Polo sem pridaval 16.02.2009 a vaha mu ukazovala 408g, ibicyklo dna 01.05.2009 mal 358g a moj Schwalbe Rocket Ron Evo 2.1 vazi 456g (oficialne v katalogu 435g).
Mal som 2
plaste R.Ron (2009) ale nie Evo (tie obyko kevlar), a vazili okolo 430g (2.1) co ma tiez prekvapilo (kedze ofiko bolo 420g pre Evo).
Kedysi davnejsie, mi chodilo pod rukami viac plastov s 3C, napr. Noby Nic (asi 10 kusov som kedysi vazil), tam vaha kolisala od cca 460 po 510g (2.1") .. tych 10% to teda asi kludne moze lietat. Ovsem taktiez myslim, ze cim lahsi je, je aj uzsi/objem mensi (nepamatam uz presne, ale nie je to vela).
Inak co sa tyka sutrov a Rocket Rona .. skusenosti z Alp nejake su, aj z inde. Poviem len jedno .. na Sulove som ziadne sutre nevidel .. to bol obyko lahky teren

.. sutrovy zjazdik na test je dobry ten z Altissima (napr.) .. priecne ostre skalnate hrebene preveria kazde
koleso 
Nie je problem v Alpach zrusit novy
plast Schwalbe za jeden den

.. samozrejme zalezi aj na rychlosti .. mne by Ron v Alpach vydrzal aj aj 4 dni (mozno)

.. niekomu mozno hodinu .. je lahky a rychly. Takze podla toho je nutne aj ocakavat vydrz. V Schwalbe rozhodne nenasli svaty gral nekonecnej pneumatiky
...: vyrastky ma kazdy plast, na aute to vidno tiez
zihadlo 5: moj plast zadny si videl, vsak

.. tak ten je na sutre uplny dabel oproti Rocket Ronu

(ale zas mokro mu vadi dost) .. ale chudak uz nema dezen, a je poprerezavany kade-tade tak ho musim uz dat prec