Dakujem za rady a nazory, asi sa skor budem sustredit na skills a potom uvidime, ci sa aj tie XR4 neukazu ako dostatocne:) btw, su take miesta,ako zjazd z tematinu do luky, kde sa to smyka na siskach a strku ako blazon, mozno si len treba zvyknut na ten pocit, ked odstredive sily na moment vyhravaju nad trakcnymi:) aj ked tam je to ako na WRC.
zihadlo, ked je mokro, obuvam maxxis medusa 2.1,ale na tych som sa este nepustal dole grunom prilis razantne.ale ked sa pustim agresivnejsie trailom dole,prisadnem sedlovku nizsie,tak dovolim si tvrdit, ze idem skor takym AM stylom,ako XC:) pred tym som mal HT s uzkymi rovnymi ridzitkami,teraz mam taky zabavnejsie full. a styl jazdy je uplne inde ako pred tym. a tak tesim sa z toho:) treba v zime pozerat vela videi, clovek sa viac nauci,ako ked sa trapi hodiny v lese:D

a este mam otazku, odporucate prejst na tubeless? som si pozeral video,ako to nainstalovat, a mam pocit,ze aj pri mojej velmi pochybnej zrucnosti by som to mohol zvladnut:)
30.04.2013 - 14:06:59
00
aj mne sa tam smyka, ries tlaky ! Tubeless isto ano, mas rafiky TL tak nevahaj a skus, treba ti len silny kompresor alebo zbehnut na pumpu
30.04.2013 - 14:14:52
00
zozen si origo pasky bontrager na kolesa rhythm/rafy duster. urobis z toho "semi-ust" raf, cize pekne zapadnutie patiek.
30.04.2013 - 15:40:19
00
Zdravim,
Ja som nedavno kupoval tieto plaste
http://www.chainreactioncycles.com/SearchResults.aspx?Search=maxxis+advantage
presnejšie typ wire tyre
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=12593 (ked som ich kupoval boli v este vacsej zlave)

Mam v podstate rovnaky bajk ako ty, trek fuel 80-135/110 a tieto plaste mi pridu ako idealne pre moj styl jazdy. Osobne som vyberal plaste podla toho kolko maju referencii a samozrejme ako ich hodnotia uživatelia. Myslim ze ked nie tieto plaste tak na tejto stranke si vybereš a prečitaš si aj referencie na tie plašte ktore budes chciet ty.
Ja som to dokonca obul vpredu 2.25 a vzadu 2.1
Bol som na nich zatial len raz ale dal som im celkom zabrat, do kopca pripadne po asfaltke boli pomerne rychle a dolu kopcom drzali na suchom,kamenistom,korenistom traili velmi dobre. V mokru som ich este neskusal ale podla referencii na stranke by mali byt schopne aj v tychto podmienkach

pre schopnych angličtinarov pripojim aj dva najuzitočnejšie komenty na tieto plaste

bought a pair of these and used them on both my Giant Trance and DMR Trailstar. Previous to that I ran continental survivors (Great in mud and grassy surfaces, frightening on wet rocks and roots), Michelin XCR (I think) (Reasonable grip, slit it on it's third cycle while descending a fire road).

The advantage tyres grip phonomenally well - to such a degree that I can now hammer with confidence along wet rooty trails I'd just slide off before, as well as making climbs in the wet slip free. The tyre's only weakness is deep mud or grassy areas with underlying mud where the tyre tread fills up and I just slide off. These surfaces aren't that common though and the tyre clears pretty quickly too.

