tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
Pridam moju skusenost. Gramarit som nechcel, ale chcel som zjednodusit prehadzovanie, mat kratsiu retaz (kvoli ramusu) a bashring na ochranu, kedze uz mam skusenost, ze mi odleteny kamen vylomil zuby na prevodniku.
Prerabal som Shimano XT 42/32/24 na 38/24. Kupil som len prevodnik (typ AM) a rockring. Kluky aj presmyk som nechal povodny, radenie som prepol na 2ku. Pin na prevodniku siel lahkho vyklepnut. Skrutka hornej hranice sla na doraz a po malom stelovani (bolo potrebne zvysit napnutie lanka) vsetko slape hladko. Radenie mi vyhovuje, lepsie mi vyhovuju 3x10 kluky ako 2x10, kedze velky prevodnik ma vacsi rozsah ako by mal pri 2x10. Maly o trochu mensi, ale to mi nevadi. Jedina nevyhoda je, ze na 3x10 kluky nedam napinak. Medzera medzi BB a malym prevodnikom musi byt aspon 4mm, zial ja mam tak 2.5. Retaz vobec nepada, ale pri zjazde je hlucna, tak napinak by sa zisiel. Retaz som nakoniec neskracoval, robil som to vecer, rano ma cakal vyjazd a narychlo podla videonavodu bola dlzka ok (tym padom asi trochu kratsia na 3x10).
Ten co zabranuje padaniu retaze medzi prevodnik a kluky. Ten 38T je vonkajsi z 2x10, takze na 3x10 sa bije s rockringom a musel ist von. Je z makkeho hlinika, takze stacil sroubik a jemne buchnutie kladivom.
nie, tie zdrhovacky ,ktore ho drzia,kup si hrubsie ,ako tie co su pribalene a daj vsetky naraz ...ak ho nechces stratit,mal som dve odtrhnute naraz ...
fofo050 C guide je vlastne voditko retaze a napinak v jednom. Napne retaz, takze nepada a nehrkoce. A da sa pouzit aj na 3 prevodnik. Klasicke napinaky na BB ci ISCG/ISCG5 su len na 2 ci jedno prevodnik. Niektorym bikom staci prehadzovacka zo spojkou, ktora tiez zvysuje napatie retaze. Ja ju mam tiez, zial retaz je aj tak hlucna. Ale ani raz nepadla ani nepreskocila.
stoji veru dost,mal som aj "homemade" z vod. hadice ,ale v pohybe s retazou nebol taky spolahlivy a niekedy branil jej prehodeniu...teraz uz dost znaciek dodava svoju verziu "c guide "rovno s bajkom napr. canyon atd.
Zdravim mam 29er s dvojpilou shimano deore m615 na vacsom 38z jazdim vacsinou po ceste a obcas chyba tazsi prevod oplati sa vymenit za 3prevodnik s 40 resp 42 zubami ? Bolo by to citit ?
Ja mam 36 a stači mi to. Závysí ako rýchlo chceš jazdiť. Ak velmi rýchlo kup si cesťák.
Pri 80 kadencii je
38z..................cca 39,13km
40z..................cca 41,19km
42z..................cca 43,25km
STAČÍ ?
Na prechod na 3 pilu, budes potrebovat nove kluky aj presmykac. Mozno aj radenie, ak sa neda prepnut na 3ku. Osobne by som do 40 nesiel, to je moc maly rozdiel na taku investiciu. Skor tych 42 ci 44. Alebo alternativa je dat 40T/26T, co bude rozhodne lacnejsie ako zamenit za 3 pilu, kedze vymenis len prevodniky.
K tomu ci sa ti to oplati, tak ak jazdis casto cestu, mozno aj hej, tam je to citit. Mam aj 29HT (44/33/22), na ktorom casto jazdim cesty a tam menit na 2x10 nebudem, tam by mi tazke prevody chybali.
No ak ma malu pilu 24, tak skok na 40 uz bude prilis. Pokial si dobre pamatam vacsina presmykov zoberie 12-14 zubovy rozdiel. A 615 sa dokonca robi len 40/28.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Prerabal som Shimano XT 42/32/24 na 38/24. Kupil som len prevodnik (typ AM) a rockring. Kluky aj presmyk som nechal povodny, radenie som prepol na 2ku. Pin na prevodniku siel lahkho vyklepnut. Skrutka hornej hranice sla na doraz a po malom stelovani (bolo potrebne zvysit napnutie lanka) vsetko slape hladko. Radenie mi vyhovuje, lepsie mi vyhovuju 3x10 kluky ako 2x10, kedze velky prevodnik ma vacsi rozsah ako by mal pri 2x10. Maly o trochu mensi, ale to mi nevadi. Jedina nevyhoda je, ze na 3x10 kluky nedam napinak. Medzera medzi BB a malym prevodnikom musi byt aspon 4mm, zial ja mam tak 2.5. Retaz vobec nepada, ale pri zjazde je hlucna, tak napinak by sa zisiel. Retaz som nakoniec neskracoval, robil som to vecer, rano ma cakal vyjazd a narychlo podla videonavodu bola dlzka ok (tym padom asi trochu kratsia na 3x10).
este jeden detail ,co som zabudol spomenut ,ten pozdlzny otvor na bowden som musel trosku rozsirovat -pilnickom ,aby sadol ...netreba sa toho báť
http://www.bike-discount.de/en/buy/exustar-chain-guide-133075
Pri 80 kadencii je
38z..................cca 39,13km
40z..................cca 41,19km
42z..................cca 43,25km
STAČÍ ?
K tomu ci sa ti to oplati, tak ak jazdis casto cestu, mozno aj hej, tam je to citit. Mam aj 29HT (44/33/22), na ktorom casto jazdim cesty a tam menit na 2x10 nebudem, tam by mi tazke prevody chybali.