Zdravím, možno to tu už bolo rozoberané, neviem. Chcem sa spýtať mám nový Bike a mám tam dt swiss 370ln ale nerapoce proste pri voľnobehu je ticho alebo len tak sem tam klikne. Ale chod ma krásny koleso sa točí pekne. Nieje to ten krásny zvuk čo som si predstavoval. Viete mi poradiť je to ok ? Začne rapotať po istej dobe alebo je to niečo vážnejšie. Ďakujem za odpovede.
Ja mám rovnaký náboj s tým že tam je ešte ratchet 18z. Nehučí to takmer vôbec. Od výroby tam je veľmi veľa vazelíny. Ak máš tiež ratchet tak len vytiahnu silnejšie kazetu rukami a poutieraj prebytočnú vazelínu.
Ja mám sériu dt swiss fr2070 a v náboji je tiež 18t ratchet včera som to rozobral a skontroloval trochu vyčistil .. a hneď som aj objednal 60t ratchet z alička 😅😂
Ale zakladny set ma len 18z ratchet tak ako aj 2022 kolesa. 3zapadka ma 24z. Oznamili v decembri aj sadu s 36z ratchetom ale este ju v shopoch nevidel.m. A doma to nevymenis , teda pokial nemas 2 servisne kluce specialne, kazdy stoji 50e. Je tam na tom linku animacia vymeny.
Ja som si myslel, že to rozoberiem ako to robím teraz, keď to mažem a vymením vnútorné črevá a ostane rovnaký len vonkajší obal. Hľadal som nejaké video, kde by to niekto robil, ale nenašiel som.
EDIT: Tak to video je v tom linku čo si poslal, musel som zrolovať stránku nižšie.
Ako to myslíš? Neoplatí pretože to je pomerne drahý upgrade 70-100€ + cca 100€ za nástroje? Alebo nie je velmi rozdiel medzi základným 18z ratchetom a 3zapadkami? Mám objednaný bike na X1900 Spline a podla fotiek, to nie je 2022 edícia. Takže predpokladám, že tam bude asi 3 západka. Mal som to v pláne vymeniť na zo všetkých strán ospevovaný Ratchet.
Edit: už rozumiem, nový 350 s Ratchetom stojí menej/rovnako ako upgrade kit a nástroje.
Neoplati sa ak chces upgrade na 18T ratchet. To uz by som napr. kupil 350ku novy naboj a stary 370 predal. Robi sa ale upgrade aj 36T, ak ho zozenies. To sa uz asi vyplati viac ako kupit 350ku a k tomu 36T kruzky. Typy a ceny su na offic. stranke https://www.dtswiss.com/en/wheels/wheels-technology/ratchet-ln-technology (treba sa prerolovat cez tu animaciu). Tool sa da kupit na ebay do 15 euro, alebo ti to spravia v servise. Tiez mam 370, zatial funguje, ale tiez planujem 350+36T, alebo ten upgrade.
Edit: pozeram ten ebay. Kupoval som nie tak davno z nemeckeho, ale poslali mi klasiku namiesto 3 pawl. Stal asi 12 euro. Teraz su tam do 30 euro. Ale na to jedno pouzitie by som nasiel servis kde ti stary kruzok povolia. Novy tam das aj rukou.
P3P Ano, len vymenis kus za kus, Ja som si ho objednal rovno od CZ/SK distributora lebo som ho chcel v ocelovej verzii aby ho nezula kazeta. https://www.bottico.cz/ Hlinik zozenies asi kdekolvek lahko. Ocelovy stal nejakych 45€. Len ked ho uz davas dole bolo by dobre mat aj cervenu original DT vazelinu ktorou treba trochu premazat aj dotykovu plochu orecha. A obcas to vycistit a premazat aj treba. Neodporuca sa a skusenosti aj potvrdili ze nieje dobre pouzivat nic ine ako original vazelinu.
Ako často odporúčaš ten Ratchet vyčistiť a premazať? Tak 1-2 krát do roka stačí? Viem že to dosť závisí od nájazdu a prostredia kde sa jazdí ale tak cca.
raz za rok alebo podla zvuku. Len bacha na to mazanie tam treba len trocha a nemusí to byt ich specialne dt swiss mazivo napr Loic Bruni nemaže vôbec ale tak on natom určite nejazdí viac sezón. Ak je hlasnejši naboj neznamená ,že je niečo zlé.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
370 ln ma uz ratchet
Vyhoda je ze tie rachety pouzivaju vsade tie iste takze vies kupit 36ku alebo 54ku a dat ju aj do 370ky naboja.
Dt swiss seria kolies 1900 ma teraz na 2022 novu reviziu. Nove polepy na rafiku a miesto zapadiek je na zadnom naboji 18t ratchet.
Ratchetom vies dosiahnut mensie uhly zaberu a samozrejme sila sa prenasa cez vacsiu plochu.
O ratchete ln mas vsetko tu https://www.dtswiss.com/en/wheels/wheels-technology/ratchet-ln-technology
Ale zakladny set ma len 18z ratchet tak ako aj 2022 kolesa. 3zapadka ma 24z. Oznamili v decembri aj sadu s 36z ratchetom ale este ju v shopoch nevidel.m. A doma to nevymenis , teda pokial nemas 2 servisne kluce specialne, kazdy stoji 50e. Je tam na tom linku animacia vymeny.
EDIT: Tak to video je v tom linku čo si poslal, musel som zrolovať stránku nižšie.
Ako to myslíš? Neoplatí pretože to je pomerne drahý upgrade 70-100€ + cca 100€ za nástroje? Alebo nie je velmi rozdiel medzi základným 18z ratchetom a 3zapadkami? Mám objednaný bike na X1900 Spline a podla fotiek, to nie je 2022 edícia. Takže predpokladám, že tam bude asi 3 západka. Mal som to v pláne vymeniť na zo všetkých strán ospevovaný Ratchet.
Edit: už rozumiem, nový 350 s Ratchetom stojí menej/rovnako ako upgrade kit a nástroje.
Edit: pozeram ten ebay. Kupoval som nie tak davno z nemeckeho, ale poslali mi klasiku namiesto 3 pawl. Stal asi 12 euro. Teraz su tam do 30 euro. Ale na to jedno pouzitie by som nasiel servis kde ti stary kruzok povolia. Novy tam das aj rukou.