26 People out of 45 Found this review useful.

a druhy troška dlhši

Compared to every other tyre I've tried (Off the top of my head: Conti Vapour (tubeless), Explorer (Tube), Michelin Wildgripper (Tube), Hot S (Tube), Maxxis High roller 2.1" (Tubeless and with tube), Panaracer (Can't remember which type)) the advantage provides better grip. A lot of my local trails (Including the Ballyhoura trails) are full of wet limestone rocks and roots that almost every other tyre I've used just skates off, especially the Conti tyres (The DH rubber compound Conti have is much better though).
The Advantage resists cutting from pointy rocks much better than the overly lightweight Contis and much much better than the Michelins.
The Advantages seem to find a little bit of grip everywhere they go and have got me through trails that on previous tyres I'd have skated off in total control. The only thing they get caught on is deep mud where the lack of tread depth makes them slower to grip (They've still impressed me on muddy climbs though as they get worn they do get noticeably worse in mud). Rolling resistance on harder surfaces is very low for a tyre offering that level of grip and the wear rate is also quite slow compared to the tubeless high roller for example (Which doesn't grip as well either).
I've tried running these tyres both with tubes and tubeless and haven't seen a difference in traction or acceleration, though tubeless is slightly lighter (Not by much with the liquid goo to seal punctures added).
The tyre I use is the harder grade rubber with Kevlar bead. These are not tubeless by design, but I can seat them on Mavic XM819s with no problems provided I inflate the tyre with a tube in it on the rim first and leave it for a while to take on the right shape before popping the tube out, leaving the bead on the other side seated, fitting the tubeless valve and pouring some latex goo in. To seal you have to shake the goo around inside the tyre to cover any pinholes the lack of a butyl sealing layer (The reason many tubeless tyres are heavier than tubed versions) leaves in the tyre wall.

pripadne CTRL+C a plesknut to do http://translate.google.sk/#en/sk/ :)

vela stastia pri hladani!
01.05.2013 - 11:08:27
00
ak to poznate, do bike parku kalnica na drahu EN ĎURO, stacia 2,25 bontrager xr4? celkom dobre mi drzali,akurat jedine co zlyhalo boli moje skills a mam tak narazene zapastie, ze ledva kluckou otocim:)
02.05.2013 - 12:57:34
00
odporucate prejst na tubeless?

Odporúčam skúsiť.
02.05.2013 - 13:04:17
00
ak to poznate, do bike parku kalnica na drahu EN ĎURO, stacia 2,25 bontrager xr4? celkom dobre mi drzali,akurat jedine co zlyhalo boli moje skills a mam tak narazene zapastie, ze ledva kluckou otocim:)


Jasne ze stacia :)
02.05.2013 - 13:25:28
00
a este ma zaujima jedna vec,co ked dostanem defekt na tubeless?ako to vyriesim hlboko v lese? alebo nedostanem defekt?
02.05.2013 - 14:49:58
00
Ak dostaneš taký defekt že to tmel nedokáže zaceliť, tak tam hodíš jednoducho dušu. Síce to bude trochu špinavá robota ale je to rýchle a pomerne jednoduché riešenie. V podstate bezdušové riešenie teoreticky eliminuje defekty hlavne z malých prepichnutí alebo celkovo je nemožné preseknutie pri nižšom tlaku (jedine ak by si dokázal preseknúť samotný plášť, ale to je veľmi ojedinelý prípad). Prakticky to potom záleží aj od plášťa, funkčnosti tmelu a od polohy/tvaru/veľkosti dierky, niekedy to nezacelí a bude vzduch unikať (či rýchlejšie, alebo pomalšie, to opäť záleží od viacerých faktorov). "Klasické" rozrezanie alebo väčšiu dieru to nezacelí takmer nikdy, s výberom vhodného plášťa sa takýmto situáciám dá vyhýbať.
02.05.2013 - 15:08:53
00
000lukash : ak mas cas, mozes preluskat toto vlakno: http://forum.mtbiker.sk/komponenty/bezdusove-systemy-t18509.html
02.05.2013 - 16:37:40
00
neviete, kde sa daju zohnat minion DHF 2.35 kevlar? mne sa to v europe nepodarilo zatial. v UK v nejakom shope ich maju,ale nebola moznost poslat na slovensko:)
02.06.2013 - 20:04:50
00
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=93324
02.06.2013 - 20:17:58
00
diky moc, ale spytal som sa na soof.sk a prave ich zaradili do ponuky. btw, cital som,ze minion dhf nezpodpovedaju rozmeru 2.35 a su uzsie, hadam mi nebude chybat grip?
03.06.2013 - 11:27:11
00
Ja som zatiaľ spokojný.
03.06.2013 - 11:31:00
00
co znamena spokojny? ako sa to sprava pri agresivnejsom zatacani?
03.06.2013 - 12:46:39
00
keyboard_arrow_up