Tvrdenie, ze staci stvorhran/Octalink je podla mna velmi odvazne. Integrovana
oska a stredove zlozenie s externymi lozsikami prinasa:
1.- usporu vahy
2.- zvysenie tuhosti
3.- väcsiu zivotnost lozisk/odolnost voci vyssim tlakom vzhladom na ich väcsi rozmer (za predpokladu kvalitneho utesnenia)
4.- rozoberatelnost/servisovatelnost trebars aj na vyjazde a bez specialnych nastrojov
5.- v podstate neopotrebovatelny spoj kluky s oskou (pri stvorhrane a castejsom rozoberani casom k opotrebeniu dojde)
Takze preco mi ma stacit stvorhran/Octalink?
Spolocna odpoved aj pre Turbiho:
1.O kolko? resp. co komu rieši 100 alebo aj max.200 gramov. nikto ma z vas nepresvecí, že každý víkend súťažíte o zlaté trenírky.
2.V podstate platí to čo v bode 1., tuhosť sa nedá poprieť, len komu z nas-vas je to načo? Pred dobry pocit? Ak ti dam stary bike so 4-hranom a stred (nie vence) zalepim paskou, aby si to nerozoznal, stačí ak ti poviem, že je to integráč a budes makať lepsie? Co bude hnacou silou, nebude to placebo efekt len tak nahodou?
3.To by som bral, až na to, že priemyselne ložiska priniesli vobec dlhu životnosť stredov a to sme si vyrabali v dielni osky pre take ložiska. Takže efekt dlhšej životnosti priliš neprejde, odidu zuby skor, ako ložisko aj na klasike na štvorhrane.
4.Nikdy som nemal dojem, že je to komplikovane pri 4-hrane. Ano je to najnamahanejsie ložiskove uloženie na
biku a každý chápe, že to treba riadne podoťahovať a demontáž nemusí byť za minútu.
5.Všetko sa raz opotrebuje.