemer hrdla ?
Este jedna otazka na Hayes: Spominalo sa tu iba o MX1, co s MX2 ?
Dik za odpoved
ja som jazdil HMX1 a boli to super brzdy, s organickym dostickami BBB pomaly ako hydraulika, tie brzdy su funkcne doteraz a to ten bike ma uz skoro 10tis kilometrov,
tu vidlu som mal na Authore Versuse SX model 2000 tusim...
podla mna MX2 budu len lepsie ako MX1...ale mozem sa mylit...
Image na nič ale Tvoj Bike je Ok.
P.S. a co sa tyka imagu, este viac ako kotucovky na lacnom biku mi pride smiesne ked vidim ako sa chalani prehanaju po centre blavy s integralami a cely ochranicovani...to mi pride naozaj usmevne...
celkom ma pobavilo ako si sa rozohnil...ocividne som sliapol do osieho hniezda...
dovod preco som rypal do kvazi-zjazdarov a kvazi-freeriderov je ten, ze vacsinu z nich by som neoznacil nijako inak ako arogantnych spratkov,
nepaci sa mi, ze sa po centre mesta kde je milion chodcov prehanaju 40tkou, kluckuju pomedzi ludi (minule som bol dokonce svedkom ako taky biker zrazil 7 rocne dievcatko na obchodnej, to dievcatko iba zostalo lezat na zemi zaliate krvou... (bohuzial nemalo na hlave integralu) a dvaja ***** co boli s tym bikerom sa este osopili na matku toho dietata, ze preco si lepsie nestrazi to decko....proste zhrnute a podciarknute, taketo incidenty neprospievaju dobremu obrazu bikerov v ociach verejnosti a to len kvoli tomu, ze si mladi chalani potrebuju nieco dokazat tam kde je najviac ludi....
a co sa tyka mna osobne, ver tomu ze viem preskocit nejaky ten kamienok...
a ano myslim si ze, nosenie integraly za inych podmienok ako zjazd alebo nejaky extremny freeride je uplna "poza" po a) je v nej horuco po b) mas v nej horsi vyhlad (co sa ti hlavne na ceste medzi autami moze kruto vypomstit c)odvazim sa tvrdit, ze pre 95 percent bikerov co ju nosia je zbytocna....
len tak pre zaujimavost spike, kolko skrabancov od padov mas na svojej integrale ?
Proste vsetci kroskantraci nadavaju na downhilakov a frriderov a to pretolebo im zavidia .A dovod je jednoduchy lebo to nevedia.